Červená je přece fajn

Červená je přece fajn https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435703/bmid_cervena-je-prece-fajn-I3L-435703.jpg 4 30 8

Neuvěřitelné mýty a fakta o menstruaci. Všichni vědí, co je menstruace. Každý měsíc ztratí žena trochu krve – asi tak obsah jednoho šálku espressa. Díky tomu se můžou rodit děti. A někdy při ní bolí břicho nebo panuje blbá nálada. Ale pssst, mluvit o tom je přece trapný a nechutný! Anebo ne? Mladá spisovatelka a výtvarnice nakreslila o menstruaci vtipnou knížku, ze které se dozvíte, jaké nesmysly se dříve o menstruaci povídaly, proč byly ženy považovány za špinavé, i co přesně se v tuhle dobu s tělem děje. Kniha je plná odzbrojujícího humoru a vtipných obrázků a je vhodná pro holky stejně jako pro kluky.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Rot ist doch schön , 2019


více info...

Přidat komentář

elyonka9643
27.03.2022 5 z 5

Moc krásně ilustrovaná a zábavná knížka ideální pro každou dívku, která právě objevuje "tajemství" menstruace. Kéž by něco takového bylo když jsem byla já v tom věku. I teď mě to každopádně moc potěšilo.:)

martinakraus
18.02.2021 3 z 5

V rámci čtení 3 knížek o menstruaci (Červená je přece fajn, Moje rudá knížka a TO: Všechno o menstruaci) jsem se rozhodla pro hodnocení pomocí jejich porovnání:
Tato knížka je jako jediná ze zmíněných v hardbacku (ačkoliv je největší, tak je ale rozsahem stran uprostřed), takže může zprvu trochu odrazovat. Není se ale čeho bát.
Je více ilustrovaná (má takové "moody" ilustrace), text je psaný jakoby ručně, což se moc nevidí a čtenáře to může rušit a odradit. Má velice hravou formu, jakou s textem a ilustracemi pracuje. Osobně se mi ilustracemi líbí víc, než Moje rudá knížka.
Text není příliš strukturovaný - nejsou zde kapitoly (teda alespoň ne zaznačené, ačkoliv na konci knihy najdeme obsah) a jedná se spíše o takové vyprávění, kde je více kladen důraz na pocity a "povídačky", než na fakty - informačně je tato knížka spíše chudší.


stelloušek
08.11.2020 4 z 5

Knížka je moc hezky zpracovaná. I mně pomohla a moc jí doporučuji holkám okolo 11-15.

muchomurka
02.08.2020 4 z 5

Nějak jsem si nepřečetla text v růžovém kolečku, takže jsem byla dost překvapená, o čem že to čtu. Čekala jsem něco úplně jiného. Ale proč ne? Osvěta je důležitá, dozvěděla jsem se i dost zajímavých nových informací. Jen to grafické zpracování se mi nelíbilo.

Ďumbierka
11.07.2020 5 z 5

Výborná kniha. Až mi bolo smutno, že ja som doma takú nemala. Či už si ju prelistuje mama mladého dievčata, dospelá žena, ktorá sa v niektorých momentoch rozhodne nájde, alebo mladé dievča, je to dobré. Táto téma nemá byť tabu. Je to súčasť života takmer každej ženy a je dobré o tom hovoriť. Nie je to ani hanba ani nič nečisté. Bohužiaľ, niekde stále áno, ale tento pohľad na vec je veľmi skreslený a podľa mňa obmedzený. Táto kniha za mňa určite áno a premýšľam, že si ju do knižnice kúpim aj ja.

MMacicekk
19.06.2020 4 z 5

Tato knížka je pro mladé dívky vynikající a mít kdysi možnost se k podobné naučné knížce dostat, prožívám své začátky s menstruací lépe. Teď v tomhle věku mi kniha již bohužel nic nedala a nic nového či snad převratného jsem se nedozvěděla. I přesto byla nejzajímavější část věnující se historickým (především jak jinak než mužským) pohledem na menstruaci, proč byly ženy nazývány špinavé a nakonec vás zarazí, že ta historie, o níž je v knize řeč, není zas tak úplně dávná.

anetka.repova
06.06.2020 3 z 5

Pro mladší generaci slečen, je kniha přímo ideální. Jednoduchou formou je seznamuje s menstruací. Nemusí se stydět o ní mluvit. Kniha je doplněna ilustracemi, které knihu pěkně dotváří.

jonyrico
03.06.2020 4 z 5

Pro mladší dívky, které menstruace teprve čeká nebo které s ní žijí teprve krátce, je Červená je přece fajn ideální kniha. Dozví se v ní, že se nemusí stydět a že jejich krvácení každý měsíc je zcela normální. Navíc jsou jim informace podávány velice milou a zábavnou formou. Čím více takovýchto knihy vyjde, tím dříve se snad zbortí další tabu ovlivňující společnost.

Štítky knihy

menstruace

Autorovy knížky

Lucia Zamolo
německá, 1991
2020  74%Červená je pekná

Kniha Červená je přece fajn je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce9x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x