Cesta do země snergů

Cesta do země snergů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469293/bmid_cesta-do-zeme-snergu-ndI-469293.jpg 4 15 6

Pip a Flora jsou v pěkném průšvihu. Na útěku ze sirotčince se náhodou dostali na magické místo, odkud však neznají cestu zpět. V Kouzelné zemi snergů se konají skvělé hostiny, žijí tady skořicoví medvědi a domy zde staví do korun stromů. Narazit ale můžete i na pořádné padouchy. Jejich nový kamarád, snerg Gorbo, jim pomůže s hledáním cesty domů. Pokud si děti vzpomenou, kde to vlastně je, a Gorbo, kudy se tam jde, možná se jim to i podaří…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Marvellous Land of Snergs , 2020


více info...

Přidat komentář

nicandra
16.04.2023 5 z 5

Úžasné! Milé! Teda spíš se mi zdá, že to má blíž k Alence v říši divů.
Rozhodně kniha, kterou si velmi spokojeně přečte i dospělý.

Boruvka22
07.04.2023 5 z 5

Velmi krásná pohádka s ponaučením, lehce se četla. Bylo by super kdyby tuhle knížku zfilmovali. Podobnost s Hobitem je víc než očividná.


knihomolkarozi
16.10.2022 4 z 5

Knižka má jisté úsměvné podobnosti s Hobitem, který jí byl inspirován. Je sice narozdíl od Hobita, který mnohdy zaujme i starší čtenáře, opravdu spíš pro děti, ale i tak se mi moc líbila. :)

dagmar7365
10.02.2022 5 z 5

A to se nám se synem (9) líbilo moc. Čisté dobrodružství plné nadpřirozených postav, zla, dobroty a lásky. Příběh příjemně plynul a gradoval, navíc moc hezky ukazoval, jak občas pouhopouhé nepochopení a neznalost může vést k špatným závěrům a nenávisti.
Některé vtipné říkanky nám doma asi vydrží navždy:
"Vyhni se Kelpům, když se blíží, vždyť oni večeří děti s rýží."

cathyblack
09.07.2021 4 z 5

Když se dva sirotci zapletou do dobrodružství, které voní po lívancích a ztřeštěných povahách jako má Gorbo, korunovaný popleta - může být docela legrace. I když jde o dětskou knihu, několikrát jsem se při čtení upřimně uchechtla a vážně mě zajímalo, jak celý tenhle příběh, co se odehrává v zemi Snergů, miniaturních lidiček, kterým vládne královnička jezdící na pštrosu s tendencí mít to nejvíc bláznivé ministerstvo na světě, dopadne. Snergové mají rádi jídlo a veselí. Nestarají se o problémy velkých lidí a snaží se žít tak jednoduše a lehce, jak jim to jejich kouzelná země dovolí. Hlavní snerg, pan Gorbo, trošku ztřeštěný ale velmi odvážný človíček provádí děti téměř celým jejich dobrodružstvím a příběh velmi často okoření svou potrhlostí. Pokud Vám někoho Snergové připomínají, možná nejste daleko od pravdy. Tato kniha prý zavdala ke stvoření Hobitů. J.R.R. Tolkien čítával původní verzi knihy svým dětem. Jestli pak ta původní verze měla takhle krásnou obálku?
PS. Tohle bych svým dětem rozhodně čítávala taky.

Jaehyun
09.06.2021 4 z 5

Kniha nebyla špatná ale přišla mi trochu chaotická.

Štítky knihy

dětská dobrodružství

Autorovy další knížky

2016  70%Vyhynulí
2021  88%Cesta do země snergů

Kniha Cesta do země snergů je v

Právě čtených3x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst21x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x