Černý baron od Botiče

Černý baron od Botiče https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222118/bmid_cerny-baron-od-botice-2u0-222118.png 5 36 3

Černí baroni série

< 10. díl >

Autobiografické vzpomínky populárního českého humoristy. Líčí období svých pokusů o hereckou dráhu, krátké studium na divadelní fakultě AMU, období, kdy přispíval do týdeníku Dikobraz a kdy se prosazuje jako spisovatel.

Přidat komentář

jaromir2255
09.02.2024 5 z 5

Tady autor humorně popisuje své vzpomínky na začátek kariéry ještě před tím než narukoval k Černým baronům...

Kontryhelka
29.01.2021 5 z 5

Pan Švandrlík je jako humorista pojem a jeho knihy jsou požitkem. Stejným požitkem je i tato kniha, která charakterizuje Švandrlíka úplně stejně, jak on popisuje svoje knižní hrdiny. Dobré čtení.


MC87
05.03.2017 4 z 5

Autobiografie Švandrlíka, který hodně odlehčeným způsobem popisuje své mládí, které si načasoval na vskutku nelehká období v Českých dějinách. Nemá problém přiznat recitování sovětských básní, které podává v odlehčeném kontextu a zejména pak zesměšňuje obsah divadelních klasik jako například Kalinový háj.

Autor se i přes svůj odpor k práci a rannímu vstávání (vážné prohřešky vážné doby) dopracoval na DAMU, kde studoval a dal k dobru pár historek se slavnými kolegy. Kniha končí krátce po návratu z vojny a to je škoda, protože i přes nesmírnou čtivost jsem předchozí obsah přečetl, z větší části, v knihách o Kefalínovi.

"Žili jsme v době dovršování kulturní revoluce a mimo podezření z ideologické diverze byly snad jen úvodníky Rudého práva."