Chánova hrobka

Chánova hrobka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477950/bmid_chanova-hrobka-VzZ-477950.jpg 4 8 3

V „Posledních potomcích“ se Owenovi a skupině jeho přátel podařilo lokalizovat první kousek starodávné a mocné relikvie, která byla po dlouhou dobu považována za legendu – Trojzubce ráje. Po onom kousku pátralo jak bratrstvo asasínů, tak templářský řád, než se k němu ale kterákoli z těchto organizací dostala, ukradla ho neznámá třetí strana. Napjaté vztahy mezi Owenem a ostatními teenagery se zpřetrhaly, někteří se postavili na stranu templářů, jiní na stranu asasínů. Druhá kniha „Posledních potomků“ začíná několik týdnů po událostech první knihy. Stále je třeba najít dvě části Trojzubce ráje a obě skupiny jsou odhodlané nezopakovat své předchozí chyby. Další část měla být pohřbena s mongolským vojevůdcem Čingischánem, jehož hrobka nebyla nikdy nalezena. Nyní se musí bývalí kamarádi na obou stranách konfliktu ponořit hluboko do simulací odehrávajících se ve válkou zmítané mongolské Číně, aby v boji s časem jako první nalezli další kousek a ochránili sami sebe.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Tomb of the Khan , 2016


více info...

theDagger
theDagger
24.02.2023 4 z 5

Celkem pomalý a nijaký rozjezd, ale postupně to nabralo grády. Díky tomu lepší než první díl, který svou vlažností nemusel motivovat k četbě Chánovy hrobky. Tady je to naopak, další díl je prakticky nutný.

Highlander
Highlander
02.10.2021 5 z 5

Nevím, já jsem tak jaksi spokojený.
Přiznávám, že mě mrzí, že se Assassin's Creed vydal směrem Young/Adult literatury... ty děcka mi prostě pijí krev a nesedí mi tam... nicméně asi spíš jen z principu.

Děj mi utíká dobře, líbí se mi, že se dost děje i v přítomnosti, ne jen samý záznam z Animu - nicméně se mi tak trošku stýská po prvních knihách, kdy to byla čistě historie a věnovala se jedné postavě (dvojici postav), ale taky je fakt, že takhle to má asi trošku větší prostor pro manévrování.

Každopádně knihu jsem zhltnul během pár dní. Jen je škoda, že z prvního dílu si po takové době pamatuju jen minimum a většinu z toho mi musela vybavit až tato kniha.
U prvního dílu jsem si říkal, že druhý díl asi zkusím. Teď vím, že další díl přečtu určitě.
Věci se takříkajíc daly do pohybu a já chci vědět, kudy budou směřovat. :)


KubaHanzelin
KubaHanzelin
21.08.2021 2 z 5

Od prvního dílu Posledních potomků je to už celkem dlouho, až jsem si myslel, že další díly nikdy nevyjdou a pak tu zčistajasna přistála Chánova Hrobka.
Nerad to říkám, ale oproti prvnímu dílu, který jsem četl víc jak dva roky zpátky je zlepšení minimální. Přijde mi, že většina knihy je jen výplň událostí, které nejsou pro příběh vůbec důležité. Oproti tomu hlavní linka je poměrně fajn a líbí se mi kam to směřuje, takže pokud vám nevadily při čtení zbytečné pasáže okolo, klidně si tu hvězdu navíc přidejte..

Štítky knihy

Assassin's Creed

Autorovy další knížky

Matthew J. Kirby
americká, 1976
2019  78%Poslední potomci
2021  80%Geirmundova sága
2021  85%Chánova hrobka
2021  90%Osud bohů

Kniha Chánova hrobka je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce48x
Chystám se číst11x
Chci si koupit10x