Cesta z mlčení

Cesta z mlčení https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19553/cesta-z-mlceni-19553.jpg 4 17 5

Příběh o vůli překonat ztrátu řeči po cévní mozkové příhodě. Bývalou letušku postihuje po návratu z letní prázdninové cesty do Londýna cévní mozková příhoda, jejímž následkem je těžká afázie. Hrdinka zůstává uzavřená ve vlastním duševním světě, bez možnosti komunikace s okolím, ve velmi vážné životní situaci – před riskantní těžkou operací. Přestože operace dopadne výborně a hrdinka dokonce může krátce po zákroku opustit nemocnici a vrátit se domů, její soupeření s afázií v této chvíli vlastně teprve začíná. Za vydatné pomoci svého muže, dcer, přátel a s vynaložením velkého úsilí se hrdinka pomalu začíná uzdravovat.... celý text

Přidat komentář

lucy.sankova
05.04.2016 5 z 5

Nemám co dodat, autorce přeji dost sil do života. Autobiografické knihy jsou jako okno do duše. Obdivuji, jak jsou lidé dost silní na to, podělit se s příběhy i s jinými lidmi - s námi se čtenáři.

sporran
19.05.2015 4 z 5

Velmi zajímavá kniha. Sama se mezi lidmi po CMP a trpící afázií pohybuji. Člověk vidí jejich zoufalství, když nemohou svému okolí říci, co by chtěli. Tento pohled z jejich strany je přínosný. Kniha je velmi čtivá. Možná bych uvítala i delší příběh. Jak píše paní níže, tak se konec četl sám. V podstatě ten konec tak nějak přešel do v úzkou linii, takže vlastně konec ani nebyl. Paní Bartoníčková dokonce zvládla s tímto postižením více než leckdo zdravý. Děkujeme za její přispění nám, čtenářům. Knihy, které píší lidé, kteří si popisované prožili, jsou velmi přínosné. Vážím si jejích aktivit a držím palce do dalších.


asam
10.09.2013 4 z 5

Kniha o silné vůli být zase člověkem i když je proti mě nemoc, která se jen těžko zvládá. Ne každý má tolik síly bojovat jako autorka. Blahopřeji jí a přeji úspěch na této dlouhé cestě.

Laguna2006
14.08.2013 3 z 5

Tato kniha je velmi zajímavá co se týká obsahu. Já jí ale četla, byť je uzounká, docela dlouho. Nemohla jsem se překousat přes půlku. Zajímalo mě ale jak dopadne a konec už se četl sám :)

Márinka
30.11.-0001 4 z 5

Je dobré znát ... po případ, že se setkáme ...