Cesta dvou

Cesta dvou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477306/bmid_cesta-dvou-9Kj-477306.png 4 17 5

Poznali se v zapadlé thajské restauraci, byl leden 2020, a tehdy by je ani nenapadlo, že zruší své plány a v průběhu příštích 193 dní budou bok po boku plavat v přítomnosti žraloků, sdílet slaměnou chatrč mezi potomky kanibalů, milovat se v srdci deštného pralesa, navzájem si z těla sundávat pijavice během dobrovolnického programu na ochranu sumaterských tygrů, cestovat v průběhu světové pandemie, a zároveň čelit výzvám začínajícího vztahu a vnitřním bojům, jež svádí většina z nás. Inspiruj se skutečnými událostmi, poznej radosti i nástrahy cestování, vžij se do neskutečných okamžiků plných romantiky, lásky i zoufalství a nahlédni do mysli Slovenky a Čecha, kteří hledají smysl života a nepřestávají následovat své sny.... celý text

BarboraSalome
BarboraSalome
14.03.2024 3 z 5

Prvotina Toma Jurky. Tak snad se někdy do Asie podívám. Těším se na další díl odehrávající se v Africe.

Sarka1987
Sarka1987
08.08.2023 4 z 5

Knížka mě bavila, zajímavý příběh, jak se dva lidi potkají ve světe a proplouvají spolu životem, škoda, že jim to nevyšlo, ale i to je život. Přesto mě životní cesta obou zajímá dál :D


Angie.D
Angie.D
03.02.2022 5 z 5

Krásny príbeh dvoch ľudí, ktorí išli do sveta hľadať samých seba a nakoniec našli seba navzájom :)
Knižka je plná cestovateľských zážitkov, reálnych skúseností (aj tých nepríjemných) a zároveň opisuje vzťah od jeho úplných začiatkov, cez pochybnosti, nezhody a osobnostný vývoj, tak ako to v živote býva, žiadne prikrášlenia ako je všetko dokonalé :) To som fakt veľmi ocenila.

Tým, že Patris a Toma dlhšie sledujem na Instagrame, tak som si vedela živo predstaviť nielen ich ako postavy, ale aj miesta, ktoré sa v knihe opisovali. Napomáhali tomu aj nádherné ilustrácie v knihe. Obaja sú neskutočne odvážne a inšpiratívne osoby (sem tam blázni :D ), ktorí idú pri cestovaní za hranice komfortu. Viac krát som si pri čítaní hovorila, že uf to by som teda ja nedala. Už sa teším na pokračovanie s dobrodružstvami z Afriky :)

"Strach je největší zloděj zážitků. Neboj se vykročit do neznáma, protože nikdy nevíš, co nebo kdo na tebe čeká."

Jediné čo mi "vadilo" bolo, že som niekedy mala problém s metaforami a prirovnaniami v češtine, čo teda ja čítam česky bežne, ale tu som akosi musela viac zapájať mozgové závity a čítať niektoré vety aj viac krát aby som pochopila :D

ter3czka
ter3czka
08.08.2021 5 z 5

Patris sleduji na Instagramu již dlouho. Miluju její cestovatelské příspěvky a příběhy. Když jsem se dozvěděla, že přítel Tom společně s ní pracují na knize, věděla jsem, že si jejich knihu koupím mezi prvními. Tak se taky stalo.

Knížka je moc hezky psaná. Příběhy krásné. Ze začátku jsem si musela zvykat na styl psaní. Hodně se mi líbily použité metafory. Doporučuji. :-)

KnihomolkaOli
KnihomolkaOli
23.07.2021 5 z 5

Velice čtivá kniha, jejíž příběh je úchvatný. Osudy dvou mladých, sympatických lidí, kteří dělají to o čem ostatní pouze sní. Nebojí se vzít život do vlastních rukou a jít si za svými sny. Opravdu inspirativní dílo které dokazuje, že v cestě za splněním svých snů si stojíte pouze vy sami.

Autorovy další knížky

Tom Jurka
česká, 1992
2021  81%Cesta dvou
2023  80%Cesta dvou: Afrika

Kniha Cesta dvou je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x