Cestu okřídlenému Erosu

Cestu okřídlenému Erosu https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258283/bmid_cestu-okridlenemu-erosu-tRv-258283.jpg 3 2 1

Přidat komentář

jozik_v_tumane
26.02.2024 1 z 5

"Teď, když revoluce v Rusku zvítězila a upevnila se, když atmosfera revolučního zápasu přestala pohlcovati celého člověka bez výhrady, něžný, okřídlený Eros, zahnaný zatím v strniště pohrdání, znovu přichází se svými právy. Mračí se na osměleného neokřídleného Erosa -- instinkt obnovy, nepřikrášlený kouzly lásky. Neokřídlený Eros přestává vyhovovati duševním požadavkům. Hromadí se přebytečná duševní energie, kterou současní lidé a dokonce představitelé pracující třídy, ještě nedovedou uplatniti a připojiti k duchovnímu a duševnímu životu kollektiva. Tato přebytečná energie duše hledá uplatnění v prožití lásky. Mnohostrunná lyra pestrokřídlého bůžka lásky ohlušuje jednostrunný hlas neokřídleného Erosa.

Žena a muž nyní nejen se scházejí, nejen navazují rychle mizící svazek pro ukojení pohlavního instinktu, jak to nejčastěji bylo v letech revoluce, ale i začínají znovu prožívat milostné romány. Poznávají všechna muka lásky, všechnu okřídlenost štěstí vzájemného milování."

a:

"Úlohou proletářské ideologie jest ne vyhnati Erosa ze sociální společnosti, ale jen přezbrojit jeho toulec střelami nového tvaru. Vychovati cit lásky mezi pohlavím v duchu největší nové psychické síly -- soudružské solidarity."

Co dodat? :-)))

Autorovy další knížky

1980  0%Z môjho života a práce
1925  60%Cestu okřídlenému Erosu
1920  0%Rodina v Kommunistickém Státě
1921  0%Boj s prostitucí

Kniha Cestu okřídlenému Erosu je v

Přečtených2x
Chystám se číst2x