Charles & Camilla

Charles & Camilla https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20996/charles-camilla-20996.jpg 5 5 2

Portrét jedné lásky Publikace přibližuje průběh kontroverzního vztahu prince Charlese ke Camille Parker-Bowlesové, jenž roku 2005 vyvrcholil druhým sňatkem následníka trůnu. Autor, spisovatel a publicista, který zná osobně členy královské rodiny, přináší psychologický portrét a podrobné zprávy o životních peripetiích prince Charlese a jeho vztahu k vévodkyni Camille. Na pozadí tohoto příběhu se čtenář dozvídá některé detaily o životním stylu královské rodiny, poznává povahu jejích členů a dozvídá se epizody z historie rodu. Seznámí se s oběma osudovými vztahy prince Charlese, k princezně Dianě a své pozdější manželce Camille. Poznává jejich privilegia i těžkosti. Autor líčí Camillu nezaujatě, se sympatiemi, v současné době ji vnímá jako vyzrálou, elegantní ženu, schopnou žít po boku anglického krále. Text je doplněn několika barevnými fotografiemi. Kniha je životopisným dokumentem hlavních představitelů románu a četbou pro čtenáře, kteří si příběhy o lásce slavných oblíbili. (Vzhledem k tomu, že jde o autentický příběh ze současnosti, zůstává otázkou, zda autor ve svém vyprávění nepřekročil vhodné hranice soukromí.) Speciální příloha časopisu Story. Vydáno ve spolupráci se Sanoma Magazines Praha.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Charles & Camilla


více info...

Přidat komentář

4444913
02.04.2019 5 z 5

Za mě ano.Autor,přítel vévody z Edinburghu,u toho často byl,také pracuje pro charitu prince Charlese a je to znát.Kombinuje vlastní zážitky,dopisy čtenářů,na různých citacích ukazuje hlouposti zejména bulvárního tisku,pro mě ohromná věc.

LuckyZ
12.07.2017 4 z 5

Velmi čtivá kniha o více než 400stranách, o rodině Windsorů a jejich historii a zvláště historii královských milenek jako tradici, která se ale v tomto století velmi změnila. Siuace v královské rodině popisována z více pohledů , objekivně, pozitivně člevěkem, který má správný vztah se členy rodiny. Dal tam mnoho poznámek pod čarou, jako vysvětlení dalších vztahů, ale toto bylo docela rušivé a odvádělo pozornost jinam.


Štítky knihy

životopisy, biografie

Autorovy další knížky

2011  73%Oscar Wilde & vraždy za svitu svíček
2012  74%Oscar Wilde & Kruh smrti
2007  92%Charles & Camilla
2006  95%Philip a Alžběta
2014  80%7 tajemství štěstí

Kniha Charles & Camilla je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce7x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x