Četnické příběhy aneb Kutnohorská pátračka na stopě

Četnické příběhy aneb Kutnohorská pátračka na stopě https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94622/cetnicke-pribehy-aneb-kutnohorska-patracka-na-stope-94622.jpg 4 14 4

Přidat komentář

pleybe
21.04.2020 2 z 5

Kniha mne zklamala svým zpracováním. Leč jsou povídky z mnohých ohledů zajímavé a lákají možností nahlédnout pod pokličku pátracím akcím, úřednický styl, jímž jsou psané, jim bohužel nesedí. Jsem si vědoma snahy o větší autenticitu, které se touto cestou autor snažil dosáhnout a kterou vlastně skvěle zvládl, ale v rovině čtenářské přístupnosti mi právě toto činilo největší problém. Přestože jsou povídky krátké, i tak se mi kvůli užitému stylu úředních hlášení a jejich jazyku špatně udržovala pozornost.

Lenka4
09.09.2016 3 z 5

Pěkný pohled na podmínky práce i případy, které pátračka řešila. Zajímavé jsou i výňatky z dobových dokumentů. Leč propojení jejich úředního jazyka s literárně zpracovanými případy se příliš nezdařilo. Text působí nesourodě a roztrhaně obzvláště na místech, kdy jsou do líčení zločinů vkládány jiné informace, např. o přemístění četníků. Škoda, že u některých delikventů není uvedeno, jak dopadli u soudu.


tenax
15.08.2013 4 z 5

Velice příjemné čtení. Půvabné je používání dobového jazyka služebních předpisů a novinových článků. Navíc je to nabito informacemi a reáliemi z prostředí československého četnictva a 1. republiky vůbec.

jakub87
24.02.2013 5 z 5

Tak tahleta pátračka byla předlohou Četnických humoresek. Poutavé případy, které vyšetřují četníci z kutnohorské pátračky. Opět výborné!