Cesta do ráje

Cesta do ráje https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210123/mid_cesta-do-raje-T7R-210123.JPG 4 4 1

Bantam Romance série

< 5. díl >

Krásná a mladá Kamala Lindseyová věděla, že musí uprchnout od svého krutého strýce s viktoriánskými nápady. Vyhrožoval jí, že musí vzít za manžela toho, koho on ji on vybere - šedesátiletého unaveného starce. Při útěku do Francie, kde chtěla začít nový život, se jí stane nehoda, která změní její úmysly. Srazí se s pohledným cizincem, Conradem Veryanem. Nakonec se ocitá bez peněz na palubě škuneru, který pluje do Mexika a zjišťuje, že se nejedná o obyčejný výlet, ale že jí ohrožují intriky na palubě lodi, a nebezpečí jí hrozí i po vylodění.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Journey to Paradise , 1974


více info...

Přidat komentář

reader.007
25.01.2020 3 z 5

(SPOILER) Kamala má vysloveně na vybranou: buď ji utluče vlastní strýc za vydatné pomoci své dcerky nebo si ji vezme do parády jimi vybraný manžel o kterém se traduje, že už jednu ženu umlátil. Není tedy divu, že sbalí koníka a vydává se do neznáma, pokud možno co nejdál od svých "milovaných". Neujede však daleko a nechá se zlákat k honění lišky. Zatímco jí skok přes potok vyjde na jedničku s hvězdičkou, její nový kamarád se svalí jako žok a ona cítí potřebu mu opatrovat zlomeniny. Při tom se pochopitelně sblíží a Kamala mu nakonec i vyklopí své radostné vyhlídky. Naštěstí je nový známý kavalír a k tomu námořník, takže spolu vymyslí plán jak zmizet z dohledu a při tom vydělat nějaké ty drobné, které nutně potřebují oba.

Verdikt: Rozhodně povedený roadtrip, který je sice ve výsledku vysoce předvídatelný, ale děj tak spletitý, že se nudit nebudete a dokonce si trochu rozšíříte obzory ohledně černých neštovic. Jen ten konec je zase drobet uťatý a upřímně: kdybych já byla v pozici hrdinky, když vyslechla "přiznání" svého milovaného, moje první myšlenka by byla: "Jsem mrtvá!"