Cesta na vrchol

Cesta na vrchol https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495907/bmid_cesta-na-vrchol-Omq-495907.png 4 118 30

Extrémní podmínky, vášeň silnější než strach a touha jako kyslík. Livii a Daniela spojuje společný cíl – dobýt nejvyšší vrchol Země. Výstup na střechu světa pro ně má být očistou, rozloučením s minulostí a šancí na nový život. Ale vášeň, která se mezi nimi v těchto krajně nepříznivých klimatických podmínkách zrodí, je jako lavina – nemůžou a ani nechtějí jí uniknout, i když tím riskují celý svůj dosavadní svět. Ani na chvíli však nezapomenou, že samotný vrchol je teprve v půli cesty. Román Eweliny Dobosz je plný nezkrotné touhy, která rozpustí i himalájský ledovec.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Red
Originální název:

Droga na szczyt , 2021


více info...

Přidat komentář

veverrka11
19.02.2024 2 z 5

Knížka je místy čtivá a dobře se čte. Už anotace slibuje velkou část děje odehrávající se v horách, jenže těch je tam pomálu.

Děj je místy téměř přitaženy za vlasy... Jako chápu, že když je to erotika, tak bude obsahovat scény žánru typické, ale že se tomu budou oddávat i v základním táboře? To je úplně na hlavu

Osobně se mi to četlo poměrně těžce hlavně kvůli postavám. Livie mi k srdci nepřirostla, prostě chladná tajnůstkářka, která jde za svým klidně i přes mrtvoly. Daniel pro změnu myslí tak akorát tím, co má v kalhotách a i když ho to dostává do problémů. Také má až příliš dobrý vztah s alkoholem.

Za sebe knížku doporučit nemůžu. Možná, kdyby tam bylo méně skučení a priblblych konverzací, které nikam nevedou, a naopak kdyby bylo více hor, dopadne hodnocení úplně jinak

Kristy.Seb
01.01.2024 4 z 5

Každý máme svůj vlastní Mount Everest a náš úkol na zemi je ho dobýt.

Nejtěžší je propadnout dech. Musíte se zastavit a hodně se soustředit. A když se to podaří, všechno pak už bude jen lepší.

V životě je totiž nejdůležitější popadnout dech a pak pokračovat v cestě.

Prostředí hor bylo naprosto skvělé.


Terka18
22.11.2023 5 z 5

Ze začátku, když jsem začala číst jsem měla obavy, protože začátek byl všelijaký. Ale nakonec jsem si knihu neuvěřitelně užila a Daniela si zamilovala. Jen škoda, že takoví muži jsou jen v knížkách. Neuvěřitelně silný příběh. A mnoho zvratu a témata o kterých se pomalu nemluví. Skvělá kniha. A jsem ráda za konec

Laf
18.10.2023 4 z 5

Tak tohle bylo překvapení. Od polských autorů mne knihy moc nebaví, ale tahle mne hned vtáhla a líbil se mi styl, jak je napsaná. Na knize se mi také líbilo, že část děje je zasazen do hor, což se takové prostředí v knihách pro ženy jen tak neobjevuje. Od knihy jsem neměla vysoká očekávání, ale hodně překvapila. Mohu jen doporučit.

monika0181
16.10.2023 5 z 5

Tato kniha je pro mě hodně zvláštní. Dlouho jsem její koupi odkládala a ještě delší dobu mi doma ležela na stole. Mám asi k horolezectví blok, či proč jsem knihu nechtěla vzít do ruky. Měla jsem obavy číst o tom jak někdo mrzne v horách. Nakonec jsem našla odvahu a konečně knihu číst. Tak úplně není to co jsem čekala. Očekávala jsem, že příběh bude hlavně o výstupu. Ale ve finále samotná expedice byla pouze na třetině knihy, přičemž poslední samotný výstup sotva na jednu stranu. Takže přestože jsem nechtěla číst horolezecké téma i mě to přišlo málo. čekal jsem z toho výstupu víc, i když jsem se ho vlastně obávala. Takto může čtenáře zklamat. Jinak příběh pěkný, zajímavá zápletka, čtivě psaný. Ale za mě to bylo jak cesta vlakem, kdy první polovinu jedete rychlíkem, slušně děj plyne bez zbytečných "zastávek" a v půlce přesedneme do peldolina a vše letí velkou rychlostí. Expedice, prodej bílého masa, setra-snoubenec, rozuzlení příběhu... Knihu nepovažuji za špatnou, jen moc uspěchanou na úkor kvality. To je za mě škoda. Jinak autorka píše čtivě, chytla mě kniha od prvních stran. I přes nedostatky doporučuji, jistě má co předat.

Hatshepsut
23.08.2023 4 z 5

"Každý máme svůj vlastní Mount Everest a náš úkol na Zemi je ho dobýt."
Hugh MacLeod

Zajímavý a poutavý námět s výstupem na nejvyšší vrchol země K2, to vše protnuté erotikou a romantikou. Co mě tedy ale hodně dostalo bylo těžké a děsivé téma obchodu s bílým masem, to se tedy opravdu nečte lehce.

majavcelicka
14.06.2023 5 z 5

Za mě naprosto super kniha. Po delší době něco, co mělo takový ten wau efekt. Jen jak už se psalo níže, ten poslední výstup přímo na vrchol byl rychle převyprávěn. Těšila jsem se, jak se budou potýkat s výstupem a vlastně i pak s tím sejít dolů. To jediné mi trošku vadilo. Ale jinak kniha plná emocí, zvratů...

TerryDee
18.05.2023 3 z 5

Knížek z prostředí horolezectví jsem moc nečetla, teda spíš jsem žádné nečetla. Takže tohle je jaksi má premiéra. Myslím si, že v knize mohlo být více popisů hor a cesty na Mount Everest. Vůbec by mi to nevadilo. Přišlo mi to velmi zajímavé. Je to hora, která opravdu budí respesk. Místo toho tam byly spíše popisy jiných vrcholů.

Co se týká hlavních hrdinů. Zdálo se mi, že to, co se mezi nimi odehrávalo, bylo na můj vkus nějak moc uspěchané. Nevím, asi by to bylo lepší, kdyby to mělo pomalejší tempo. Bylo by to více uvěřitelné. A člověk by to více prožíval.

Sečteno podtrženo kniha má zajímavá a závažná témata, o kterých se často nepíše. Řekla bych, že je to oddechovka s menším přesahem.

katallinka
02.05.2023 4 z 5

Po dlouhé době romantika (erotika), která mě hned chytla a čtení mě bavilo celou dobu. Nápad s romantikou cestou na Everest mi připadá geniální. Autorka nádherně vykreslila prostředí a klidně tam toho mohlo být více. Hlavní hrdinové mě oba moc bavili a zápletka z minulosti přidala knize na čtivosti, protože jsem rychle chtěla vědět, co se stalo, takže jsem otáčela jednu stránku za druhou. 4,5* a určitě chci další knihy autorky.

Nika.
17.04.2023 3 z 5

Musím uznat, že Cesta na vrchol byla dobrá. Je pravda, že ze samotné cesty na Everest tam toho moc nebylo - ocenila bych detailnější popis...
Co je ale třeba vyzdvihnout je to, že se autorka věnovala obchodu s bílým masem. Pro mě vcelku děsivé čtení...

Lofda
16.04.2023 2 z 5

Přiznávám, že jsem zklamaná. Na tuhle knížku jsem se těšila, protože.. mám ráda romantické příběhy, trocha té erotiky nikdy není na škodu, v poslední době jsem přišla na chuť polským autorkám, opravdu hodně se mi líbila obálka, navíc u nás doma jsem odmala byla obklopena knížkami z hor, protože můj taťka tyhle příběhy a hory miluje, v Himálaji byl několikrát a absolvoval mj. i trek do základního tábora pod Everest, ale.. Sorry, tahle knížka měla všechny předpoklady, ale nesedlo mi to. Já mám ráda příběhy, které hezky plynou, tady byl samý skok, všechno páté přes deváté, některé situace byly popsány až nekonečně detailně a za chvíli hop a řešíme už uspěchaně něco jiného. Trochu jsem se ztrácela. Samotný výstup na horu jak z rychlíku a už seděli v letadle domů. Livii jsem nechápala celou dobu a ani to vysvětlení na závěr jí extra plusové body nepřineslo, škoda..

"Nejtěžší je popadnout dech. Musíte se zastavit a hodně se soustředit. A když se to podaří, všechno pak už bude jen lepší."

Lucyk01
11.04.2023 5 z 5

Další polská autorka, která byla u nás přeložena a vydána. Trochu jsem se bála, jaká autorka bude. Protože předešlé polské autorky, které jsem četla, se mi jejich styl psaní a knihy moc nezaujaly.

Kniha se od začátku četla rychle a jednoduše. Anotace mě na první pohled zaujala a ta obálka? Ta se jim taky povedla. Ještě nikdy jsem nečetla knihu, ve které by se objevovalo horolezectví nebo výstup na nějakou horu a musím říct, že autorka toto téma výborně zpracovala jako, kdybych vystoupala na horu s Livie a Danielem taky.

V příběhu se pořád něco dělo, takže jsem se vůbec nenudila. I zde byly 2 pohledy - Liviin a Danielův. Oba dva jsem si užívala. Livii jsem si hned oblíbila a Daniela taktéž. Jejich chemie a chtíč by byl v reálu poznat na kilometr daleko. Mohli jsme sledovat, jak se oba dva během cesty poznávají. Na knize se mi nelíbilo, když autorka přidala do knihy téma podvádění někoho. Nemyslím si, že to je dobrý vzor pro některé. Chápu, že Roberta si snad nikdo nemůže oblíbit, ale mohlo se udělat něco jiného.

Staly se tam pár věcí, které jsem opravdu nečekala. Ale ten konec se mi zdál trošku uspěchaný ohledně toho Roberta. Nemuselo to skončit tak drasticky, aby Livie a Daniel mohli být spolu. Ale chápu, že autorka to potřebovala nějak ukončit. Mě by nevadilo, kdyby knížka měla o pár stránek navíc.

Každopádně se mi líbil příběh o Livie a Danielovi, hezký popsané prostředí a jsem ráda, že kniha má happy end! Všem knihu doporučuji a zatím tato kniha patří mezi nejlepší polské knihy, které jsem doposud četla.

georginaa
27.03.2023 5 z 5

V první řadě mě nadchla obálka a anotace - dobýt nejvyšší vrchol Země. Můžu říct, že jsem od toho očekávala daleko víc. Měl to být drsný výstup, však na Everest se určitě neleze tak lehce jak bylo psáno v tomto díle. Spíše to bylo nalákání a převážně tam šlo o milostné stránky protagonistů. Trochu to zvedla část přiznání minulosti a odkrytí zločinů arogantního přítele. Konec byl strašně urychlen zbytečně, mohla autorka trochu víc rozepsat i tu část se sestrou. Trochu mě to mrzelo, že nebyl prostor pro sestřino vysvětlení jak se vše odehrávalo. Tajemství umřelo s jejím činem. Na závěr to nebylo zas tak špatné, ale myslím, že by to malinko sneslo pár stránek navíc.

dooky
16.02.2023 3 z 5

Obrovsky čtivé, ale bohužel vše až příliš zrychlené. Zbytečně urychlený začátek vztahu, sápali se na sebe v podstatě okamžitě. Závěr výstupu a zpětný sestup byly také jako z okna rychlíku. Každopádně abych to jen nehanila...mám pocit, že poslední dobou se na mě stále valí jen romány z mafiánského nebo vysokoškolského prostředí, a proto nějakou podobnou a navíc tolik neobvyklou změnu jen vítám. Linka týkající se obchodu s bílým masem byla také velmi zajímavá a Roberta nešlo než nenávidět. Rozuzlení opět uspěchané, ale ve finálním součtu jsem vlastně víceméně spokojená.

Zuzana215
06.02.2023 1 z 5

Obálka krásná, námět zajímavý.. ALE!
Vše šlo ráz na ráz. Vzplanutí hlavních hrdinů až moc rychlé. Popis výstupu na Everest byl takový sešup, že než jste se nadechli, byli všichni dole. Akce, bez kapky napětí.
Prostě lusknutím prstů vše skončilo, ještě dřív než to začalo.
ŠKODA

adela.hol
21.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Obálka knihy je naprosto dokonalá, to bylo rozhodně první lákadlo. Poté prostředí hor, ze kterého jsem ještě nic nečetla, byla další motivace. Kniha byla čtivá od první stránky, takže nebyl problém se začíst.

Chemie mezi hlavními hrdiny rozhodně byla, ale na můj vkus přišla příliš rychle. Hrozně rychle přeskočila jiskra, hrozně rychle jeden na druhého žárlili a jeden druhého chtěli chránit. A přitom o sobě pořádně nic nevěděli. Mám radši o něco pomalejší vývoj.
Další, co na mně asi úplně nezanechalo to, co mělo, byla zápletka s Robertem. Byla rozhodně originální, tohle se stávat nemá a Livie mi bylo líto, ale zároveň mi v tom postupném odhalování něco chybělo. A upřímně jsem čekala, že mu Daniel stihne minimálně jednu vrazit, ale nechal to být hned poté, co mu Livie bez vysvětlení řekla sbohem a o Roberta se nakonec postarala Marie. A tam bych si taky uměla představit trochu rozepsanější scénu.

Za mě tedy mírné zklamání, asi jsem měla příliš velká očekávání.

Jita160
16.01.2023 5 z 5

Že budu někdy číst o Mount Everestu v souvislosti s erotikou to by mě tedy vážně nenapadlo.
Velmi originální příběh o horolezcích a nejen o jejich síle dosáhnout vrcholu.
Spisovatelka velmi dobře dokázala popsat zimu, bolest ,strach, utrpení, sílu,ale i vášeň a lásku.
Finální odhalení celého utrpení které si chladná Liviia musela projít ve vztahu se svým snoubencem byla nečekané a napínavé.
Obálka boží!!!!!

Evaho73
29.11.2022 4 z 5

Oproti žánrovo podobným knihám ma táto zaujala atraktívnym námetom z prostredia horolezeckého športu.
Celkom ma prekvapilo, ako autorka dosť vierohodne opisuje, či už predprípravu horolezcov na výstup, alebo aj samotnú expedíciu na jednu z najznámejších osemtisícoviek. Bolo to príjemné spestrenie dejovej línie príbehu.

happy19
29.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Velmi originální námět.Sice jsem čekala trošku lepší překlad,oslovení kočko mě tu doslova vadilo,-)
Daniel si mě i přesto získal;-*
Problém jsem měla s Livií...
...studená a divná:-D..rozhodně se dá vše řešit...
I tak v rámci žánru překvapení od polské autorky,-)

„Věci lásky jsou věci života. Po čase zimním přicházívá jaro, po beznaději vzniká naděje, po hrůzách noci zasvítává den.“

Annyshga
28.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Miluji přírodu a hory proto pro mě Cesta navrchol bylo neskutečné čtenářské blaho . Příběhem jsem proplula s úplnou lehkostí a to i navzdory těžkému tématu, které halí život hlavní hrdinky.

Znáte ten pocit, kdy pro vás kniha nemá dostatek stran? Tak přesně to se mi stalo v tomto případě . Daniel s Livi mi ohromně přirostli k srdci a ocenila bych pokračování jejich životní cesty. Oproti tomu Roberta, snoubence Liv jsem nesnášela. Neskutečný manipulátor, kterému se nehnusí zhola nic.

Popisy putování k vysněnému cíli staly opravdu za to. Měla jsem chuť sbalit se a jet za nimi . Co mě však zklamalo, byl samotný konečný výstup na Mc Everest. Čekala jsem trošku víc než jen pár vět ‍️. Celá kniha směřovala k dobytí vrcholu Země a pak je to zmíněno jen aby se neřeklo... Vážně škoda . Konec příběhu byl famózní a wow efekt rozhodně nechyběl.

Štítky knihy

horolezectví

Autorovy knížky

2022  77%Cesta na vrchol

Kniha Cesta na vrchol je v

Právě čtených4x
Přečtených148x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených7x
Knihotéce168x
Chystám se číst97x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x