Cesta za štěstím

Cesta za štěstím https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36459/bmid_cesta-za-stestim-bEd-36459.jpg 4 52 5

Nevídané jmění od zesnulého zákazníka dává Lavinii a Hazel, mladým spiritistkám s pohnutou minulostí, naději na lepší budoucnost. V patách jim je však záhadný dědic. Z nástrah dobrodružné cesty za štěstím se mohou vykoupit jen láskou.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Fortune Hunter , 1998


více info...

Přidat komentář

mariva
24.07.2023 3 z 5

Hodnocení trochu rozpačité, námět docela dobrý, ale od nalodění se to všechno nějak táhlo. Chvíli to oživila Daisy, ale ostatní postavy už ztratily elán, všechno jen tak spělo k logickému konci bez napětí.

uzivatel4895
04.01.2022 5 z 5

po prečítaní anotácie som si povedala, že námet na príbeh je blbosť, ale o to väčšie prekvapenie - bolo to fakt dobré, niečo podobné ako Polibek Ďábla (taktiež tam bola aj handicapovaná nežná sestra, znova hrdinka vykreslená ako ,,ľahká žena,, ale skutočnosť ohromujúca, podobný ťažký osud hrdinky ), to Edwardove neustále ,,trýznenie,, Lavinie ale malo v sebe niečo, čo vyvolalo u mňa ako čitateľa vzrušujúci pocit, príbeh bol napínavý až do konca. Druhá sexuálna scéna bola dobrá, postava hrdinky zaujala nadpriemerne, a to ako schovávali toho mŕtveho starého pána na začiatku knihy bolo na pobavenie (ja viem čierny humor, ale...) - obdiv pred autorkou, ako to dokázala tak dobre opísať, ku koncu príbehu už tam bolo veľa postáv, aj som sa strácala, že kto je kto.


Lembac
10.01.2020 5 z 5

Jsem docela překvapená, jak moc se mi knížka líbila. Tím spíš, že na duchařinu si v literatuře nepotrpím. Jenže ono v tomto románu jde o spiritusmus až v druhé řadě, v popředí stojí mezilidské vztahy.
Edward Stuyvesant-French byl někdy na pěst, jenže když se člověk zamyslel, reagoval by ve většině situací stejně jako on. Měl morální právo na své straně, někdy to ale s tou spravedlností - hlavně vůči Lavinii - trochu přeháněl. Vlastě byl celou knížku permanentně naštvaný. Proto taky moc nechápu, co na něm Lavinia viděla. No, vem to ďas, je to prostě (duchařská) pohádka na ukrácení dlouhé chvíle. :-)

modranka
07.02.2013 3 z 5

Príbeh začínal veľmi zaujímavo. Deti zo sirotinca, špiritizmus, bohatý starý pán, ktorý im zanechal celý svoj majetok, o dedičstvo olúpená invalidná dcéra, nemanželský syn, ktorý nič nezdedil. S týmito podkladmi dobrá fabulácia deja. Ale! A za to som strhla hneď dve hviezdičky, bola prítomnosť skutočného ducha, ktorým autorka pokazila celý príbeh.

WEIL
23.08.2011

Získat velké dědictví, to je okamžitá radost, ale po čase i starost.