Cestovatelská krev

Cestovatelská krev https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418325/bmid_cestovatelska-krev-YCi-418325.jpg 4 11 3

Eveline je mladá dívka vyrůstající jen s matkou, miluje běhání a připravuje se na závody. Při jednom běžeckém tréninku se dostane do svízelné situace, ve snaze z ní uniknout vykročí z našeho světa a vkročí do jiného. Dostává se do Řádu cestovatelů plného svérázných postav, snaží se ovládnout nově získanou dovednost a musí také poprvé čelit hrozbám a nástrahám, které na cestovatele číhají. Podaří se Eveline zapadnout do podivného Řádu a rozluštit tajemství a nebezpečí, která obklopují její rodinu... celý text

Přidat komentář

janca6129
30.08.2022 3 z 5

Cestovatelská krev není vůbec špatnou prvotinou. Obsahuje širokou škálu pozoruhodných myšlenek, literárních narážek, komplikovaných vztahů i zajímavých postav - třeba Vespa ovládající vosy nebo samotný záporák, Victor Nazollo, který připomíná gentlemana a mafiána zároveň.

Věřím, že kdyby se titulu věnovalo více péče ze strany nakladatele (který se ke všemu na svých stránkách prezentuje nabídkou lektorských posudků ještě před samotným přijetím rukopisu a vydáním) - ať už se jedná o stylistickou, jazykovou či redaktorskou úpravu textu nebo o následnou reklamu - jednalo by se o zdařilý debut nadějné české autorky.

Tobolka
24.08.2022 3 z 5

Knihu jsem si přečetla na doporučení. Zkusím krátké shrnutí:
*podle anotace jsem očekávala úplně něco jiného
*obálka se mi líbila, ale k příběhu mi nesedí, zvolila bych mix světů nebo pohled zvrchu na cesty mezi světy
*kniha má velký potenciál, škoda že jí nebyla dána dostatečná reklama
*na debut to není vůbec špatné, má to ty samé nedostatky jako ostatní prvotiny - občas divná stavba vět, chyby, překlepy - což mě zaráží, když to prošlou rukama nakladatelství, ale pod korekturou není nikdo podepsán...
*za mě je škoda, že to není zasazené do českých poměrů
*hlavní postavu si lze rychle zamilovat, stejně tak vedlejší
*líbí se mi, že si autorka dala práci s vymýšlením toho jak se cestuje, jaké světy lze stvořit

Suma sumárum 3,5*


Wolfka
17.08.2022 4 z 5

Debut nadějné české autorky. Kniha nás seznami s cestovateli, Řádem a lykabety. Autorka s první akcí příliš neotalí a po pár prvních stránkách jsme v poradné honičce.
Děj pěkně ubíhá, hlavní hrdinka není žádné ufňukané dítě, rychle se vypořádá s novou úlohou a velmi rychle vyroste (na mne možná až velmi rychle, ale rozhodně to není na škodu:)). Zakončení knihy je trošku frustrující, protože máte chuť ihned sáhnout po druhém dílu (který ale zatím není).

Oblíbené postavy: Maddock (to je takový Viggo v roli Arogarna - ooou, srdcovka). Eve hlavní hrdinka je příjemná průvodkyně tohoto světa a její parťák Erik je super vedlejší postava.
Velmi výrazná a opakující se postava, která je prozatím za mne zbytečná byla Jasmina. Není pro děj prvního dílu důležitá, ale prostoru dostala habaděj. Uvidíme, co bude dál :).

Je to super sci-fi od české autorky (čtenářská základna spíš ženy a dívky 15+).

P.S. Mrzí mne, že kniha vyšla pod nakladatelstvím nikoli samonákladem a stejně kniha nedostala tu správnou péči, což neubírá na skvělém nápadu a vypravěčském stylu autorky.

4,2*

Štítky knihy

česká literatura české sci-fi dívčí romány

Autorovy další knížky

2023  71%U Jedné náušnice
2019  76%Cestovatelská krev

Kniha Cestovatelská krev je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x