Cesta ke štěstí v práci

Cesta ke štěstí v práci https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463147/bmid_cesta-ke-stesti-v-praci-HhT-463147.jpg 3 20 3

Cestu ke štěstí v zaměstnání musíme hledat stejně jako v osobním životě. To však nebývá vždy snadné. Máme zvládat pracovní zátěž, nároky šéfa a komunikaci s kolegy, se kterými si často moc nerozumíme. Představa štěstí pak snadno mizí. Pracovní tempo je leckdy tak hektické, že pomýšlet na nějaké povznesení mysli nebo vnitřní rozvoj se zdá být téměř nemožné. Většina firem se navíc ani nestará, jestli její zaměstnanci jsou šťastní. Jak tedy můžeme najít štěstí v práci? Tato kniha se zabývá specifickými znaky pracovního prostředí, zkoumá, jak vnést morálku a základní lidské hodnoty do světa podnikání a obchodu. Dalajlama nám trpělivě ukazuje, jakou cestou se dát, aby každý člověk v jakékoli práci mohl kultivovat své vlastnosti a dojít tak k osobnímu naplnění, sebepoznání a štěstí.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Alpha book
Originální název:

The Art of Happiness at Work , 2003


více info...

Přidat komentář

clare01
11.12.2020 2 z 5

Knihy s myšlenkami od Dalajlamy mám moc ráda, ale bohužel musím souhlasit s předchozími komentáři. Tato kniha byla oproti ostatním slabší. Není sice vůbec dlouhá, ale kdyby ji autor zkrátil na polovinu a vypíchl jen to nejdůležitější, tak bych ji hodnotila lépe. Každopádně obsahuje pár zajímavých myšlenek, ale nejedná se o nic, co byste si nepřečetli v jeho ostatních knihách. Zkrátka jde o to, že autor aplikoval Dalajlamovy myšlenky o štěstí v životě na pracovní prostředí. Na knize mě nejvíc bavily příběhy z reálného prostředí, ale jinak mi bohužel nic nového nepřinesla a dočetla jsem ji jen proto, že nerada odkládám rozečtené knihy a že snad objevím nějakou novou, zajímavou myšlenku. Neobjevila.

tomaaash
16.07.2020 2 z 5

Po dvou velice pěkných knihách o povídání Howarda s dalajlámou bylo tohle spíš zklamání. Jen pár zajímavých myšlenek, takže spíš jen takové připomenutí dalajlamova pohledu na svět.


SilviaKovacikov
28.06.2017 3 z 5

Čítala sa mi dobre, hoci miestami som mala pocit, že otázky autora sa stále opakujú a opakujú a vlastne sa to nikam neposúva.

Štítky knihy

tibetská literatura

Autoři knihy

Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)
tibetská, 1935

Kniha Cesta ke štěstí v práci je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x