Motelové kroniky

Motelové kroniky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24981/motelove-kroniky-24981.jpg 4 9 1

Autobiografické příběhy spisovatele, dramatika (např. Láskou posedlí), scénáristy (např. Zabriskie Point), filmového herce a hudebníka Sama Sheparda. Kniha, z níž vychází cenami ověnčený film Wima Wenderse Paříž, Texas (1984), ukazuje syrovou krásu pustiny amerického Západu, jež se stává hořkou metaforou Amerického snu. „Sam Shepard je šaman – šaman Nového světa. Sam je stejně americký jako peyotl, kouzelné houbičky, rock and roll a medicinmanovy váčky.“... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Biografie a memoáry

Vydáno: , Maťa
Originální název:

Motel Chronicles , 1983


více info...

Přidat komentář

dedliipf
24.01.2019 3 z 5

Asi půl knihy mi vrtalo, proč vůbec vznikla. Proč je v pevné vazbě. Co si mám odnést.

Vlastně je to blog. Ale z osmdesátek a tehdy lidi blogy nepsali.

Ale blogy jsou plné věcí, co se mě nedotknou, které ani kvůli titulku neotevřu. A pak je tam spousta věcí, co mě zaujmou svou poetikou, nebo místem, kterého se dotýkají, nebo protože jsou o nějaké zvláštní osobě, nebo jako jeden z těch posledních zápisů, který byl o smrtelnosti a nemoci, o tom, jak se nehodou blízké osoby vyrovnává rodina, a to je velké téma, co mě trápí, do kterého se umím dobře vcítit a chvíli jsem si říkala, jak se má teď asi babička, jestli už spí, a kdy tohle potká mě... moje rodiče... moje sestry... a zvládneme to?

Takže jsem rozpolcená. Motelové kroniky mi nevyrazily dech. Nebudu je číst znova. Nejspíš na ně zapomenu. Nejvíc by jim slušelo, kdybych je našla někde odhozené náhodou. Ve stolu v nějakém motelu. Nebo na benzínce mezi městečky. Nebo zapadlou v kupé mezi sedadly. Nečekaně a přitom na místech, kterých se tyhle texty týkají. To by dodalo kouzlo. Takhle z knihkupectví musela mít kniha kouzlo v sobě a to měla jen tak čtvrtina.

Ale špatně napsané to není.

Autorovy další knížky

Sam Shepard
americká, 1943 - 2017
2009  76%Motelové kroniky
1988  73%Láskou posedlí
1990  71%Pochované dieťa
1989  100%Mámení mysli
2001  60%Simpatico

Kniha Motelové kroniky je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce11x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x