Červená sestra

Červená sestra https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420461/bmid_cervena-sestra-KhE-420461.jpg 4 61 13

Červená sestra série

1. díl >

První kniha Předkova série

1. díl

Klášter Sladké Milosti vychovává z dívek zabijáky. V hrstce z nich se projeví stará krev, která jim propůjčuje schopnosti, jež jsou od dob, co u břehů Abethu přistály čtyři kmeny, zřídka k vidění. Sladká Milost brousí nadání svých novicek, až je ostré jako břitva a právě tak smrtící: vzdělat Červenou sestru v umění pěsti a čepele trvá deset let. Ale dokonce ani paní Čepele a Stínu si neuvědomují, do čeho se zapletly, když do svých síní přijaly Nonu Šedou, osmiletou dívku zbrocenou krví, křivě obviněnou z vraždy. Ona se však ve skutečnosti provinila něčím mnohem horším.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

Red Sister , 2017


více info...

Přidat komentář

Kačí137
29.01.2022 4 z 5

Knížka byla dobrá, naladila mě na další díly. Něco jsem vzala rychločetbou, velké popisování a vysvětlování mě nic moc neříká. Ale dobrý nápad. Děj se odehrává na jiné planetě, kterou postupně zabíjí led. Díky tomu se válčí o zbytky úrodné půdy. Někteří obyvatelé mají v sobě zvláštní nadání a to vyhledávají různé skupiny. Hlavní hrdinka nemá od začátku lehký život a je prodaná obchodníkovi s dětmi, který vyhledává právě tyto vlastnosti. Nakonec se jí ujmou "válečné" jeptišky. První díl je hodně o učení a vysvětlování situace, ale i tak tak nechybí akce.

Ilirea25
16.01.2022 2 z 5

Proč já s Lawrencem tak bojuji? S touhle knihou jsem se trápila přes týden a tak tak jsem ji dočetla. Stejně, jako s Trnovým princem, kterého jsem měla přečteného dříve, protože neměl přes 500 stran...
Autor má takový potenciál, ale nedokáže jej použít. Kniha měla světlé stránky, bohužel převažuje tolik negativ, že vesměs celou knihu pohřbil..


SpiritErised
27.12.2020 1 z 5

Jednu hvězdu tomu dávám za nápad. Drsný jeptišky zní přesně jako něco, co by se mi mohlo líbit. No, bohužel nelíbilo a s touhle knihou jsem se prala téměř celý rok. Dvě kapitoly před koncem svůj boj už ale vzdávám. Hlavní postava je mi neskutečně nesympatická a upřímně nic z toho, co se v knize děje neupoutalo mou pozornost natolik, abych knihu fakt musela dočíst. Čekala jsem víc. Příběh, ani způsob, kterým je kniha napsaná pro mě nebylo nic víc než nekončící nuda.

spencer
04.10.2020 4 z 5

Svět, který se v knize nachází je opravdu zajímavý a poměrně rychle mě pohltil. Mínusem pro mě byl někdy počet postav, které byly sice dobře rozvinuté, ale chvílemi jsem se v nich ztrácela. Nona se mi líbila, byla zajímavá a bavilo mě sledovat její příběh. Konec byl celkem napínavý, takže se rozhodně poohlédnu po pokračování.

martineknatasa
18.09.2020 5 z 5

Mě se kniha líbila, jen to chce se trochu začíst a /jet na vlně/. Hned jdu do druhého dílu. Prima.

Alex.Barunka
28.08.2020 3 z 5

2,5/5

Musím uznat, že Mark Lawrence má určitý smysl pro dramatičnost. Na začátku a na konci. A tohle bude asi na dlouho dobu naše poslední setkání. Ale aby mě někdo špatně nepochopil. Tento autor umí psát. Ale neumí rozvíjet, neumí formovat, neumí vést svoje hodně dobrý myšlenky a veškerej potenciál tak hází do koše.

Celej tento balíček působí neskutečně odtažitě a ploše. Postavy jsou více méně mdlé sem tam s nějakou tou jiskřičkou záchvěvu. Příběh je seskládán z klišé prvků, které sice ne vždy musí být na škodu, ale v tomto případě plusové body nevysloužily. Tak nějak to ustrnulo ještě než to stihlo začít.

Turlogh
03.03.2020 5 z 5

Znamenitá kniha! Originální námět bojových jeptišek kláštera Sladké Milosti. Skvělá akce, žádná nuda, jak se začtete, už knihu neodložíte, dokud ji nedočtete! Jako se to stalo včera mně. Pro mě zatím nejlepší ze všech knížek tohoto autora! Ty ostatní pro mě poněkud postrádaly spád, děj byl jaksi kostrbatý, dalo se to číst, ale s určitým vypětím...Toto u Červené sestry nehrozí! Už se těším na pokračování. Doporučuji všem. Howgh.

pejty
03.03.2020 3 z 5

Velice se mi líbilo prostředí knihy a idea bojových jeptišek byla rozhodně zajímavá. Prostě něco jiného a proto pro mě velice zábavného. Ale bohužel kniha má více než 500 stran, ve kterých bylo spoustu hluchých míst. Navíc je pravda, že kniha je plná klišé a proto nakonec počáteční nadšení mě postupně opouštělo. Pokud ale bude druhý díl, tak určitě dám šanci, protože bojové jeptisky mě prostě dostali.

3AMCode
10.12.2019 2 z 5

Autor nabízí velmi zajímavý svět, ale kniha je plná klišé a některé postavy jsou neuvěřitelně ploché, existující čistě jako nástroje pro a) posouvání děje a b) snahu autora získat sympatie pro hlavní postavu skrze to, je že je v podstatě neustále a často zcela bezdůvodně napadána a zneužívána.
Původně jsem autora podezříval, že má sadistický fetiš, ale možná jde spíš o to, že prostě nedokáže napsat věrohodné vztahy mezi lidmi a tak se uchyluje k maximální skratkovitosti za účelem výše popsaného a) a b).
Nedoporučuji.

Kralicekusacek
28.09.2019 4 z 5

Podle mého názoru je toto doposud nejlepší autorova kniha a dá se čekat, že další díly budou stejně tak dobré a možná i o něco lepší.

nadenka13
19.09.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila , už se těším na další díl . Doporučuji .

martina1199
17.09.2019 4 z 5

Tak toto je další skvělá parádička z pera M. Lawrence a slušný rozběh nové knižní série. Vyprávění o světě, který pomalu, ale jistě polyká led. O jeho obyvatelích, potomcích dávných čtyř kmenů, jejichž krev koluje v žilách některých jejich pra-potomků a dodává jim určité schopnosti a dovednosti. A také o klášteru Sladké Milosti, kam se dostává i Nona Šedá a stává se jeho novickou. Jenže to je tak trochu jiný klášter, kde se sestry neučí jen víře v Předka. Do hry vstupuje staré proroctví, intriky, zrada a kola se roztáčejí...

ikkaku
23.08.2019 4 z 5

Na jednu stranu je to celé strašně přímočaré, autor si neváhá hrát s "deus ex machina" situacemi v jednom kuse a celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že čtu dívčí fantasy pro náctileté slečny.
Na druhou stranu mě to k mému překvapení celou dobu bavilo.

Jakože... Není to Jorg a Abeth nedosahuje propracovanosti a temnoty jeho postapo světa. Ale pokud od toho nebudete čekat dalšího trnového prince, knížku si užijete.