Cesty časem

Cesty časem https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367882/bmid_cesty-casem-ghP-367882.jpg 3 32 10

Cestovat časem je dar, ale také břemeno. Své o tom ví hrdinka románu Carrie, která se z psychiatrické léčebny přestěhuje do Southamptonu. Poznává Ellie a Stevea, dva mladé lidi, kteří pracují v místním knihkupectví Cesty časem, pojmenovaném po románu slavného spisovatele. Carrie ve skutečnosti nevidí Ellie poprvé, ale raději si nechá tohle tajemství pro sebe. Časem zjišťuje, že Ellie je bývalá přítelkyně Antonyho – ředitele kliniky, na které Carrie pobývala. Díky své schopnosti nahlédne do Elliiny minulosti a čím více o ní ví, tím ji má raději. Ellie však začne mít psychické problémy. Nakonec se jí neochotně snaží pomoci i sám Antony, s nímž se Ellie od rozchodu neviděla. Na povrch začnou postupně vyplouvat různá tajemství a intriky. Carrie postupem času cítí, že tohle nemůže dobře dopadnout… Co stojí za Elliiným psychickým zhroucením? A dokáže se Carrie, i přes svůj vzácný dar, začlenit do normálního života? Román o přátelství a naději, ale i zradě a nedůvěře… a o cestách časem, které mohou ukazovat i blížící se smrt.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Brána
Originální název:

Travelling in Time


více info...

Přidat komentář

Magrata15
17.09.2022 2 z 5

(SPOILER) Autorka měla zajímavou myšlenku, ale nedokázala ji dobře zpracovat. Těšila jsem se na cestování časem, z toho tam nebylo vůbec nic a ten závěr... Špatný konec mé zklamání ještě zvětšil.
Takže tato kniha za mě nic moc.
Dávám dvě hvězdy, protože sem tam mě zaujala nějaká dojemná scéna.

Mrk
12.06.2022 odpad!

Bezkonkurenčne najhoršia kniha, akú som kedy čítala


MichaLela
28.10.2021 odpad!

To bylo strašný! ... Myslím že jsem nikdy takhle u knihy netrpěla. Dialogy na úrovni páté třídy, nesmyslné myšlenkové pochody hrdinů, a o cestování časem se kniha jen otřela. Posledních 40 stránek jsem byla už zoufalá, stále jsem myslela že se něco stane a bude wow! No, nestalo se to a bohužel jsem knihu přečetla celou. Nedoporučuji.

Karfiól
07.01.2021

Čas od času se mi stane, že čtu, která je tak strašná, že ji zkrátka musím dočíst do konce. Jedná se i tento případ. Když pominu značně nepovedený překlad (a že se překladatelů obecně velmi zastávám), tak jsem se po sto stránkách nedozvěděl nic, rozhovory mezi hlavními postavami byly asi tak na úrovni replik v Ulici a nakonec všichni ještě umřou. Upřímně nedoporučuji.

Marekh
02.09.2020 3 z 5

Tuto knihu jsem si půjčil a uvažoval jsem nad tím, jestli se mám pustit do čtení. Lákal mne název knihy – CESTY ČASEM. Nakonec jsem se pustil do četby a po čase jsem zjistil, že cestování časem se v knize sice vyskytuje, ale představoval jsem si to jinak zpracované. Líbilo se mi, že hlavní hrdinové tohoto románu pracovali v knihkupectví. Moc se mi líbily části, které se vyskytovaly na různých místech knihy a které na sebe navazovaly, ve kterých některé hlavní postavy četli knihu CESTY ČASEM, která pojednávala o dívce LIV. Jak se píše na zadním přebalu, je to „román o přátelství a naději, ale i zradě a nedůvěře…“ A já bych dodal, že chybovat je lidské, a ačkoliv se v životě dopustíme nějaké chyby vůči blízkému člověku, není nikdy pozdě tuto chybu napravit. Samozřejmě existují situace, kdy to není možné, ale pokud lze napravit chybu a ve svém nitru nás to tíží, měli bychom se člověku, kterého se to týká, omluvit a říci mu pravdu, pokud nám na něm záleží. Mám pocit, že pravda časem vždy vyjde najevo. Anotace vyzrazuje docela hodně informací. Závěr knihy je zajímavý, očekával jsem, že poslední řádky budou vypadat jinak. Řekl bych, že tato kniha je spíše určená pro ženy. Myslím si, že se bude více líbit ženám svým zpracováním a knihu ocení lépe nežli já. Knihu hodnotím na 70 %.

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Uši nás mohou někdy klamat, zvlášť jak postupně stárneme, ale srdce tě nikdy neoklame.

Lidi jako ona, kteří se starají jen o sebe a nikdy ani na okamžik nedají přednost potřebám osoby, kterou milují, si nezaslouží tvůj čas.

Někdy se to stává… někdy jsou nám lidé blízcí a myslíme si, že je dobře známe, ale ve skutečnosti nemáme ani páru, kým jsou opravdu a čeho jsou schopni.

Han-nah
05.02.2020 5 z 5

Jak je napsáno na přebalu knihy" Cestovat časem je dar, ale také břemeno". Všechny důležité postavy včetně Carrie, která tyto vize má, každý se svým tajemstvím děj postupně spojí dohromady. Nic na tom nekazí ani to, že se skoro vše odehrává buď v knihkupectví, které se jmenuje "Cesty časem" podle románu slavného spisovatele nebo na psychiatrické klinice. Kniha se dobře čte, protože je prokládána úryvky z tohoto románu. který tento dar umocňují.
Každý z nás má někdy nějakou předtuchu nebo obavy, ale my to většinou nevnímáme.

mariva
26.08.2019 5 z 5

Opět jedna z knih, které mě velmi příjemně překvapily. Četla se velmi dobře, což jsem od knihy o psychicky nemocných nečekala, navíc se z většiny odehrávala v knihkupectví. Snad jen ten konec mohl být jiný.

Ivinka.S
05.06.2019 5 z 5

Skvěle napsaná kniha. Jedna z těch mála knih, které dokázaly nabídnout víc než jsem od nich čekala.
"Jinými slovy je o duších nesmírně křehkých a současně neobyčejně krásných."

medvedice3
27.05.2018 4 z 5

Cesty časem - nikoliv do hlouby časů, ale jen za života daných protagonistů. Vhled do duše psychicky nemocných i do toho, co nás z nás obklopuje a kolem nás zůstává - naše činy, naše myšlenky, naše touhy.

flowerrose
13.05.2018

Kniha mě zaujala na první pohled svým přebalem a hned jsem se pustila do čtení.Ale rozhodně nešla rychle číst jako jiné žánry.Autorka při líčení děje přeskakuje z jedné postavy na druhou,takže doporučuji dávat pozor,jinak se v ději snadno zamotáte.Navíc mají některé postavy různé psychické problémy,které samozřejmě zatěžují je i jejich okolí.Aby se vysvětlila příčina,je nutné se u jednotlivých postav během děje i několikrát vracet do jejich minulostí.Takže,jestli to byl záměr autorky,abyste knihu tkzv.přečetli na jeden maximálně dva"zátahy",tak u mě ji to vyšlo.Ale ne proto,že by kniha měla nějak extrémě zajímavý děj i když rozhodně zajímavá je,ale proto,že jinak byste úplně zapomněli,kdo čím trpí a proč a nechápali tak jeho chování v další kapitole.Nicméně musím uznat,že kniha je dobrou sondou do duše psychicky nemocného člověka a jeho nejbližších......

Štítky knihy

cestování časem řecká literatura sci-fi

Autorovy další knížky

Anna Iris
řecká, 1980
2018  69%Cesty časem
2016  55%Nezvěstná

Kniha Cesty časem je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce66x
Chystám se číst21x
dalších seznamech1x