Cesta na Drromm

Cesta na Drromm https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57352/cesta-na-drromm-57352.jpg 3 3 1

Román z blízké budoucnosti, která vyřešila většinu problémů našeho dneška, ale život zde není snazší ani jednodušší. Mladý hrdina Teodor ohrožený smrtelnou chorobou odlétá strávit zbytek svého vyměřeného času na nově objevenou planetu Drromm. Zde žije malá skupinka první generace osadníků, kteří svůj nový svět budují na odlišných zásadách, než jaké panují na Zemi, kterou oni ostatně nikdy nepoznali. V tomto prostředí, zdánlivě primitivnějším avšak s mnoha rysy utopie, kde zalidnění planety chápou všichni jako svůj prvotní úkol, zažívá Teodor doposud nepoznané.... celý text

Nahnilaruka
Nahnilaruka
29.10.2020 2 z 5

Tak já nevím, je to taková zvláštní kniha, chtělo by se mi i říct, bez příběhu. On zde příběh je, ale nečekejte od něj nic, v podstatě není ani důležitý. Je tam, aby se neřeklo.

Autorka má prostý jednoduchý styl psaní, knížka se dobře a rychle čte. Námět má slušný potenciál, ale tím asi pozitiva končí. Potenciálu rozhodně využito nebylo, o nějaké teoretické reálnosti vyprávění nemůže být ani řeč.

Pokud bych měl zvážit ještě nějaké morálně myšlenkové hledisko, tak nápady zajímavé, zvláště trojúhelník otec, syn a synova přítelkyně.. avšak opět nedotažené, takže ve finále vyšumí do prázdna.

40%,