Česká Kanada

Česká Kanada https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85458/ceska-kanada-85458.gif 3 4 3

Kniha historika Luďka Jiráska přivádí čtenáře do jednoho z nejromantičtějších koutů naší země, do takzvané České Kanady. Mnoho vesnic na území tohoto kraje po vyhnání německy mluvících obyvatel na konci čtyřicátých let 20. století zpustlo a nakonec zcela zmizelo z povrchu zemského. Česká Kanada je dnes ovšem místem, kam míří turisté z celé republiky, a to nejen na slavný hrad Landštejn, ale i do hlubokých lesů, k rybníkům a do malebných venkovských sídel a městeček. Úvodní text doprovází téměř dvě stovky unikátních archivních fotografií.... celý text

Přidat komentář

Juri81
08.01.2019 1 z 5

Česká Kanada je pro mě krajem stráveného dětství a Landštejn jedním z nejoblíbenějších hradů, na který jsme s naší partou pořádali z chaty časté výlety ještě v době, kdy nebyl veřejnosti přístupný. O to více mrzí tento komentář, který jsem původně nechtěl, ale přeci jen musím napsat. Tato rádoby kniha, je čistá tragédie. Bruslení na vodě bez jediného smyslu. Věty poskládané ze slov a letopočtů převzatých z jiných zdrojů. Strojová ukázka jakési odborné literatury faktu bez jakéhokoliv náznaku snahy o to, aby kniha čtenáře alespoň v něčem zaujala. Odkládám a již nikdy více.

Péťa1950
04.08.2018 5 z 5

Právě jsem se odtud vrátila, hledala jsem místa, o kterých se v publikaci píše. Zajímavé údaje o zmizelých stavbách i místech. Bohatá fotografická dokumentace.


Bránolog
03.04.2012 4 z 5

Jediný problém, který s tím mám, je, že je tam tak hrozně málo textu...