Cestující do Frankfurtu

Cestující do Frankfurtu https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251213/bmid_cestujici-do-frankfurtu-0D9-251213.jpg 3 141 32

Jedinečné, důvtipné a napínavé příběhy z pera královny zločinu a nejprodávanější spisovatelky všech dob – nyní nově v luxusní edici věnované speciálně jejím detektivkám. Špatné počasí, souhra okolností či pečlivě naplánovaná akce – co způsobilo, že sira Stafforda Nye, chytrého, ale nedoceněného pracovníka ministerstva zahraničí, oslovila na frankfurtském letišti neznámá žena s žádostí, aby kvůli ní riskoval pověst, a možná i život? Sir Stafford jí vyhoví – a od té chvíle se nepřestává divit, do jak nebezpečné hry se dostal. Jde o budoucnost světa, postupně ovládaného mládeží holdující kultu násilí a destrukce. Je možné je zastavit? Kdo za tím vším stojí? A co s tím má společného Staffordova prateta Matilda? Detektivní román se špionážní zápletkou z roku 1970 nezapře autorčiny obavy vyvolané tehdejší nestabilní politickou situací a její potřebu se k nim vyjádřit. Výsledkem je příběh, jehož nadčasovost a naléhavé poselství k nám promlouvají i po více než čtyřiceti letech; příběh, jenž i po tak dlouhé době zůstává stále aktuální – a varuje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Passenger to Frankfurt , 1970


více info...

SSTknihy
SSTknihy
05.09.2023 3 z 5

Agatha si občas potřebovala odskočit k trochu jinému žánru a odpočinout si od svých detektivů. Jejím tajným favoritem byly záhady spojené se špiony a dívkami v nesnázích. Kdyby to vydal někdo jiný, byl by to čistokrevný brak. Královna detektivek tomu dokázala dát alespoň trochu kvality.
I když ta třetí hvězdička je spíš z lásky k autorce, než k dílu samotnému :-)

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
02.01.2022 1 z 5

Blbost!!!!! Agátha, královna detektivek, mě opravdu velice zklamala. Kdyby se tak držela své šablony, mohla jsem si knihu užít. Polovinu jsem se nažila jakž tak pochopit, druhou jsem četla již "mezi řádky". Z téhle knihy si neodnesu nic.


alibaba72
alibaba72
23.11.2021 3 z 5

To je první Agatha, která mě tedy úplně nebavila, tedy první půlka mně připadala ukrutně nudná, ale druhá půlka mě už tak nějak vtáhla. Pokud máte rádi špionážní romány, tak myslím budete nadšení.

ninano
ninano
01.05.2021 3 z 5

Tak tohle bylo pro mě zklamání, ale byla to spíše má vina, že jsem si nezjistila o jakou knihu jde. Předpokládala jsem obvyklou autorčinu detektivku.

ladyxx
ladyxx
04.03.2021 3 z 5

80. kniha, která vyšla v roce autorčiných 80. narozenin. Unikátní na ní je i to, že nám Agatha v předmluvě dává letmo nahlédnout do své geniální hlavy. Rozhodně se toto dílo odlišuje od čehokoliv, co spisovatelka kdy napsala. Čtenář lačnící po akcí nadupaném špionážním thrilleru, či, jak je zvyklý, po perfektně promyšleném detektivním románu, bude mít chuť knihu odhodit do nejvzdálenějšího rohu, a už nikdy se k ní nepřiblížit. Děj jsou spíše samostatné scénky, které jsou napsány tak nejasným způsobem, že čtenář musí hodně přemýšlet o jejich významu. Z textu je vysloveně cítit nejistota a úzkost staré A. Christie vůči změnám tehdejší doby, uchyluje se i k několika konspiračním teoriím. Reflektuje své myšlenky a pocity do několika zajímavých postav (zejména tety Matildy a Staffyho), velmi se mi líbily dialogy nejen mezi nimi, ale i dalšími postavami. Budu v menšině, ale mně kniha bavila, a v budoucnu se k ní vrátím.

Miru79
Miru79
28.01.2021 1 z 5

Tak tuto knihu jsem dočetla s vypětím všech sil, s úctou k autorce. Bez ohledu na to jak je nepoplatná době, byl styl a samotná zápletka strašně nudné. Pokud se vůbec o zápletce v pravém slova smyslu dá hovořit. Uf uf, zde záměr předčil výsledek.

ratiris
ratiris
25.12.2020 1 z 5

Zatim jedena kniha od ACH, ktera se mi opravdu nelibila. do cteni jsem se musela nutit a kdybych si knihu nevybrala do ctenarske vyzvy, tak ji ani nedoctu.

xxDarčaxx
xxDarčaxx
29.10.2020 odpad!

Knihy od Agathy Christie mám ráda, ale tato mě vůbec nebavila. Vůbec nedoporučuji

Shardlake
Shardlake
03.09.2020 2 z 5

Velmi slabá kniha od královny detektivek...

d.oliee
d.oliee
16.06.2019 1 z 5

Asi tak ve 3/4 knihy jsem stále nevěděla o čem kniha vlastně je, neustále bylo něco nakousnuto, ale přišlo mi jako kdyby sama Agatha do konce knihy nevěděla o čem vlastně bude psát..

akinomV
akinomV
06.06.2019 1 z 5

Agatha Christie je moje nejoblíbenější autorka detektivek, ale tuhle knížku jsem prostě nedokázala dočíst. Moc mě to mrzí, ale přišlo mi to jako tlachání o něčem a přitom o ničem a pořád se to opakovalo a nic se nedělo .... vůbec netuším, co si o této knize myslet, každopádně to vzdávám na stránce 170 a už se k ní vracet nebudu.

krizek
krizek
23.04.2019 4 z 5

Už před čtením jsem počítala s tím, že to nebude klasická Agatha, a možná proto se mi příběh líbil. Jasný popis místa, děje, postav, zajímavý nápad.

Usignolo
Usignolo
05.04.2019 3 z 5

Není možná úplně vhodné takto hodnotit královnu zločinu, třeba to na mě bylo jen moc složité, ale až skoro ke konci mě to začalo bavit a dávat mi to smysl. Dlouho mi děj připadal tak nekonkrétní a nejasný, až jsem se začala těšit na konec. Ten mi vše osvětlil, to mě potěšilo. Na druhou stranu knihu autorka napsala v osmdesáti letech, to je obdivuhodné. I proto bychom měli být k Cestujícímu do Frankfurtu i Bráně osudu shovívaví, pokud by náš názor vůbec někoho zajímal :-)

Simča64
Simča64
25.02.2019

Knihy od Agathy Christie čtu velmi ráda, ale tato se zcela vymyká její tvorbě. Přečetla jsem ji, ale určitě se k ní už nevrátím.

madem
madem
28.07.2018 2 z 5

Mám ráda detektivky od ACH, ale ke konci života napsala i pokus o špionážní román a to se jí moc nepovedlo.
Smíchala do jedné knihy strach z drog, ozbrojování, revolty mladých, menšího vlivu jednotlivých států. Za vším viděla jednu velkou organizaci mající nastolit nový řád. V jednu chvíli je dokonce v knize seznámíme s „Hitlerovým synem“, který tento nový řád povede.
Kniha je překombinovaná a chvílemi nemá hlavu a patu.

Véča
Véča
21.07.2018 2 z 5

Naprosto chápu důvody Agathy Christie, proč chtěla tuto knihu napsat, bohužel se mi toto vybočení z jejího stylu moc nezamlouvalo. Ztrácela jsem se v postavách i v příběhu a z konce jsem byla trochu rozpačitá. Nicméně jsem ráda, že jsem knížku přečetla a rozšířila si tak své literární obzory.

Ester71
Ester71
13.05.2018 2 z 5

Od Agathy už jsem přečetla celkem dost knížek, ale tuhle jsem louskala hodně dlouho a hodnotím ji jako nejméně záživnou. Nějak mi prostě nesedla a přečetla jsem ji jen kvůli tomu, že jsem si ji vybrala do čtenářské výzvy.

embi
embi
01.01.2018 2 z 5

Ne, tohle se za mně nepovedlo. Zmatek v postavách, mátožný děj neděj a zvláště uspěchaný konec.

lucie.8
lucie.8
19.09.2017 2 z 5

Trochu nešťasné první setkání s Agathou Christie. Filmy se špionážní tématikou mě nikdy nebavily a po přečtení Cestujícího do Frankfurtu zjišťuji, že u knih to je stejné. Přišlo mi to celé zmatené a s odstupem času vlastně nedokážu říct, o čem kniha byla.

haki34
haki34
28.08.2017 2 z 5

patří mezi ty, které se mi velice těžce četli, opět motiv špionáže, a ty já nemusím, a Agatha, s prominutím, neumí...do sbírky patří, ale nevím nevím, jestli po ní ještě někdy sáhnu....