Cesta jinam

Cesta jinam https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486687/mid_cesta-jinam-ij3-486687.jpg 4 15 3

Příběh knihy Cesta jinam je poskládaný ze střípků mých vzpomínek, zaslechnutých okamžiků, spojených pryskyřicí mé fantazie a představivosti. Pokud se některé události nestaly, pak věřte, že se stát klidně mohly. Některé postavy tohoto příběhu se v mém životě i vyskytovaly, a kdyby se spolu setkaly, možná by tento příběh i stvořily. Zkrátka, vše se mohlo stát. Pokud se to nestalo… Pro mne se Šumava stala něčím konkrétním v šesti letech, když otec postavil rekreační chaloupku na břehu lipenského jezera. Tehdy to byl svět téměř neobydlený, s mizejícími pozůstatky původního osídlení. I když rekreantů pozvolna přibývalo, části Šumavy byly liduprosté. Člověk se mohl vydávat na výpravy do nádherných lesů, ale také narážel na přítomnost neprostupné železné opony. Čas od času bylo slyšet od hranic střelbu, jako kluk jsem zaslechl různé příběhy, některé sám zažil. Má skautská a po zákazu skautingu tábornická léta jsem prožil rovněž v nádherných lesích Šumavy a Novohradských hor. To vše propojené mne poznamenalo na celý život.... celý text

Žánr:
Literatura česká , Příběhy

Vydáno: , KANT
více info...

Přidat komentář

bagel
03.11.2023 5 z 5

Velice příjemné překvapení. Knihu bych doporučila všem čtenářům - starším připomene, jak se žilo za socialismu a mlaším přiblíží paradoxy té doby. Je označována jako úsměvná novela, ale já jsem se několikrát nahlas smála a na konci skoro brečela.

MilanBrabec
06.05.2022 5 z 5

Příjemný, autentický, zábavný a svižný, nijak neklopýtající, příběh s dobře vykreslenými postavami, u nichž člověk nedokáže rozeznat, zda měly reálný předobraz nebo jsou zcela vyfabulované - a které budí chuť dozvědět se o nich více. Jak žily před Cestou jinam, jak žily po ní. Třeba jejich osudy autor rozvede v nějakém pokračování, vypravěčskou zručnost i fantazii na to má.


Mazel22
13.01.2022 4 z 5

Milý příběh z nemilé doby v krásném prostředí Lipenska. Čtení příjemně ubíhalo.

Autorovy další knížky

2021  84%Cesta jinam
2022  80%Divoká honba
2013  0%Divadlo – kultura – podmínky
2019  100%Po stopách Jihočeského divadla

Kniha Cesta jinam je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce4x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x