Cesta Františka Čuby z Březové k JZD Slušovice

Cesta Františka Čuby z Březové k JZD Slušovice https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425983/bmid_cesta-frantiska-cuby-z-brezove-k-jz-vNy-425983.jpg 5 5 4

Činnost doc. Ing. Františka Čuby, CSc. stále připomíná takzvaná „slušovická dálnice“, některými nazývaná Gorbačovka, která vede mezi Slušovicemi a Lípou. Na tuto reálnou cestu navazuje symbolická cesta jeho života, podle které nese název tato kniha. Kniha popisuje historické události regionu, valašskou obec Březová a rodokmen F. Čuby a jeho předků. Zobrazuje JZD AK Slušovice a nebývalý rozvoj původně zaostalého zemědělského podniku. Jsou popsány významné projekt, způsoby řízení a motivace zaměstnanců. Kniha se nevyhýbá období pádu Františka Čuby po revoluci a jeho odchodu do ústraní. Nakonec autor uvažuje nad hypotetickým ušlým ziskem, způsobených likvidací podniku. Zmiňuje také fungující společnosti v regionu založené nebo vedené bývalými zaměstnanci JZD AK Slušovice.... celý text

Přidat komentář

kamibe
21.11.2023 5 z 5

Po přednášce Petra Blahynky jsem si ráda přečetla, jak to se Slušovicemi a jejich tvůrcem bylo. Zajímal mě motivační systém a vidím, že v něm v žádném případě nemohly obstát nějaké vlažné povahy. Připadá mi, že právě lidé ze Slušovic mohou navrhovat, co dělat, abychom na tom byli konečně zase lépe než jsme teď. Při čtení i při poslechu Blahynkovy přednášky vycházely najevo pro mne neznámé skutečnosti. Za to děkuji. Samotný František Čuba měl jen jedinou chybu - tak málo dbal na sebe samého!

Martin2691
26.07.2022 5 z 5

Český Warren Buffett :)


Lavastan
11.08.2021 5 z 5

Velice zajímavá a čtivá kniha, napsaná spolupracovníkem pana Františka Čuby. Nové a zatím nikde nepublikované informace. Potěší i rodokmen rodu Čubů, který je vlastně zveřejněn vůbec poprvé. Autor také vypočítává teoreticky ušlý zisk, způsobený likvidací JZD AK Slušovice. Názory neznalců, že by družstvo neobstálo v kapitalismu jsou však liché. Nástupnické firmy mají dnes obraty v desítkách miliard, a dávají práci mnoha lidem na Slušovicku. Další důkaz že pan Čuba byl opravdu jedinečný podnikatel a vizionář!!!

Pavelpi
07.09.2020 5 z 5

Moc dobrá kniha o našem velkém podnikateli v době před revolucí.Dozvíme se,jak začínal a také,jak to bylo s tzv.Temnými silami ve Slušovicích.Zajímavé je,že po revoluci byly snahy jej odsoudit.Nikdy nebyl za nic odsouzený,nebyla mu udělena žádná pokuta a nedopustil se nějaké protizákonné činnosti.

Štítky knihy

Slušovice

Autorovy další knížky

2019  96%Cesta Františka Čuby z Březové k JZD Slušovice
2016  60%Kronika rodu Nedbálkových
2018  0%New age post
2018  0%Újma a škoda v ČR a SR
2018  0%LEXe: Právo ve 21. storočí

Kniha Cesta Františka Čuby z Březové k JZD Slušovice je v

Přečtených5x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x