Černý kůň

Černý kůň https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45855/cerny-kun-45855.jpg 4 12 3

Děj napínavého příběhu se odehrává v malém městečku v pustých a vyprahlých končinách Wyomingu. Wade Barsad, muž s pochybnou minulostí, údajně zamkl osm koní do stodoly v blízkosti své farmy a stodolu pak zapálil. Mary jej na oplátku střelila šestkrát do hlavy. Alespoň tak se to všude vypráví, a dokonce i sama Mary se k vraždě manžela přiznala. Šerif Walt Longmire se však čím dál tím víc utvrzuje v názoru, že Mary Barsadová není pravou pachatelkou otřesných zločinů, a hodlá se podívat věci na kloub. Brzy odhalí, že Wadovu smrt si mohlo přát téměř celé město, včetně krásné guatemalské barmanky a nechvalně známého ranchera, který má mnohem blíž k alkoholu než k poctivosti...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Olympia
Originální název:

The Dark Horse , 2009


více info...

Přidat komentář

JancaMia
11.07.2019 3 z 5

hodně působivá knížka ..

trudoš
28.08.2018 4 z 5

Na některé knihy narazíte prostě náhodou, a o to větší z nich pak máte radost, když stojí za to. Někde na mě vybafla upoutávku na seriál Longmire, následovalo trochu pátrání na netu a ejhle, Černý kůň byl na světě. A protože nejsem televizní typ, mrzí mě teď na celé věci jediné - že toho u nás od Craiga Johnsona nevyšlo víc.
Zápletka je vpravdě jednoduchá: stárnoucí šerif se rozhodne na vlastní pěst prošetřit události kolem jednoho uzavřeného případu a brzy tak stane sám proti celému městu. Takřka westernovou atmosféru podmalovávají kulisy nespoutaného Wyomingu, přičemž literární stylistika dává jasně na srozuměnou, že tohle čtení není pro žádný máničky. Drsní muži v nelítostném světě, kde černá bývá bílá a dole je občas nahoře, což navíc umocňují cynismem prosáklé dialogy. Jenže místo toho, aby to celé vyznělo chlapácky směšně, má to naopak neskutečnou sílu. Takový James Lee Burke říznutý Stephenem Hunterem a Robertem B. Parkerem. Netradičně tradiční thriller, který můžu jen doporučit.


rarach010
12.07.2017 3 z 5

Bohužel mě to nechytlo jako seriál...

Štítky knihy

zfilmováno Amerika šerifové Wyoming

Autorovy knížky

Craig Johnson
americká, 1961
2010  70%Černý kůň

Kniha Černý kůň je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x