Cestou do nebe

Cestou do nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114194/mid_cestou-do-nebe-kOo-114194.jpg 4 8 4

Přidat komentář

Hanjimka
13.05.2023 3 z 5

Nejsem čtenář povídek, ale v době čtecí krize v nemocnici mi tahle kniha stačila. A Irské spisovatelky mě mile překvapily.

ladyfromskye
08.09.2022 5 z 5

Jestli něco irští spisovatelé a spisovatelky umí, tak je to žánr povídky. Ještě jsem nečetla žádnou (a že už jsem jich přečetla dost), která by mě nepřikovala ke stránkám a nepřinutila mě číst tak dlouho, dokud ji nepřečtu.
Nejinak jsem to měla s Cestou do nebe. Každá z povídek vás chytne hned po první větě a nejdéle po té desáté už usilovně přemýšlíte, jak tohle asi tak může skončit, a zároveň čtete a čtete a čtete... A přitom jsou to všechno povídky z našeho běžného života.
Všem autorkám ve výboru opravdu velká poklona a já se jdu shánět po jejich tvorbě, která u nás vyšla.


medlovice
20.07.2020 3 z 5

Kniha povídek se hodnotí těžko. Každý spisovatel píše jinak a každá povídka je jiná. I když mají společné téma, některá mi nesedla. Pro emancipované ženy , feministky a svobodomyslné ženy je lákavým čtením, pro mě hlavně nahlédnutím do Irska , do duše lidí z té krásné země.

Taťka Hraboš
05.08.2016 5 z 5

Při hodnocení jsem váhal mezi 4 a 5 hvězdičkami, přece jen ne všechny povídky jsou stejně dobré. Knížku jsem koupil za dvě kačky z vyřazených knih v naší knihovně, moc jsem od ní neočekával, ale příjemně mě překvapila. Jsou to povídky žen o ženách a většinou o vztazích mezi ženami (včetně těch donedávna tabuizovaných). Pokud se v nich vůbec vyskytují muži, pak jsou obvykle vykresleni jako jednoduchá nebo slabá stvoření, což mi samozřejmě trochu vadilo. Ale i chlapovi se vyplatí se nad tenhle negativní prvek přenést a trochu proniknout do složitostí ženského myšlení, emocí a vztahů.