Zbytky dětství

Zbytky dětství https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305605/bmid_cesta-mece-1-zbytky-detstvi-aB3-305605.jpg 4 20 6

Cesta Meče série

1. díl >

Na motivy románu Thomase Daye. Život mladého Mikedžiho, syna Nakamury, jednoho z pánů Japonska 17. století, se od základu změní, když v jejich pevnosti spatří legendárního samuraje jménem Mijamoto Musaši. Tento silný a v mnoha ohledech velmi kontroverzní muž je nejslavnějším šermířem, jakého kdy Japonsko poznalo. Musaši Mikedžiho přijímá za svého učedníka a společně se vydávají na cesty. Musašiho cesta meče však není určena každému. Jeho učební metody a způsob života v mladém chlapci občas zanechávájí poněkud smíšené pocity.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Komiksy , Historie

Vydáno: , Zanir
Originální název:

La via della spada, Vol. 1: Le ceneri dell'infanzia , 2013


více info...

Přidat komentář

Finvarra
19.01.2021 2 z 5

Vlastně mě to zklamalo. Povím proč. Ale nejdřív pochvala vyvedené kresbě, scény jsou velkolepé, naaranžované, romatnické. Nekonzistenci a drobné anatomické chyby odpouštím, nakonec je to komix (hrozně mě na jednom obrázku iritovala posunutá nozdra) :D Návrhy obálek pro komix jsou nádherné, škoda, že je jim věnovaná jen jedna stránka. Taktéž skici jsou krásné a ukazují zdatnost umělce. Ale protože to nebyla jen kresebná stránka, která mě zajímala, tak... příběh podle mě šel příliš po povrchu, málo je toho věnované postavám, a tak je těžké si k nim udělat vztah. A co je horší, použití jména Musaši ve spojení s milovníkem žen a mstitelem. Tady by bylo lepší, kdyby měl prostě jiné japonské jméno. Tohle nejsem schopná akceptovat, i když vím, že to má být spíš fantasy, než jeho životopis. A připomeňme, že se o něm traduje, jaký žil asketický život. Ostatně to dokládá jeho Dokukódó. Odprostím-li se od toho, že to není onen Musaši, pořád se mi tenhle obrázek Japonska zdá příliš francouzský. Stejně tak vyobrazení cesty meče. To není prostě ono. Pokud mohu soudit, pak o Musašim je mnohem zdařilejší komix – i když taky upravený, aby lahodil oku čtenářovu – od Takehiko Inoue s názvem Vagabond.
Uvidíme, jaký bude druhý díl. A možná bych si měla přečíst knižní předlohu.

hippiesak
03.06.2019 3 z 5

Nejsem úplně fanda tohoto stylu grafiky a příběhu. Koupil jsem si to na Animefestu 2019 doslova za pár kaček, tak jsem si řekl, že tomu dám šanci. Špatné to není, graficky celkem pěkné, je to celobarevný komiks, ale pro mě je to taková 50/50. Ale dvě hvězdičky jsou málo, tak dám 3 :)


milan.krimsky
09.07.2017 5 z 5

Cesta japonského dítěte a starého samuraje, který si ho přivlastní a učí bojovému umění ve vyhraném souboji

jarynek
24.12.2016 3 z 5

Pěkná kresba, zajímavé prostředí Japonska 17. století, atraktivní téma samurajů, ale samotný příběh mne úplně navtáhnul do děje. Možná je to tím, že kniha má necelých 60 stran. Snad v dalších dílech dojde k rozvinutí nějakých zápletek. Knihu jsem si rád přečetl, ale není to na to, abych se k ní po nějaké době vracel.

Tatsume
29.07.2016 4 z 5

Po delší době jsem sáhla po evropské komixové tvorbě a neudělala jsem chybu. Celkem zajímavě pojatá fantasy se samurajskými motivy, jejíž ústředními postavami jsou legendární šermíř Mijamoto Musaši a jeho žák Mikedži. Komix spíše pro dospělého čtenáře, s napínavým dějem a do detailu propracovanou kresbou.

martinstefko
26.07.2016 4 z 5

Knihou Cesta meče 1: Zbytky dětství nakladatelství Zanir rozhodně nešláplo vedle, naopak rozšířilo svoje portfolio o velmi dobrý titul, který nám jen ukazuje, jak moc zajímavý evropský komiks je.

Štítky knihy

Japonsko samurajové historická fantasy

Autorovy další knížky

Mathieu Mariolle
francouzská, 1978
2016  71%Zbytky dětství
2017  69%Uhlíky vzdělání
2020  93%Vzplanutí duše

Kniha Zbytky dětství je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce18x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x