Černí husaři a probuzený démon

Černí husaři a probuzený démon https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458287/bmid_cerni-husari-a-probuzeny-demon-hYp-458287.jpg 4 23 3

Černí husaři jsou elitní vojáci císaře Arminia, kteří se dokážou ohánět nejen palašem, ale i magií. Život ovšem není jen boj, občas je třeba nabrousit šavle nebo okovat koně. A tak jednoho dne zastaví před kovárnou v Lískovci dva jezdci, čarodějka Sabina a válečný mág Florián. Netuší, že právě upoutali pozornost místní loupežnické bandy. Jejich vůdce Krahujec vycítí snadnou kořist a rozhodne se je přepadnout. Floriánovi nezbývá než použít magii, čímž probudí prastaré zlo a rozpoutá největší bitvu věků… Dobrodružný fantasy příběh pro čtenáře od 9 let.... celý text

Přidat komentář

Madla81
27.05.2021 4 z 5

Lehounce pomalejší začátek může odradit děti, kterým není čtení vlastní. Jen kvůli tomu srážím jednu hvězdičku, protože jinak jsem z knihy byla nadšená. Čtenáře čeká epická jízda a krvavá řež s rozličnými démony a zásahy nádherných slovanských bohyň. Jedná se vlastně o klasickou pohádku, nádherně stylisticky zvládnutou, s perfektně propracovaným dějem a půvabnými popisy. mezi řádky nalézáme morální ponaučení o důležitosti odvahy, sepjatosti s rodinou, o důležitosti lásky a odpuštění. I když nejsem cílová skupina, shltla jsem ji jako malinu za jeden večer a brzy se určitě vrhnu na autorovu tvorbu pro dospělé. Doufám, že autor brzy napíše další knihu pro děti :-)

Supernova
17.01.2021 5 z 5

Černí husaři nejsou jen legendou a malý Jakub se o tom hned na začátku knihy přesvědčí. A možná konečně uvidí, jak se jeho dědeček, který kdysi bojoval v legendární bitvě, ohání šavlí. Nebo palašem? Uvidíte sami. Koníci dostanou zlaté podkovičky a zlosyni dostanou pořádně za vyučenou, ale hlavně: Černí husaři jsou milý, příjemně plynoucí příběh pro mladé i odrostlejší přívržence kouzelných a zároveň dobrodružných vyprávění, legračních i udatných rvaček a hrdinských kousků. Sabina s Floriánem mají nejedno tajemství a vše postupně vyplouvá na povrch, zatímco se schyluje k další velké bitvě, o které se možná bude zase vyprávět široko daleko. Pobaví vás loupežníci! Příběh je vyprávěn s citem, poutavě i vtipně. Můžete fandit dobru a čekat, zda grobiáni dostanou pěkně za vyučenou. I na nějaké ty půvabné bytosti a nápravu zlosyna dojde. Knihu doprovázejí překrásné černobílé ilustrace.


Jajiinka
08.01.2021 5 z 5

(SPOILER) Hodnocení 4,5⭐/5⭐

Tento příběh je o dvou jezdcích, kteří se rozhodnou kvůli špatnému počasí zastavit ve vesnici Lískovec. Nejsou to ovšem ledajací jezdci, jsou to černí husaři – elitní vojáci císaře Armina, kteří se dokážou ohánět nejen palašem, ale i magií. V Lískovci vyhledají kováře, je třeba opravit podkovy a nabrousit šavle. Kovářův syn Kuba má neutuchající touhu po příbězích, které mu jeho dědeček velice rád vypráví. Čarodějka Sabina a válečný mág Florián ovšem netuší, že upoutali pozornost místního lapky Krahujce. Zraní Sabinu a Florián je nucen použít svou magii, přičemž rozpoutá prastaré rozpínavé zlo…. Jaké příběhy bude Kubovi vyprávět Sabina? Zvítězí Florián nad starým zlem?

Tato kniha je od 9 let, a proto je tak kouzelná. Je to taková pohádka se šťastným koncem, plná poučení, pouta rodiny. Jako první musím vyzdvihnout ilustrace, které této knize doslova vdechnou život. Jsou nádherné a přebal je taky velice výstižný. Kniha se mi moc dobře četla, už jen kvůli tomu, že měla větší fond a byla hezky stylisticky upravená. Příběh byl podmanivý a zajímavý, velice originální. Konec byl plný magie a vítězství dobra nad zlem.

Štítky knihy

fantasy

Autorovy další knížky

František Petran
česká, 1982
2017  66%Frost
2018  79%Hitokiri
2020  80%Leichenberg
2021  67%Pekelný pastýř
2020  79%Černí husaři a probuzený démon

Kniha Černí husaři a probuzený démon je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce32x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x