Černý lovec

Černý lovec https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58435/cerny-lovec.jpg 4 5 2

I.svazek Curwoodova odkazu:Historicko - dobrodružná kniha z doby autorových předků.Jeho babička byla indiánskou dívkou z kmene Mohawků a autor ke složení mosaiky děje pročítal 150 let staré dopisy.

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Českomoravské podniky tiskařské a vydavatelské
Originální název:

The Black Hunter , 1926


více info...

braunerova
braunerova
21.05.2023 5 z 5

Opravdu krásný romantický a dojemný příběh. Většina postav i událostí jsou skutečné, včetně Černého lovce, mnoho podrobností uvádí autor v poznámkách pod čarou. Je to asi nejdrsnější autorova kniha. Příběh popisuje krátké období Sedmileté války v Americe mezi roky 1754 a 1755. Přepady a zabíjení osadníků indiány bylo tehdy stejně běžnou věcí jako skalpování nepřátel, což praktikovali rudoši i běloši. Surová realita na hony vzdálená výmyslům Karla Maye o čestných a ušlechtilých indiánech, které bohužel ovlivnily celé generace jeho čtenářů.. V předmluvě spisovatel s pýchou vzpomíná na svou prababičku, která pocházela z kmene Mohawků.

"Odnímati ženám a dětem skalpy je strašlivý zvyk, a potrvá tak dlouho, dokud naši místodržitelé a angličtí místodržitelé budou platiti penězi za lidské vlasy."

Francoa
Francoa
07.03.2013 5 z 5

Příběh knihy Černý lovec se odehrává na pozadí francousko - anglické války na území (pohraničí) dnešní Kanady a USA.Dcera bojovného šlechtice Anna St. Denisová a její láska se synem pralesa Davidem Rockem je v ohrožení,protože po ní touží poslední komisař Nové Francie Francois Bigot,který spřádá intriky,aby zničil Davida a dostal Annu.Přítelem Davida Rocka se stane Černý lovec,který nenávidí indiány,protože Huroni povraždili celou jeho rodinu.Stal se příšerným mstitelem a tajemným poutníkem v pustinách a nebyl do dnešních dnů zapomenut.Tento romantický dobrodružně historický příběh mám rád od 12 let,kdy jsem ho četl několikrát,protože se mi moc líbil.Je to nejdrsnější Curwoodova kniha,kterou si rád přečtu ,tak jednou za 10 let,protože obsahuje i mnohé historické události té doby,ale ty jsem ocenil až později,ve 12 mě bral víc příběh.Dnes mě zajímá víc historie.