Červené klubíčko

Červené klubíčko https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421163/bmid_cervene-klubicko-OHN-421163.jpg 3 27 8

Dvojčata Miu a Maxe zavede noční dobrodružství do strašidelného lesa. Jindy by se sem neodvážili, ale kdo by odolal vábení oživlého červeného klubíčka? Jeho nit povede děti knížkou od jedné podivuhodné lesní příšery ke druhé. A zkuste hádat, kdo se skrývá pod senem v krmelci! Pohádkově ilustrovaná knížka pro všechny dobrodruhy vybízí ke čtení, luštění a třeba i tvoření z mechu a klacíků.... celý text

Přidat komentář

bara.buchtova
07.03.2024 5 z 5

Knížku jsem v knihovně půjčila dcerce, které jsou 3 roky a musím říct, že nás dost nadchla a přečetly jsme ji už několikrát. Možná je knížka vhodná pro trochu mladší děti, než pro které je určená. Zároveň je ale trochu delší, takže je náročnější ji s tříleťákem přečíst na jeden zátah, ale jsou zde velmi hezké pasáže. Možná by v knížce mohlo být méně "stanovišť" trochu bych ji zkrátila, ale začátek a konec je vtipný, dýchá z něj takové útulno a moc mě baví pozorovat vztah Miy a Maxe.

TerJac
03.11.2023 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, ale musím trochu sdílet názor ostatních, že mě to moc neoslovilo. Nápad to nebyl špatný, propojit příběh s úkoly, určitě super, ale pravda, mohly trochu více navazovat na děj a podpořit to kritické myšlení. Trochu mi to přišlo, jako když chci mermomocí přidat nějakou hodnotu navíc, ale nedotáhnu to do konce ... což je škoda. A na synovi bylo vidět, že po přečtení brzy zapomene, o čem kniha byla.


misssicccka
19.10.2022 2 z 5

Holky byly nadsene, ale ja zazila zklamani.
Super ilustrace, super napad. Ale...
Ten dej se fakt nepovedl,pardon.
Deti así take bavily jen ukoly nez zapletka.
Skoda.

Pipinula
05.06.2022 5 z 5

Tak já musím napsat, že mě a syna kniha bavila. Ilustrace úžasné, bavilo nás, že je kniha interaktivní, zasmáli jsme se u toho a příběh se nám také líbil. Syn si pak o knize se mnou i povídal a vracel se k ní. Za nás super.

terkezka
02.05.2021 1 z 5

Musím říct, že se mi to tento komentáž píše poměrně těžce. Knihu jsem koupila dcerám k Ježíšku, nalákaly mě absolutně nádherné ilustrace. Ale děj knihy, jako takové, je absolutně o ničem. Nezáživné, nudné. Škoda. ..
A přitom Nedráždi bráchu bosou nohou - od stejné autorky- což byla kniha, kterou jsme s dcerami četly předtím, byla absolutně super :)

pista53
16.07.2020 1 z 5

Knihu jsem pořídila hlavně pro její krásné grafické zpracování. Bohužel text hodně zaostává. Sice jsme přečetli, dcerka si plnila při četbě úkoly i hledala cestu klubíčka, ale nějak mi to připadalo hrozně plytké. Pošleme dál. Je mi to líto, ale tohle není kniha, ke které se budeme vracet, ani nezůstane uschována pro další generace.

Baroneska
26.06.2020 odpad!

Na knihu jsem se velmi těšila, zaujalo mě grafické ztvárnění, ale po jazykové stránce mě zklamala natolik, že jsem z ní neměla žádnou radost.
Kvalitní knihu pro děti si po této stránce představuji jinak.

rysavas
21.04.2020 3 z 5

Přiznávám, že mně se to moc nelíbilo... občas mi přišlo, že po otočení stránky se jakoby ztratil někde v meziprostoru kus textu. A místy mi neseděl i trochu hašteřivý jazyk. Ale četla jsem to mým dcerám (je jim 5 let) a těm se to líbilo. Sice konec moc nechápaly a zbytečné upozorňování na to, že babičky a dědečkové umřou dřív než maminky a tatínkové se jim také moc nepozdávalo, nicméně řekly, že jim mám knihu přečíst znovu.

Štítky knihy

pro děti lesy pro děti od 5 let pohádkové příběhy pohádkové postavy

Autorovy další knížky

Irena Hejdová
česká, 1977
2020  92%Nedráždi bráchu bosou nohou
2019  64%Červené klubíčko
2022  82%Skutek utek!

Kniha Červené klubíčko je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x