Černý diamant (limitovaná edice)

Černý diamant (limitovaná edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378238/mid_cerny-diamant-limitovana-edice-8wk-378238.jpg 4 14 2

All Star Western série

< 3. díl >

Do Gothamu přichází šílenství… a hned za ním Jonah Hex! Slavný lovec lidí Jonah Hex se nechal najmout, aby nalezl ztracený vzorec propašovaný ze Skotska do Gothamu. Má to jen jeden háček: zmíněná receptura pochází z laboratoře vyšinutého vědce doktora Henryho Jekylla a kdosi je pevně rozhodnutý s její pomocí rozpoutat v ulicích peklo! Zločinnost v Gothamu prudce stoupá a Hex brzy seznává, že čelí mnohem závažnějšímu problému – jakmile se někde objeví doktor Jekyll, zanedlouho se zjeví i pan Hyde. A jakmile se Hyde zmocní karbonátu, černého diamantu, který je skutečným zdrojem jeho síly, dokáže bezbranný Gotham zachránit jedině Hex. Tentokrát by však i nejproslulejší lovec lidí na světě mohl narazit na netvora, s nímž si neporadí!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Black Diamond Probability , 2013


více info...

Přidat komentář

Terva
04.09.2023 4 z 5

Slyšel jste?
Mám syna.
Dám mu jméno
Jonah.
(Než nastala nová 52!)

První příběh v sérii All Star Western se mi celkem líbil, u druhého už to bylo jen tak tak. I tak jsem se, sice s obavami, pustil do třetího svazku. Nic jsem od Černého diamantu neočekával, mohl mě jen překvapit. A opravdu mě první mini povídka překvapila a uspokojila mou zvědavost. Dozvíte se v ní totiž vše, co byste měli vědět o muži jenž si říká Jonah Hex. Jak se narodil, jak žil, co dělal, než byl zjizvený a kam ho to všechno dovedlo. Ano, první, leč krátká povídka mě něco dala. Dokonce jsem byl ochoten tolerovat podivnou kresbu Moritata.

Citát: Nenechám se sežrat něčím pruhovaným! (Podivný případ Dr. Arkhama a pana Hexe)

Musím přiznat, že Dr. Jekyll/Hyde přinesli do příběhu jisté oživení. Díky nim se dokonce rozpovídal i Hex. Jeho suché hlášky a Hydeův humor perfektně oživí tento soubor povídek. A Dr. Arkham nám také ukáže své temné jádro. Musím přiznat, a rád to přiznávám, že tento svazek se velmi povedl. Byl jsem nadmíru spokojen a nadšen. I když poslední pátý příběh, nazvaný Je to blázinec mi zas tak moc nesedl. I když v tom byl alkohol, Whiskey konkrétně, stejně se tam Hex nechoval, jak jsem zvyklej. No a po pěti povídkách ze života Jonaha Hexe v Gothanmu následuje jedna menší povídka. Je o indiánech. V jejich čele je Tomahawk. Je to krutý, je v tom moc politiky a krve. Navíc je to divně nakreslený. Tak že tentokrát se povídka mimo sérii Jonaha Hexe, moc nepovedla.

Citát: Jedinej dobrej indián je mrtvej indián. (Tomahawk)

DennisMoore
31.08.2022 5 z 5

Říkal jsem si, jak moc je reálné, že zmínka o doktoru Jekyllovi z konce předchozího dílu není jen takový vtípek, ale že se Stevensonova (dvoj)postava opravdu podívá do Gothamu a zatopí tamnímu obyvatelstvu. A ono se to vážně stalo. Jonah Hex tímhle nečekaným propojením dostal další šmrnc - šmrnc nefalšovaného viktoriánského hororu, který mu až překvapivě dobře sedí. Detektivní pátrání se prolíná s drsnými akčními scénami a postavy dostávají pořádně do těla, v příběhu se spojuje docela velké množství různých motivů a Hex je musí nějak rozplést a ideálně to rozplétání přežít. Úvodní kapitola navíc konečně představila jeho původ a dala tak celé knize ještě další rozměr. S potěšením musím říct, že si tahle série stále drží výbornou úroveň. Není to samozřejmě žádná masová záležitost, ale o to víc jsem vlastně rád, že tady je.