Cesta: Panda a dráček

Cesta: Panda a dráček https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514830/bmid_cesta-G5A-514830.jpg 5 165 27

Panda a dráček série

< 2. díl

Pokračování mezinárodně úspěšného inspirativního příběhu dvou nerozlučných přátel, který vás pohladí na duši. Dráček se cítí nešťastný, a proto se se svým trápením svěří pandě. Moudrá panda ho nasměruje na cestu, která je sice odvádí dál od domova, ale blíž k sobě samým. Prozkoumávají nová místa, prožívají nevšední zážitky a čelí náročným výzvám. Také dráčkovo srdce se začíná pomalu hojit. Při svém putování zjišťují, že změny a výzvy jsou přirozenou součástí života a jsou nezbytné pro další růst. Laskavá knížka, která čtenáři jakéhokoli věku předá poselství starodávné moudrosti, potěší hřejivým humorem a zároveň poskytne útěchu všem nepokojným duším.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Pragma
Originální název:

The Journey , 2022


více info...

Přidat komentář

Denča__02
04.04.2024 4 z 5

Díky výzvy na DK jsem se dostala k této naprosté úžasné, milé knížce.
Příběh je velmi jednoduchý a myslím si, že je vhodný pro všechny věkové kategorie. Hodně mi připomínal Malého prince.
Grafické zpracování je fantastické. Barvy kreseb, které odrazují myšlenky dráčka a pandy mi přišly geniální.
Také zde najdeme spoustu filozofických myšlenek a motivačních citátů.
Pokud si chcete přečíst něco nenáročného, tak tuto knížečku vřele doporučuji.
4/5*

kikies
28.03.2024 5 z 5

Malé, milé, roztomilé :-) Prolistované za chviličku, ale některá moudra se Vám dostanou pod kůži a tam už zůstanou.


Atalera
11.03.2024 4 z 5

Malé milé :-)

Kllara
10.01.2024 4 z 5

Opět plno krásných obrázků, ale vyskytuje se zde spousta popisných pasáží na úkor hlubších myšlenek. Tím se kniha mění spíše v pohádku pro děti, která je obohacená východní filozofií. Stále se však jedná o příjemné počtení.

Elion
09.12.2023 5 z 5

Druhý díl velmi známého díla Panda a dráček, které vychází z prvků budhismu a najdeme v něm spoustu milých a krásných přísloví. Tentokrát se Panda s dráčkem vydávají na dalekou cestu, musí opustit všechno co mají rádi, aby se mohli posunout dál a hlavně, aby malý dráček poznal nový svět a oprostil se od okovů chmur a strastí.
Tentokrát nejsou kresby jen černobílé, ale sem tam se do nich dostává i barva a vidíme jak se z temného světa stává barevný. Jak se z bezútěšných myšlenek v hlavě dráčka dostáváme zpět k barvám a pozitivním myšlenkám.

Fortuna7
25.09.2023 5 z 5

Úžasná kniha plná krásných myšlenek a přenádherných ilustrací. Cesta je knížečka, kterou máte prolistovanou během cca hodinky, ale nechá ve vás něco klidně i na celý život.

Varjohukka
14.09.2023 5 z 5

Tohle je naprostá nádhera!

Janeyx21
07.08.2023 5 z 5

Druhá kniha o pandě a dráčkovi mi přijde mnohem krásnější než ta první.

Anastazie0810
02.08.2023 4 z 5

Krásné. Tentokrát prožíváme s hrdiny příběh. Jejich cestu. Za novými zážitky ale i za poznáním.
Strašně se mi líbí dovětek autora na konci, skvěle to dotváří příběh a můžeme vnímat o to lépe ilustrace i text.

Vknihách
02.08.2023

hĺbavé, depresívne, motivačné

Podobný typ literatúry nevyhľadávam, nie je to nič pre mňa. Po novom roku sa však začali častejšie objavovať príspevky na instagrame práve s touto knihou a vo mne klíčila zvedavosť.

Aj keď kniha nie je najtenšia, to minimum textu, ktorú obsahuje, som zlupla ešte skôr ako sa v nedeľu dovaril obed. Ilustrácie má nádherné, navodzujú presne tie nálady, ktoré VEĽKÁ PANDA A MALÝ DRAK pred a najmä počas svojej púte prežívajú. Ich CESTA je kadejaká, presne taká ako sám život.

A o tom kniha je. O životnej púti, rázcestiach, dobrých i zlých rozhodnutiach, no najmä o tom, aké pocity pri tom prežívame a ako sa s nimi vyrovnávame.

Ja som však ten uhundraný typ človeka, ktorý nemá rád nevyžiadané rady. Ja byť na Dráčikovom mieste, neraz by si Panda zlízla odšteknutie, že takéto drísty nikoho nezaujímajú :D. Avšak byť v Pandinom kožuchu, Dráčika by som určite každú chvíľu okrikovala, aby sa vzchopil, prestal ľutovať a nevymýšľal hlúposti. Toľko k motivačnej literatúre pre Val XD !

V tomto prípade(motivačnej literatúry)sa snažím vidieť to, že kniha, veľa múdrych rád a hlbokých myšlienok môžu pomôcť ľuďom pri ich zlých náladách, melanchólii, či počiatku depresie. Pretože Panda naozaj Draka podrží, nech sa rozhodne akokoľvek. Ak my vo svojom okolí nemáme oporu akou je Drakovi Panda,nič to. Z tejto publikácie sa môže stať verný priateľ kohokoľvek a ukázať, že aj po najväčšom daždi vyjde opäť žiarivé slnko.

Cesta moje plné hodnotenie nedostane, a to z jednoduchého dôvodu. JAMES NORBURY zvolil katastrofálny záver. Vysvetľuje čitateľovi, čo a ako má chápať -_- . Predsa nech si každý čitateľ sám uvedomí, čo číta a rozhodne sa sám, ako bude text a ilustrácie vnímať. Snáď netreba vysvetľovať ako čo autor myslel :/ . Za mňa toto do žiadnej knihy rozhodne nepatrí!

Ashi
31.07.2023 5 z 5

Oproti 1 dílu, je zde jasný příběh. Stále zůstávají krásné ilustrace a příjemný popis. Obě 2 knihy mi přijdou překrásné

martina.culik
23.07.2023 4 z 5

Musím přiznat, že první díl se mi líbil víc - oba jsem četla v angličtině. V tomto díle je více textu a příběh na sebe navazuje. Nejsou to tedy již jen samostatné myšlenky s krásnými ilustracemi, ale příběh se zajímavými myšlenkami a krásnými ilustracemi.

popeluška
06.07.2023 5 z 5

Druhý díl byl stejně nádherný jako první. Budu se ke knihám vracet.

milovnice_knih_
02.07.2023 5 z 5

Velmi krásná knížka.
Když jsem si knížku půjčovala v knihovně nevěděla jsem do čeho jdu, protože knížku jsem tam našla náhodou a velmi mě zaujala, hlavně svými ilustracemi.
Jedná se o krásný příběh dvou kamarádů - Pandy a Dráčka, který v sobě skrývá zajímavé myšlenky, které vás nutí přemýšlet nad životem. Celý příběh je o to hezčí, že ho doplňují nádherné a hodně propracované ilustrace.
Knížku můžu doporučit všem věkovým kategoriím - mladší čtenáři v knížce objeví krásný příběh a ti starší navíc ještě krásné myšlenky. Pro ty starší doporučuji ještě spoustu lepíků.
Doporučuji!!!

Damaj
21.06.2023 5 z 5

Kniha se krásně čte, jedná se o duchovní příběh, který je však tvořen citáty a životními moudrostmi. Celý příběh je doplněn o nádherné ilustrace.

Knihotyna
16.06.2023 4 z 5

Cesta je kniha, která tvoří celistvý příběh - putujeme s pandou a dráčkem, kteří přichází o domov, kamarády a všechny své věci a snaží se najít domov nový.
Příběh o životě, naději, smyslu bytí, přátelství, přírodě.
Kniha má opět krásné ilustrace, ve kterých se odráží stav mysli dráčka, dle toho je volena i barevná paleta.
Za sebe mohu říci, že mi kniha přijde jako super nápad pro lidi, kteří:
- se potýkají se syndromem vyhoření
- přílišně lpí na materiálních věcech
- jsou vázaní na přílišný směr svých myšlenek, vše musí mít přesně naplánováno
- pro toho, kdo každý den bojuje se svou vlastní hlavou a svými vlastními filozofickými úvahami a myšlenkami
Opět krásné myšlenky, které si stojí za to zapsat.
"V určitých ohledech se mysl velmi podobá zahradě. Potřebuje tvou péči, pozornost a snahu. Když se o ni nestaráš, brzy zaroste plevelem. A tam, kde je moc plevele, nemohou růst květiny."

Sabča92
16.06.2023 4 z 5

Když se mi do rukou před delším časem dostala kniha Chlapec, krtek, liška a kůň, zamilovala jsem se. Od té doby jsem v pozoru nad podobnými publikacemi, a druhá kniha Jamese Norburyho mi nemohla utéct.Cesta je druhý příběh Pandy a dráčka, která tentokrát přináší celistvý příběh, který by se dal nazvat takovou duchovní cestou vycházející z budhistické filozofie. Moudrá panda se vydává s dráčkem na cestu, která je zavede do nebezpečí. Dráček je nucen ztratit vše, na čem mu záleží a na konci cesty se s tímto faktem musí nějak vyrovnat. Jedná se o další úchvatnou publikaci, kterou nebudete číst nijak dlouho, za to si z ní mnoho odnesete. V jednoduchém příběhu, prostých větách se skrývá velký poklad, poslání. Kdo čte mezi řádky, ten se v knize jistě nejednou najde. Je tu tolik pravdy a moudrosti, že díky čtení se jistě zamyslíte nad řadou věcí. A vše je doprovozeno krásnými ilustracemi, zabalené v roztomilém příběhu.
Pokud jste fanoušky knih Malého prince nebo právě zmiňovaného Chlapce, krtka, lišky a koně, potom by vám rozhodně neměla uniknout ani Cesta, pro jejíž čtení není nutné mít přečtenou Pandu a dráčka. Můžete je číst zcela nezávisle na sobě.

SoňkaSoník
16.06.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechcem. Jednoduše nádhera. :-)

Luccinda
14.06.2023 5 z 5

Společné putování pandy a dráčka plné moudrosti a laskavosti pokračuje v knize Cesta, která je stejným pohlazením po duši jako předchozí kniha Jamese Norburyho. Pokud jste si oblíbili příběhy Malého prince, Medvídka Pú nebo knihu Chlapec, krtek, liška a kůň, podle které vznikl i kratičký animovaný film, Panda a dráček vás určitě nesmí minout. Autor do příběhu vložil myšlenky vycházející z buddhistické filozofie, které vás zahřejí u srdce, přestože jsou to myšlenky, které určitě máme všichni zakořeněné hluboko v nás.

Cesta pandy a dráčka je doplněna o nádherné ilustrace, díky kterým si příběh užijete i po vizuální stránce. Je to prostě nádhera! Moc doporučuju jak Cestu, tak i předchozí knihu Panda a dráček, a můžete je číst i odděleně, příběhy na sebe přímo nenavazují.

kalinkacz
07.06.2023 4 z 5

Panda a dráček byla nádherná kniha! Samozřejmě mi tedy nemohlo doma chybět "pokračování" s názvem Cesta (knihy ale můžete číst i nezávisle na sobě).
Naši hlavní hrdinové se v této krátké knížečce vydávají na dlouhou cestu přes řeku a po cestě opět rozmýšlení o životě, štěstí, smutku, přátelství i naději. Stejně jako v předchozí knize autora i zde na vás čekají úžasné ilustrace. Ano, zase si připravte lepíky.
Cesta je kniha, která vás pohladí po duši a do které můžete kdykoli nakouknout a bude vám hezky. U mě sice z podobných knih stále vede Chlapec, krtek, liška a kůň, ale i Panda a dráček je prostě parádní!

Autorovy další knížky

James Norbury
anglická
2022  93%Panda a dráček
2023  93%Cesta: Panda a dráček

Kniha Cesta: Panda a dráček je v

Právě čtených5x
Přečtených217x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených11x
Knihotéce67x
Chystám se číst40x
Chci si koupit32x