Cestou do pekla chci potkat anděla

Cestou do pekla chci potkat anděla https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195434/bmid_cestou-do-pekla-chci-potkat-andela-195434.jpg 4 33 6

Dospělým čtenářům, milujícím cizí neštěstí. Novela ironicky popisuje příběh mladého muže, který se díky vlastní lehkomyslnosti propadá na samé dno. A je to velmi veselý pád.

Přidat komentář

Jaruš7
08.08.2021 5 z 5

V bludném kruhu pasti velkoměsta je hrdina za svou vstřícnost a porozumění k tragice života odměněn způsobem, v němž je mu anděl jedinou nadějí.
Moc hezky napsaný příběh z něhož jde smích i ten opak.
Citace: " .. Zítra večer u ní doma. To je dobrá zpráva.
"Hele, ještě s námi bude chvíli jeden můj kamarád."
"Jo?" Doprdele, doprdele. "Jakej?"
"Válečném veterán z Afghánistánu. Přítelkyně ho vykopla z bytu, a taky mu trochu ze všeho hrabe. Tak jsem si myslela, no jen tak ho rozptýlit."
No prima. To vypadá na nesmírně romantický večer. A jaký má být vůbec program?
"Film se jmenuje Takový je Pákistán..."

Zrcadlo doby? Střípky života k zamyšlení.

katerina5544
28.06.2021 5 z 5

Ze začátku velice vtipná kniha a pak postupně humoru ubyvalo no a ten konec...pane jo...urcite doporucuji, hlavni hrdina byl sympatak a bylo mi ho tedy lito ... tolik šmejdů potkat...a ta jeho Hanka to byla neskutečná husa


Alena_S
18.12.2020 3 z 5

Černý humor a postřeh hlavního hrdiny jsem milovala, napsané je to výborně.
Jen mi přišlo prostě nemožné, aby jeden člověk potkal tolik kreténů najednou - prakticky kdykoli chudák řekne, že tohle "nebude špatnej člověk", dotyčný/á ho něčím zazdí. Nebo aspoň projeví krásné zásady typu "Nevím, jak se vám odvděčit za záchranu mojí dcery. Ale z toho dluhu, co způsobila ona, vám neslevím ani korunu, a už jste pozadu se splátkou."
Prostě za mě ta část, kde se jen plká a trousí hlášky, mohla klidně trvat celou knihu. Děj tam ani nemusel být, nakonec, když vaše hlavní postava neumí zacházet s penězi, sranda končí.

Gulabi
17.10.2017 3 z 5

zo začiatku dej trošku rozplyzlý, ale s hrdinom som sa rýchlo zžila a sarkazmus mi velmi sedel :) také zo života keď sa proste nič nedari :)

true.penny
31.07.2015 5 z 5

Opravdu čtivá kniha! Přečteno za jedno poledne. A mám pocit že čtením po kouskách by se ztratilo hodně z atmosféry příběhu.
Myslím, že ještě u žádné knihy jsem se tolik nepobavila a nesmála se nahlas a od srdce. Za to patří autorovi velké díky. Sice mě mrzelo, že ke konci humor vyprchává, nicméně, už by se tam ani nehodil. Během prvních pár stran jsem se naprosto sžila s hlavní postavou, všechno s ní prožívala a u konce knihy už byla zahnaná v koutě stejně jako ona. Podrážděná, trochu v depresi a bez vidiny východiska z té mizerné situace. Proto mi to, jak příběh skončil dalo obrovský pocit klidu - asi taktéž jako hlavnímu hrdinovi. Skvěle napsané až do poslední tečky.
Takový je život. Takový může být život. Pro kohokoliv z nás. Je mi až líto, že jsem knihu zhltla takovou rychlostí. Upřímně, už teď vím, že se do ní brzy pustím znovu. A moc ráda.

Daenerys
02.04.2015 4 z 5

Četla jsem už před delší dobou, nepamatuji si tedy konkrétní příběh, ale vím, že jsem měla z této knihy pěkný pocit a že se příjemně četla. Když tak o tom přemýšlím, ráda se k ní brzy vrátím.

Autorovy další knížky

David Hájek
česká, 1970
2011  72%Cestou do pekla chci potkat anděla
2014  0%Soumrak v říši slevových karet

Kniha Cestou do pekla chci potkat anděla je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce40x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x