Českokrumlovské tajemno

Českokrumlovské tajemno https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73934/ceskokrumlovske-tajemno-73934.jpg 4 10 2

Milí čtenáři, pojďme spolu na netradiční procházku Českým Krumlovem. Nebudeme myslet na to, ve kterém roce byl postavený ten který dům, ale budeme pátrat po tajemstvích ukrytých v jeho zdech. Některé příběhy a osudy se totiž zapsaly do zdí starých domů tak hluboko, že můžeme slyšet jejich ozvěny a o domech se mluví jako o strašidelných. Budeme si vyprávět o tajemné Else, vyslechneme si příběh o hostinském, který doplatil na to, že nevěřil pivovarskému sládkovi. Krásná Judita nám svěří své trápení a na břehu Vltavy uvidíme sedět smutnou Abelku. V zámecké jízdárně můžeme občas zahlédnout medvědáře a v zámecké zahradě potkat půvabnou rokokovou dámu. Vraťme se tedy na chvíli zpět do starých dob a potěšme se starými příběhy, které si vyprávěli naši prarodiče.... celý text

Přidat komentář

2ndFebruary
15.09.2015 5 z 5

Moje srdeční záležitost!
Nejen Krumlováky při čtení zahřejí pověsti o krumlovských domech i okolních vesničkách, které dobře znají a možná i denně míjí.
Autorku jsem měla tu čest poznat osobně a je to paní s velikou osobností,která zažila i méně krásné věci, ale i z toho dokázala vytěžit to nejkrásnější!
Čerpá z příběhů svého moudrého manžela a je skvělé, že tyto krásné příběhy zvěčnila.
Veliká poklona této dámě a její krásné a mystické tvorbě!

tkometka
27.02.2014 5 z 5

Je skvělé přečíst si příběhy domů které znáte. Hezky se čte a rádi se k ní vracíme i s dcerkou.