Cesta 9

Cesta 9 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485797/bmid_cesta-9-mow-485797.jpg 4 106 18

Odložené případy série

< 2. díl >

Druhá samostatná kniha série Odložené prípady, ktorú inšpirovali skutočné nevyriešené zločiny v oblasti Malmö a Ősterlanu. Cesta 9 je druhá samostatná kniha série Odložené prípady, ktorú inšpirovali skutočné nevyriešené zločiny v oblasti Malmö a Ősterlenu. Kontroverznú umelkyňu – výtvarníčku nájdu mŕtvu pri majáku v Národnom parku ráno na Veľký piatok. Neďaleko jej tela polícia objaví zvláštny nezvyčajný druh hliny. Ukáže sa, že ten istý druh hliny sa našiel aj pri tele brutálne dobodaného mladého klaviristu pred pätnástimi rokmi. Hlavná detektívka oddelenia odložených prípadov Tess Hjalmarssonová a jej kolegyňa Marie Erlingová však nevedia nájsť nijakú ďalšiu súvislosť medzi oboma prípadmi a hrozí, že ak prípad nevyriešia, celé ich oddelenie zrušia. Medzitým neznáma žena, matka dvoch detí, začne mať podozrenie, že jej manžel nie je tým, za koho ho doteraz považovala…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Väg 9 , 2020


více info...

Přidat komentář

berila
16.04.2024 5 z 5

Tato série se mi moc líbí. Je to přesně to, kvůli čemu detektivky čtu. Postupné rozplétání případů až ke konečnému rozuzlení. Vůbec nemusím spoustu akčnosti, spojenou se spoustou mrtvých. Takže k přečtení doporučím.

Nofar197
14.02.2023 4 z 5

Nikdo neví, co se skrývá za vnější fasádou. Strach, lítost, frustrace.....
To vše vede k vraždě talentovaného klavíristy a o patnáct let později k dalším zločinům spáchaných na dvou ženách, které spolu zdánlivě neměly nic společného. Kriminalistka Tess Hjalmarssonova odstraňuje vrstvu po vrstvě nánosy prachu na patnáct let starém případu vraždy.


Hakate
28.12.2022 4 z 5

Druhý díl je o poznání lepší. Zápletka velmi dobrá, případ z minulosti vtažen do přítomnosti velmi dobře zpracován.
Pohled manželky skvělý.
Tess a Marie jsou mi bohužel stále nesympatické. Nicméně tento případ shledávám za více než povedený.

rumova_kulicka
14.11.2022 3 z 5

Tento díl mě sice bavil o fous víc než předchozí, ale hlavní postavy si mé sympatie stále nezískaly. Taky se mi zdá, že tam bylo pár nesrovnalostí, ale budiž... Malé plus za pohled manželky vraha. Shrnula bych to jako neurazí nenadchne.

terimila
21.08.2022 3 z 5

Sáhla jsem po ní v knihovně v regále čerstvě vrácených detektivek a zaujal mě popis. No... vyslovené zklamání to nebylo, ale moc mě to nenavnadilo. Návrat ke starému nevyřešenému případu a rozplétání motivací a činů zúčastněných... ok. Ale co mi nesedělo, byly postavy vyšetřovatelů, teda vyšetřovatelek. Takhle: já mám ženské policajtky v knihách fakt ráda. Ale hernajs, POLICEJNÍ tým, kde snad 4 lidi z 5 jsou ženy, to na mě prostě nepůsobí uvěřitelně. Nehledě na to, že mi ani nebyly nijak moc sympatické. Hlavní hrdinka, která je sama, vrhne se do umělého oplodnění a až pak přemýšlí, jestli bude fajn, jestli se to povede? Druhá, co zuřivě lítá z jednoho rande k druhému? Já vám nevím, no, ale od policistky-vyšetřovatelky oddělení závažné kriminality čekám, že to bude mít v hlavě srovnáno trošku líp.
Škoda, autorka psát umí, ale ty postavy se jí prostě moc nepovedly. Do dalších knih už asi nepůjdu.

PetraCy
07.08.2022 4 z 5

Dobře se četla, zajímavá, určitě se podívám i a další tyto knihy...

VeruMalfoy
25.06.2022 5 z 5

Úžasná kniha. Tuhle sérii opravdu miluju a mrzí mě, že zatím nemá nové díly. Líbí se mi opět, jak se prolíná minulost zavražděné postavy s přítomností, kdy je případ vyšetřován agentkou. Určitě vám tuto knižní sérii doporučuji, pokud se vám třeba líbí TV seriál odložené případy.

85098211
29.04.2022 5 z 5

(audiokniha)
Pokud jde o můj dojem z tohoto případu, tak já jsem opět velice spokojená :-). Líbila se mi už i autorčina první kniha a tato je - aspoň podle mého názoru ;-), stejně výborná. Tess se svou kolegyní Marií se znovu objevují na scéně a tentokrát mají vyřešit případ, který se stal v roce 2004 a zůstal prozatím nevyřešený. Autorka zde střídá vyprávění ze současnosti s popisem událostí, které vraždě Maxe Lunda předcházely. Kromě toho dochází ke dvěma dalším činům a jak se po určité době ukáže, jsou zde souvislosti mezi všemi těmito případy. No a Tess musí nejen ono pojítko najít, ale samozřejmě je nutné zjistit také motivy jednotlivých vražd plus pochopitelně najít pachatele...
Co bych ještě chtěla ocenit, jsou pasáže manželky - ty mne opravdu bavily. Nezasvěcený čtenář určitě nebude vědět, co mám na mysli, ale kdo si knihu přečte, okamžitě pochopí, o co jde :-). Každopádně si kniha plný počet právem zaslouží, je totiž čtivá a já jsem si ji opravdu užila ;-). Na druhou stranu se asi nebude líbit těm ostatním, kdo mají rádi akčnější a brutálnější případy. Protože autorka se vyznačuje tím, že popisuje klasické vyšetřování a poctivou detektivní práci...

renefer
12.04.2022 4 z 5

Mně se to líbilo. I když je hlavní postava policistka lesbička, a tohle sdělení se táhne jako červená niť celým dějem a pořád se to zdůrazňuje dokola, aby na to náhodou někdo nezapomněl (to je snad nějaká agitka, ale nic proti), tak podstatná část knihy, která se věnovala pátrání po brutálním vrahovi mladého chlapce byla zajímavá a napínavá.

knihomolka525
27.01.2022 1 z 5

druhá a pro mě poslední kniha od této spisovatelky.Vzhledem k tomu, že má stejnou dějovou linku jako předešlá a přidaný příběh malířky která namalovala obraz svojí poslední menstruační krví aby poukázala na nerovnost a nespravedlnost,souběžné příběhy labilních postav.Dysfunkční rodiny..zkrátka a dobře dvě třetiny knihy jsem jen prolistovala.A s touhle spisovatelkou končím .A upřímně:za ty nemalé peníze jsem mohla mít kvalitnější knihy.

orinka3
24.11.2021 1 z 5

Nebaví mě to. Tento styl mi nevyhovuje, mám radši souvislý děj. A když je tam navíc hned na začátku lesbička (nic proti nim nemám), jen mě to utvrzuje v tom, že autorka brnká na současnou politickou strunu a knihu jí vylepšuje.

Nuttelka
22.11.2021 5 z 5

Jak jsem předpokládala, na další díl s Tess a jejími kolegy jsem se těšila, takže i tento případ mě zaujal. Není to nic akčního, ale to pozvolné tempo vyšetřování mě prostě baví.
Hana Dvořáková se k této sérii opravdu hodí.
(Audiokniha)

Vesmich
10.11.2021 5 z 5

Stejně jako první díl - pro mě to prostě je. Vyhovuje mi jak styl psaní, tak obsah. Odložený případ se, stejně jako minule, týká mladého člověka a jeho rodiny. Autorka popisuje všemožné vazby a vztahy, což dělá děj pomalým. Vzhledem k tomu, že toho je ke sdělení hodně - život v zemi, jak to chodí na jihu země a podobnost s Dánskem, životní příběhy aktérů, tak to ani rychlé být nemůže. Rozhodně si pokračování ujít nenechám.

alzbeta4340
15.08.2021 5 z 5

Rozhodně žádný thriller. Silnice č. 9 je detektivka, která celkem reálně, i když beletrizujícím způsobem, ukazuje policejní vyšetřování. Každého čtenáře takový styl nezaujme, ale já jsem spokojená. Takový je prostě život...

Makůvka
12.08.2021 5 z 5

Mě se to líbilo. Sice to nebylo až tak akční, na co jsem poslední dobou z knížek zvyklá, ale nebyly tam ani žádné potoky krve. Vyšetřovatelky jsou fajn a určitě si ráda přečtu další díl.

ctenarkaEva
02.08.2021 3 z 5

Celkem čtivá kniha, ale připadalo mi, že je zde méně pátrání, vyšetřování a zkoumání a více "omáčky" okolo. Na druhou stranu někteří čtenáři možná uvítají podrobnější popis soukromého života a starostí vyšetřovatelky Tess. Já bych uvítala více napětí a lepší vysvětlení některých událostí.

JustWomen
20.07.2021 3 z 5

Bylo to čtivé, ale něco tomu chybělo. Pár nelogických věcí, pár nevysvětlených událostí, tak zase průměr.

Titas9001
12.07.2021 5 z 5

Spokojenost i s dalším případem. Nezvěstná se mi líbila a Silnice č. 9 je ještě o trochu lepší. Tess a Marie jsou sympatická detektivní dvojice. Co může způsobit celoživotní pocit křivdy je někdy hodně děsivé.

Štítky knihy

skutečné kriminální případy

Autorovy další knížky

Tina Frennstedt
švédská, 1969
2020  77%Nezvěstná
2021  79%Silnice č. 9
2022  83%Očistec

Kniha Cesta 9 je v

Právě čtených3x
Přečtených133x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce119x
Chystám se číst82x
Chci si koupit24x
dalších seznamech3x