Cesta k vítězství

Cesta k vítězství https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11110/bmid_cesta-k-vitezstvi-14X-11110.jpg 4 18 2

Kniha Jacka Welche představuje čtivý, podrobný plán sestavený po jednotlivých krocích, který může použít každý, chce-li se stát opravdovým vítězem. Welch se nechal inspirovat svými posluchači a jejich touhou po přímém vedení a napsal filozofickou i pragmatickou knihu, která se má stát biblí obchodu pro příští generace.

Přidat komentář

chovanec
27.01.2024 1 z 5

Na knize se mi líbí především začátek, kde popisuje 2 základní principy managementu: upřímnost a diferenciace = což jsou v podstatě principy volného trhu či kapitalismu. Kritizuje současný management, který se těmito principy neřídí - s tím souhlasím na 100%. Čím dále jsem ale četl a čím více jsem se dozvěděl o osobě autora, tím méně se mi líbila knížka i on. On si totiž protiřečí v některých pro mě velice důležitých bodech. Např. mluví o tom, že by práce měla být hlavně zábava a musí člověka rajcovat - na jiném místě zas doporučuje nikdy nedávat výpověď, ani kvůli špatnému šéfovi, píše: „working for a difficult job is your problem and you must solve it“. On sám přitom do GE šel kvůli penězům a ještě jako mladý manažer chtěl dát výpověď - přemluvil ho jeho nadřízený, který v něm uviděl potenciál = jinými slovy: měl dobrého šéfa. Píše taky, že „work-life balance“ je pouze lákadlo na recruiting brožurách, čímž sám popírá první princip, o kterém píše - upřímnost. A do třetice si taky nemyslím, že je zas takovým zastáncem volného trhu, protože obhajuje institut státu, který popírá dobrovolnost a je založený na víře v autoritu, a taky celý život strávil v jednom z největších korporátů světa. Přímo se podílel na znečištění světa plasty - jako mladý inženýr dělal výzkum nových plastů. Vydělal hodně peněz, ale za co? Nevím, ale rozhodně ne za dobré knížky - tady spíš vaří z vody.

ladyba
27.08.2015 4 z 5

Tuhle knihu by mělo číst hezkých pár šéfů. Nabízí opravdu zajímavé postřehy a umožňoje vhled do vrcholového vedení společnosti.


Štítky knihy

úspěch obchodní jednání profesní úspěch

Autoři knihy

Jack Welch
americká, 1935 - 2020
Suzy Welch
americká

Kniha Cesta k vítězství je v

Přečtených17x
Knihotéce6x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x