Cestou krále

Cestou krále https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30746/bmid_cestou-krale-nzJ-30746.jpg 4 63 6

Zrození království série

< 3. díl >

Po románech Příběh mladšího bratra a Kdo na kamenný trůn vrcholí historická sága Ludmily Vaňkové románem Cestou krále. V barvitém ději desítky výjimečných historických postav, autorkou objevených a oživených v předchozích knihách, dospějí k naplnění své cesty. Nejvýrazněji český král Přemysl I. V letech 1198-1213, kdy se román odehrává, uzavřel druhé manželství s vášnivou uherskou princeznou Konstancií a diplomatickým úsilím a statečností v čele svých rytířů pozvedl České království mezi nejmocnější země Evropy. To stvrdil i papež Zlatou bulou sicilskou.... celý text

Přidat komentář

Mirka2778
07.01.2019 5 z 5

Přemysl se zřejmě definitivně rozešel ve zlém se svým nejstarším synem. Ten se připojuje k další křížové výpravě. Křižáků se sejde málo a tak po dohodě s Benátčany se stane cílem bohatá Konstantinopol.
Zatímco Vratislav bojuje ve válce o byzantský trůn, Přemysl aby zajistil český královský titul dědičně, spáchá v bojích o římské císařství několik politických přemetů.
Čtení o bezostyšném měnění stran i spojenců při dosahování vlastních (byť vznešených) cílů, anebo o barbarském plenění a ničení památek na jinou kulturu, mě přivádí k názoru, že za osm set let se lidstvo nezměnilo. Zřejmě se poučit opravdu může jen jednotlivec, ale do dalších generací je ta zkušenost už nepřenosná. Škoda.
Krásné čtení.

babina61
13.02.2014

Zdravím všechny příznivce Ludmily Vaňkové.....nedávno jsem tady prosila o informaci,jestli někde neuvidíte knihu Cestou krále.....pro pořádek musím napsat, že už ji mám.....napadlo mě napsat přímo do vydavatelství a paní mi ještě jednu někde v kanceláři vyškrabala....tímto děkuji a přeji hezký den.


babina61
02.02.2014

Jsem čtenářka knih Ludmily Vaňkové,mám od ní vše ,co napsala,myslím,že jedna její knížka (hlavně ty první řady ) je lepší,než půl roku dějepisu. Ale teď mám problém....chybí mi do řady titul Cestou krále a nemůžu ji sehnat...všude je vyprodaná...mám další díly a nechci je začínat číst,dokud je nebudu mít všechny. Nemá někdo informaci,že by ji měli někde zasunutou v nějakém malém knihkupectví v okolí ? ďekuji a pro jistotu píšu moje tel. číslo...prosím o sms....777910624

raty
08.01.2014 5 z 5

Smekám před paní Vaňkovou, když si představím, kolik za napsáním této trilogie stojí času a prostudovaného materiálu. To, že místy připomíná učebnici dějepisu, mi nevadí. Myslím, že si všichni potřebujeme historii našeho národa připomínat. Celá trilogie se mi líbila, ale tento třetí díl nejvíce.

Yorika
13.03.2013 3 z 5

Skvělé zakončení triologie o jednom z největších českých králů.Škoda,že se ten lesk a sláva českého národa již asi nevrátí.

JiriCzechII
09.04.2011

Velice mě zaujala celá trilogie 'Zrození království', kterou jsem si koupil zkusmo při poslední návštěvě Čech, a nemůžu se dočkat, až budu číst další navazující díly. Moc bych si přál paní Vaňkové osobně poděkovat. Doufám, že budu mít tu čest.

Všem čtenářům přeji stejně příjemné zážitky při četbě děl paní Vaňkové.