Červené sárí

Červené sárí https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35627/bmid_cervene-sari-h4w-35627.jpg 4 68 15

Kniha vypráví skutečný příběh života Sonii Gándhíové, která byla původem Italkou a studovala na Cambridgi. Tam se setkala se synem Indíry Gándhíové, do kterého se zamilovala a pro něj opustila milovanou Itálii a vydala se žít do Indie. Vedle strhujícího příběhu román poskytuje fascinující vhled do kultury, náboženství a politiky Indie 20. století.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

El sari rojo , 2008


více info...

Přidat komentář

hajrys
15.08.2022 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou. Netušila jsem o čem je a zcela mě pohltila. Trochu známá, trochu neznámá historie rodiny Gándhí.

IvBu
23.07.2020 5 z 5

Tuhle knížku jsem získala vlastně omylem. Nejsem fanda podobného žánru. Ale musím říct že mě opravdu zaujala a četla jsem ji s nadšením. Dokonce jsem si i googlila osoby kterých s to týkalo coz normálně opravdu nedělám. Doporučuju


AyaEssa
03.09.2019 4 z 5

Cervene sari, zadna cervena knihovna! Velmi dobra kniha, priblizujici nejen osudy rodiny Gandhiovych, ale objasnujici evropskemu ctenari pomerne vzdalene indicke realie a dejinne zvraty, jez staly za soucasnou situaci.

Vojslava
19.07.2018 4 z 5

Četba jednak velmi poučná (pochopila jsem konečně některé zprávy, které jsem jako dítě čítala v novinách) i vzrušující a dojemná. Rozhodně mi kniha rozšířila obzory a užila jsem si s ní příjemnou dovolenou. Kdyby se hvězdičky daly půlit, pár desetin bych přidala... Doporučuji všem, kdo se zajímají o historii, politiku i silné příběhy!

adelinka
14.07.2018 4 z 5

Knihu som čítala dlhšie ako zvyknem. Ale to preto, že som si zasa musela dogooglovať životopisy skutočných postáv. Zaujímave hlavne zvyky a kultúra Indie...

jaroslav4590
22.11.2017 5 z 5

prvotriedne napisana kniha o Indii

Lucka11
14.01.2017 3 z 5

Dozvedela som sa nové veci o živote v Indii. O jej kultúre, zvyklostiach, ľuďoch. Na druhej strane som čakala viac. Na moj vkus obsahovala príliš veľa politiky, ale inak sa mi páčila. Pre mňa 2 a pol hviezdičky.

pasión
31.12.2015 5 z 5

Nádherná kniha! Doporučuji přečíst všem, koho zajímá Indie.

Babo
29.09.2015 5 z 5

KNIHU DOPROUČUJI PŘEDEVŠÍM TĚM,KTEŘÍ SE CHTĚJÍ DOZVĚDĚT NĚCO O POLITICKÉ SITUACI V TAK OBROVSKÉ A SLOŽITÉ ZEMI JAKO JE INDIE.
JE NAPSANÁ VELICE SROZUMITELNÝM JAZYKEM , POPISUJE ŽIVOT INDÍRY GÁNDHIOVÉ I JEJÍCH DĚTÍ A PŘEDEVŠÍM SNACHY .
NENÍ TO KLASICKÝ ROMÁN , ALE MĚ NAPROSTO ZAUJAL A BUDU HLEDAT DALŠÍ KNIHY ZACHYCUJÍCÍ ŽIVOT INDIE.

Antoaneta
08.06.2014 3 z 5

Z této knihy mám smíšené pocity na jednu stranu je to velmi zajímavý příběh ,pěkně popsané Indické zvyky ale na druhou stranu je tam hodně politiky a to já nemusím.Od tohoto autora jsem četla Indickou princeznu a ta se mi líbila o hodně víc.Tuto knihu jsem ráda přečetla ale musela jsem jí vždy na chvilku odložit a číst něco jiného ,podruhé už jí číst nebudu.

vivitv
25.06.2013 5 z 5

Sonia, pre lásku k Radžívovi, opustí rodné Taliansko a rodinu a vrhne sa do nového dobrodružstva v Indii. Radžív je zhodou okolností synom indickej premiérky Indiry Gándhiovej. V prostredí exotickej Indie sa stane súčasťou najmocnejšej rodiny a je vtiahnutá do politických intríg a boja za slobodu Indie.

lusila
23.06.2013 4 z 5

Dozvedela som sa viac o Indii, o živote v nej.

Lenka Žofka
13.11.2012 3 z 5

Jo, takhle to dopadne, když je člověk jiné kultury na "vysoké příčli" - to nikde nemají rádi....a obzvláště v tak složité zemi, kde si ani příslušníci stejného státu navzájem nerozumí a mluví mezi sebou anglicky....

martinkaLLL
16.10.2011 1 z 5

Tak tohle byla hodně slabá kniha. Čekala jsem nějaký příběh o té Sonie a ono to je spíš popis politických dějin v Indii. Ta Sonia tam sice občas je,ale většinou to je spíš o té politice a celé rodině Gándhíových. Opravdu jsem měla co dělat abych to dočetla.Nebejt závislá na dočtení čehokoliv co začnu číst tak ji odhodím už při prvních stránkách.Jednu hvězdičku to dostává za občasné pěkné popisy Indických zvyků.

-Lenicka-
18.05.2011 4 z 5

Od tohoto autora jsem četla nejdříve knihu "Indická princezna", která se mi opravdu moc líbila. Tak jsem si řekla, že když nedávno vydal další knihu, že bude taky tak skvělá. Musím ovšem říct, že mne tato knížka trošku zklamala. Na můj vkus byla zbytečně až moc obsáhlá a chvílemi jsem se tak trošku nudila, popř.se v tom ztrácela, nebo vůbec nevěděla, co čtu. Musím ovšem uznat, že příběh je krásný, zajímavý a nevšední a opravdu mne potom chytil za srdce a přála jsem Sonie, ať to zvládne :-) Takže knihu můžu určitě doporučit - všem těm, kdo mají rádi politiku, jsou milovníky Indie, apod. Určitě nelituji, že jsem si knihu koupila .. :-)