Čert a Káča
kniha od: Božena Němcová
Koupit
Klasická pohádka o paličaté dívce a hloupém čertovi.
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281270/cert-a-kaca-6zj-281270.jpg 4.436Žánr | Pro děti a mládež, Pohádky |
Vydáno | 1963, SNDK - Státní nakladatelství dětské knihy |
více informací... |
Komentáře (9)
Kniha Čert a Káča

Káča, která ráda tancuje by se upsala i ďáblu, aby mohla protancovat celý večer, což jí splní pán v mysliveckém obleku, který je skutečný čert. Od mala mám moc rád české pohádky a tohle je jedna z nich

Celkově je tento příběh docela čtivý a má velmi dobrý styl psaní a vyprávění. Trochu mi vadilo, že postava Káči byla použita pouze k rozvoji pointy příběhu a dál už jsme se s ní nesetkali a ani se o ní nic nedozvěděli.

Tuhle pohádku jsem jako malá nikdy nečetla. A myslela jsem si, že se dej odehrává kolem čerta a Kači. Ale včera jsem si knížku přečetla a zjistila jsem, že se tam děje víc věcí. Každopádně, knížka je krásná, originální a určitě se jednou k ní vrátím.

Klasická česká pohádka...
Jak se může jeden člověk polepšit a druhý se nepotřebuje obohatit...

Takže poprvé ve svých 27 letech znám příběh o čertovi a Káče. Já vím, mám mezery v klasických českých pohádkách. Tahle mě v mém dětství opravdu minula. Ale o to více jsem si její rozuzlení vychutnala nyní. Přečetla jsem si ji včera večer před spaním a spala jako děťátko. :-)
Doporučujeme

Autor a jeho další knihy
- Vybrané pohádky slovenské 1928
- V zámku a v podzámčí 1958