Černobílé idoly 3 - Rodinná alba a korespondence

Černobílé idoly 3 - Rodinná alba a korespondence https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202219/mid_cernobile-idoly-3-rde-202219.jpg 4 23 3

Černobílé idoly série

< 3. díl >

Třetí díl Černobílých idolů plný úsměvných i vážných, ale pokaždé čtivých medailonů o hereckých hvězdách stříbrného plátna obsahuje v první části knihy texty z Cibulkových pamětnických kalendářů z let 2013 a 2014. Znovu si připomeneme historky o Nataše Gollové, Oldřichu Novém, Jiřině Štěpničkové a mnohých dalších a také známé i zapomenuté scény ze slavných filmů 30. a 40. let. Ve druhé části knihy se autor tentokrát ponoří do rodinných alb a soukromí hereckých idolů, a to díky ratolestem slavných. Marie Hakenová zavzpomíná na manželství svých rodičů Marie Glázrové a Eduarda Hakena, Jana Štěpánková prozradí, jaké tresty užíval její otec Zdeněk, a Svatopluk Beneš mladší vylíčí, co bylo největší zálibou jeho tatínka. Zvláštní oddíl je věnován korespondenci Adiny Mandlové a Ferdinanda Peroutky z konce 70. let minulého století. Několik málo dopisů uložených ve sbírkách českých exulantů, konkrétně v Peroutka Papers v Hoover Institutu v Kalifornii, nastíní život Adiny Mandlové poté, co se uchýlila do ústranní v cizí zemi a žila bez kontaktu s českou kulturou a jazykem, a také závěrečné týdny života Ferdinanda Peroutky v americkém exilu.... celý text

Přidat komentář

Knižní střípky
24.09.2016 5 z 5

Miluju filmy pro pamětníky, jsem jejich věrnou fanynkou, mám ráda pana Cibulku za jeho pamětnické kalendáře, které si každý rok kupuji, mám všechny jeho knihy, které napsal o prvorepublikových hvězdách, tato kniha je moc milou sondou do profesního i soukromého života těchto hvězd, které my známe již jen z pohyblivých černobílých obrázků :-)

minirock
04.04.2015 4 z 5

Příjemně strávený čas při čtení téhle knihy. Nových informací sice již není tolik, kde je taky brát, ale pěkné fotky našich dávných filmových hvězd si vždycky rád prohlédnu. Také návštěva u Štěpánků, Benešů a dcery Marie Glázrové byla hodně zajímavá. No a korespondence mezi Adinou Mandlovou a Ferdinandem Peroutkou opravdu stála za přečtení.


Janasem
07.10.2014 5 z 5

Soubor složený z Cibulkových kalendářů opět potěšil - a tři rozhovory s potomky slavných jako bonus - co víc si přát :-)