České záhady

České záhady https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44971/mid_ceske-zahady-oZM-44971.jpg 4 21 6

Záhadolog Otomar Dvořák odkrývá tajemné jevy, z nichž některé se mu s pomocí odborníků podařilo vysvětlit, jiné zůstaly dodnes zahaleny tajemstvím...

Žánr:
Záhady

Vydáno: , XYZ (ČR)
více info...

Přidat komentář

SSTknihy
02.04.2022 3 z 5

Zajímavé příběhy s lehkým nádechem tajemna, které přímo lákají k odhalení. Tím to ale bohužel končí. Fakta jsou podávána poměrně povrchně, svědectví ve stylu "jak mi říkala jedna paní' a závěry často plytké nebo "ponechané na čtenáři". Ta třetí hvězda je spíš za inspiraci, o čem si přečíst nějaké podrobnější informace jinde.

DuncanIdaho
18.05.2018 4 z 5

I když se to jmenuje České záhady jde o jasný a srozumitelný souhrn několika záhad v bývalém Československu. Jsou zde zmíněny i některé záhady odjinud. Pan Dvořád zde nic nevysvětluje, ale jen popisuje a vysvětlení pouze naznačuje. Přesné vysvětlení nechává na čtenáři, což se mi líbí. Vše podává jednoduchým a srozumitelným jazykem.


Metcheque
07.01.2016 3 z 5

Knížka je super, pokud nemáte v oblasti "paranormální" literatury příliš vysoké nároky. Já se třeba poměrně podrobně zabývám fenoménem tzv. Branišovského lesa u Českých Budějovic, proto mě potěšilo, že autor o tomto místě píše i v jedné ze svých kapitol.

Jaké však bylo mé rozčarování, když jsem zjistil, že uvedené informace vlastně neobsahují žádnou přidanou hodnotu, rozhovor s očitým svědkem či vlastní hypotézu autora. Vše, co zmiňuje Dvořák, lze do puntíku vyčíst z několika záhadologických blogísků adminovaných vystrašenými teenagery.

Korunu pochybností tomu nasazuje obrázek v jedné z kapitol. K černobílé fotce zválené trávy je popisek "zde usnul pan Josef, omámený tancem víl". Když z příběhu vydedukujeme, že pan Josef šel pravděpodobně nalitý z hospody, začínáme pochybovat o relevanci uvedených historek.

Rawen616
03.02.2014 4 z 5

Další příjemné čtení rozebírající tajmené příběhy z naší historii.

ElisPospa
19.10.2013 3 z 5

Autora sice osobne neznam, ale kniha byla velice zajimava a rad jsem ji pridal do me zacinajici sbirky....skoda jen, ze dalsi pokracovani teto knihy me jiz tolik nenadchlo...ale i tal like:-)

simuiv
24.03.2013 5 z 5

Kniha v několika kapitolách odkrývá tajemství, o kterých už jste možná slyšeli, ale zde se teprve dozvíte více. Autor odkryje tajemství Hagena z Českého krasu, prozkoumává podzemí Vyšehradu, záhadného muže - o němž už byl natočen i tendenční film Případ mrtvého muže. Pro milovníky záhad a pověstí doporučuji. Autora znám osobně, je to velmi vzdělaný, milý a zábavný pán.