Cesty na sever

Cesty na sever https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453090/mid_cesty-na-sever-3Kj-453090.jpg 3 11 3

Zbyněk Černík je jedním z našich nejvýznamnějších znalců švédské literatury a překladatelů ze severských jazyků. Ve své knize vzpomínek přibližuje Švédsko a švédský svět českým čtenářům, střídmým a věcným způsobem vypráví ovšem o celém svém životě, o studiích, cestách či o práci v nakladatelství Odeon. Jeho knížka poutavým, neokázalým způsobem přibližuje čtenářům celou jednu zajímavou a podnětnou zeměpisnou, historickou a kulturní oblast. Doprovozena je souborem unikátních fotografií.... celý text

magnolia
magnolia
01.03.2022 3 z 5

Takové historky, převážně z pracoviště - nakladatelství Odeon. Docela dobře napsané vzpomínání s humorem a nadhledem i s fotkami kolegů a kolegyň.

petrarka72
petrarka72
31.01.2022 3 z 5

Zakoupeno z nezřízené touhy dozvědět se něco zásadního o mých severských oblíbencích - P. O. Enquistovi, Larsi Norénovi, Ingmaru Bergmanovi... To se až na pár malých střípků nepovedlo (i když historka o Enquistově účasti na veřejné debatě v listopadu 1989 je velmi vtipná, stejně jako "hon na Bergmana") - ale z nenápadné knížečky se vyklubala zábavná jednohubka, pokrývající ve zkratce několik desetiletí české (nejen) kulturní historie pohledem oddaného vykonavatele exkluzivní a ne zcela doceněné práce.


Runinka
Runinka
02.11.2021 4 z 5

Knížku jsem si půjčila v knihovně. A vůbec nebyla špatná.Autor líčí svoje zážitky studijní i životní. Příběhy s kolegy z Odeonu. Jeho líčení je často dosti vtipné,někdy jsem měla pocit,že průšvihy přitahuje.