Cesta do Francie

Cesta do Francie https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61730/bmid_cesta-do-francie-9Mt-61730.jpg 4 22 5

Nezkrácené vydání s francouzskými ilustracemi. Román se odehrává v období Velké francouzská revoluce. Vypravěčem je Natalis Delpierre, kapitán francouzské armády, který popisuje průběh své návštěvy v Prusku v létě roku 1792. Delpierre jel do Pruska navštívit svou sestru Irmu, která tam pracovala u Madam Kellerové a jejího syna Jeana Kellera. Během Delpierrovy návštěvy však vypukne po sesazení francouzského krále Ludvíka XVI. a vyhlášení republiky mezi oběma zeměmi válka...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Le chemin de France , 1887


více info...

Přidat komentář

Kabuky
22.01.2023 5 z 5

Jedním slovem klasika.

ludek.n
12.09.2022 3 z 5

Když Německo vyhlásí válku Francii, nezbývá Kellerovým, de Luaranayovým a sourozencům Delpierrovým než se sebrat a vrátit se urychleně zpátky do vlasti. Samozřejmě se to neobejde bez množství komplikací, ať už souvisejí se samotným válečným stavem nebo jen se odmítnutým nápadníkem, který se chce pomstít za svou pohanu. Verne zase jednou cestuje prstem po mapě, i když v tomto případě se výjimečně nejedná o putování napříč světem, ale jen z jednoho sousedního státu do druhého. Možná proto se více spolehl na dramatickou linku a podařilo se mu, alespoň do jisté míry svou výpravu natlakovat na nějaký ten kilopascal nad běžný průměr. Vlastivědná vyznání nahradily přehledy vojenských přesunů a válečných taktických manévrů. Na výplatní listině tentokráte není ani žádná vyšinutá postava, i když u Franze von Grawerta je to hodně na vážkách. Cesta do Francie je z těch kratších Vernových prací, které lze slupnout jako jednohubku: příjemná na patře, ale později po ní nezůstane žádná stopa.


Eigis
24.11.2013 4 z 5

Děj knihy je vhodně zasazen na pozadí historických událostí, které autor popisuje ve vhodné míře, takže zaujmou, ale nezahltí. Samotný příběh má dobrou zápletku a nepostrádá napětí.

Eri
16.02.2013

Od Verna je to moje první knížka ostatní mě nezaujaly, ale tahle se mi moc líbila

vitavita
05.04.2012 2 z 5

Dobré čtení, zaujme ...