Cesta časom - dejiny sveta v obrazoch

Cesta časom - dejiny sveta v obrazoch https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362901/bmid_cesta-casom-0sy-362901.jpg 5 39 14

Putovanie dejinami. Vydajte sa s nami na cestu časom, ktorá nás prevedie dejinami sveta od veľkého tresku až po súčasnosť. Spoločne sa pozrieme na zuby prehistorickým dinosaurom, na život a vynálezy obyvateľov starovekých miest, zažijeme kruté grécko-perzské vojny, spoznáme jedinečné stavby Egypťanov, budeme sa plaviť na lodiach s Vikingami a tancovať s deťmi kvetov. Spoznáme civilizácie Sumerov, Rimanov, Aztékov, aj moderné národy, ktoré menili obraz nášho sveta a zažili svoje vrcholy i pády. Vytvorili úžasné kultúry, vzácne umelecké diela, vystavali jedinečné stavby, ale zakúsili aj vojny, mocenské boje či hladomory. Putovanie nás privedie až k búrlivému 20. storočiu – a smeruje k nejasnej budúcnosti. Kniha pre malých aj veľkých zvedavcov prináša zaujímavé historické fakty a predstavuje udalosti, mýty aj jednotlivé osobnosti, ktoré menili náš svet. Na osemdesiatich stranách ponúka krásne ilustrácie, ktoré pomáhajú pochopiť príbeh ľudstva v súvislostiach. Belgický ilustrátor Peter Goes vybral do svojej najznámejšej knihy to najdôležitejšie, čo postretlo ľudstvo počas jeho existencie.... celý text

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Artforum (SK)
Originální název:

Tijdlijn - een reis door de geschiedenis , 2013


více info...

Přidat komentář

Anastazie0810
17.01.2021 5 z 5

Nádherné ilustrace s výtažkem nejdůležitějších milníků naší historie. Za mě je to skvost každé knihovny a rozhodně doporučuju.

Venda32
16.05.2020 5 z 5

V každé kapitole si určitě najde zajímavou informací mladší i starší čtenář.
Dvě věci bych asi vytknul. Za mě zbytečně velký rozměr knihy. A myslím, že barevné pozadí stránky ne vždy jde do kontrastu s černým písmem.


nakavusterezou
04.11.2018 4 z 5

Skvěle zpracovaná dětská kniha (nejen pro děti!), u které se opravdu každý čtenář, kterému se dostane do rukou, zabaví :)

bibi.r
18.03.2018 5 z 5

Zajímavě zpracovaná historie od velkého třesku po současnost. Bavilo mě pročítat si a připomínat, co už jsem z hodin dějepisu zapomněla.

M-arta
14.02.2018 5 z 5

Knížka velmi výpravným, ale přitom celkem stručným a zábavným způsobem provází čtenáře proudem času. Každá dvojstrana je věnovaná určité etapě dějin a základním informacím.
Nevěnuje se ničemu podrobně ani ve velkých souvislostech, funguje spíš jako přehled a případná další motivace k bádání a otázkám v oblasti dějepisu...

Netroufám si úplně přesně vymezovat, od jakého věku bych ji doporučila. Dcera ji dostala před 10. narozeninami, ale určitě se bude hodit i daleko starším (i mladším) čtenářům.

elenai
16.01.2018 5 z 5

Nádherná kniha, která by neměla chybět v knihovničce žádného zvídavého malého objevitele. Dětem se budou zamlouvat krásné ilustrace doplněné o zajímavé historické informace, dospělí jedinci zase ocení jednotlivé vtípky, které autor v knize rozstrousil, a opráší si své znalosti dějepisu. :)

Chytuš
29.11.2017 5 z 5

... aneb letem historickým světem :-) Já i syn (9) jsme si ale tenhle průlet náramně užili. Možná že já ještě o trochu víc. Sice je opravdu víc prostoru věnováno Belgii, ale není to vůbec rušivé. Ilustrace jsou prostě perfektní, text je vtipný a poučný. Co víc si přát? :-)

Corso
24.11.2017 4 z 5

Autor ma taky svojsky styl ilustracie, krasny, vtipny. Toto je proste taky vizualny rozkos. Otvorite, a nechate bludit oci po strankach.

laepus
24.11.2017 5 z 5

Úžasná knížka. Vtipné ilustrace. Legrační popisky (např. Mamut. ... Další mamut). Navíc historicky dost přesná a v ničem závadějící. Jasně, autor trochu upřednostňuje svůj Benelux, ale nijak zásadně, aby to vadilo celkovému vyznění. Jako učitel dějepisu plesám a tleskám.

Michaela91
25.07.2017 5 z 5

Mě kniha okouzlila. Líbí se mi velikost, ilustrace i text, který je určen pro malé ale i já jako dospělák se nad ní kochám. Stejně jako knížce "Mapy - atlas jaký svět neviděl" jsem neodolala ani této a zdobí mou knihovnu :-)

Shashlick
30.06.2017 4 z 5

Jak se píše v tiráži, obsažené historické události odpovídají autorovu výběru. To znamená, že je jich poměrně dost zaměřeno na Nizozemsko a Belgii. Občas si myslím, že by šlo události trochu upravit, aby to nebylo tak nápadné - např.: "Holandská a belgická měna byla nahrazena Eurem."
Celá kniha je rozdělena dle jednotlivých epoch/témat, čím blíže současnosti, tím je dělení jemnější. Celou knihou protéká řeka času, což je vidět i na poslední stránce. I proto je mi záhadou, proč u druhé světové války najednou kniha přešla spíše do geografického rozložení, kdy události vyhácházejí z nacistického Německa. Ano logicky, to dává smysl, ale vzhledem k ostatním stránkám je to matoucí.
Celkově je to ovšem zajímavá kniha a pro děti to může být hezký stručný úvod do historie světa. Kresby ukazují i něco navíc, včetně různých vtípků, takže je pořád co objevovat.

HanaSputnik
08.06.2017 5 z 5

Na tomhle si slušně ujedou i dospělí :-)
Pro zájemce další kniha podobného formátu i zábavného zpracování:
http://www.databazeknih.cz/knihy/vcely-333652

kristyna2577
24.03.2017 5 z 5

Úžasná výpravná kniha s detailně propracovanými a nápaditými doprovodnými ilustracemi! Při každém dalším čtení se dá vždy najít něco nového jak z hlediska dějin, tak z hlediska prozkoumávání ilustrací. Knize i velice svědčí větší formát, který jí dává vyniknout. Pro mě to byla v knihkupectví jasná knižní volba. :) Bude poutavou ozdobou každé knihovničky a myslím si, že investice do ní se vyplatí - jak pro větší děti, tak pro dospělé. :)

DennisMoore
16.03.2017 5 z 5

Kniha má stejný formát jako "Mapy. Atlas světa, jaký svět ještě neviděl" a je taky stejně skvělá. Doporučuji ji naprosto všem rodičům, jejichž dítka zajímají dějiny (nebo by teprve zajímat mohly), i všem ostatním. Nádherně ilustrovaná, nápaditá (strany na sebe navazují a člověk lituje, že knihu nemůže rozložit do jednoho dlouhého pásu), informačně bohatá, zkrátka po zběžném prolistování mi bylo jasné, že ji musím mít.

Štítky knihy

pro děti obrazové publikace světové dějiny, dějiny světa

Autoři knihy

Peter Goes
belgická, 1968
Sylvia Vanden Heede
belgická, 1961

Kniha Cesta časom - dejiny sveta v obrazoch je v

Právě čtených2x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce31x
Chystám se číst43x
Chci si koupit32x
dalších seznamech4x