Královna Temnoty

Královna Temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44590/bmid_kralovna-temnoty-BHW-44590.jpg 4 131 11

Černé drahokamy série

< 3. díl

Jaenelle vládne jako královna na dvoře Ebon Askavi, a proto zkorumpovaná čistá krev už nemůže masakrovat její lid a zneuctívat její zemi. Ale kde se uzavřou dveře, může být prolomeno okno, proto musí být nepřátelé zničeni jednou provždy.Ani Čarodějka sama však nemá dostatek sil k tomu, aby ochránila Říši Stínů. Někde, dlouho ztracen v Šíleném království, se nachází Daemon, její předurčený společník. Neoblomná láska, kterou k Jaenelle chová, sjednotí dvůr a zajistí moc. Ukazuje se ale, že spojené síly nebudou stačit k odražení útoků nepřátel – pouze strašlivá oběť může zachránit ty, které Jaenelle miluje… Krátká ukázka z knihy: Navzdory všemu rozumu, navzdory vší touze, dokonce i když si myslel, že se s ní oženil Lucivar, stále ještě nedokázal vstřebat fakt, že Jaenelle už dávno není tou dívenkou, jakou znal. Už vyrostla a dospěla. Stěny v pokoji najednou zešedly, ještě více potemněly a začaly se uzavírat, přičemž kolem něj vytvořily tunel. „Daemone.“ Tenhle hluboký hlas si také pamatoval. Slyšel ho a připadalo mu, že zní pobaveně. Dříve ho slýchával plný zuřivosti a zběsilé síly. Slýchával ho zastřený a vyčerpaný. Slýchával ho, jak ho prosí, aby se na něj napojil, aby přijal pomoc a sílu, kterou mu nabízel. Pomalu se otočil a zíral na Saetana. Prince Temnoty. Nejvyššího pána Pekla. Svého otce.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Fantasy

Vydáno: , Triton
Originální název:

Queen of the Darkness , 2000


více info...

Přidat komentář

Aaaannnn
13.10.2023 5 z 5

Ale jo, závěrečný dil si určitě zaslouží pět hvězdiček. Tudíž jsem moc ráda, že jsem po prvním díle neodložila jak jsem měla v plánu, ale překonala jsem ten začáteční odpor.

denniys
09.12.2020 5 z 5

Poslednímu dílu přidávám hvězdičku, zaslouží si ji..nejlepší díl opravdu povedené série..byl to krásný příběh plný silných emocí..příběh dívky, která je živoucím snem všech, kteří žili a žijí..příběh o lásce, síle a vůli..jednoduše doporučuji


barbb8k
03.08.2020 5 z 5

Úžasné zakončení krásné série.

Tento díl mám ze všech nejraději, protože se toho tady děje nejvíc. Když si myslíte, že se hrdinka dostala z jednoho problému ven, přijde hned jiný.

Romantická linka se konečně v tomto díle rozjela a je úžasná.
Kdo tuto knihu četl, tak mi dá za pravdu, že tento pár nejde nemilovat.

Jedna věc v celé sérii mi přijde škoda. A to, že je napsaná v er formě. Podle mě by si čtenář více vychutnal celý děj, kdyby věděl, co se zrovna děje postavám v hlavě.


Závěrem chci napsat, že tuto sérii opravdu doporučuji. Hlavně tomu, kdo má rád temnější fantasy a těm, kterým už ostatní knihy, které spadají do žánru Fantasy připadají ohrané, protože vám můžu slíbit, že nic takového jako je toto jste ještě nikdy nečetli.

gabice4
27.10.2019 4 z 5

Skvělá série..... Konec se mi zdál useknutý

Morganna
05.07.2019 5 z 5

Nádherna kniha - milujem ju

bartule
17.01.2017 5 z 5

super zakončení,celá série i když zpočátku náročnější na zorientování se je perfektní a určitě po ní sáhnu znovu :-)

Aň78
07.09.2016 5 z 5

triologie byla zajímavá a napínavá, ale myslím si, že tenhle díl byl nejlepší

len85hor
25.02.2016

poslední díl se mi kupodivu četl nejlépe, kniha byla pěkná a docela i přehledná co se týká děje tak postav

julliette
03.05.2015 5 z 5

Je to krásné ukončení série. Jaenelle má trošku problémy ve vztahu s Daemonem, nakonec se dají dohromady. Chystá se válka a Jaenelle, jakož to Královna Temnoty má ji zastavit, což se jí podaří s pomocí Saetana, jejího otce, dále pak Lucivara, bratra jejího milence, a pak je tu Daemon. Jaenelle svou obrovskou mocí dokáže vyhladit čistou krev, která byla pošpiněna Hekatah a Dorotheou, ale cena byla velká, Přišla o hodně spoustu energie a zranila se, ale její příbuzní, vlci, se o ni postarali. Daemon ji našel a strávil s ní noc, protože on si myslel, že ona umřela a ona si myslela, že ji ta síla zabije. Ona mu řekla, že si ho vezme. A tak, i když to nepokračovalo dál, určitě proběhla svatba.

Pitye
16.06.2014 5 z 5

Nejlepší díl z celé trilogie. Děj už mi nepřipadal tolik zmatený jako místy v předchozích dílech a zakončení příběhu bylo skvělé.

Romaine
06.03.2011 5 z 5

Třetí díl byl perfetní. Skvělé zakončení skvělého příběhu. tato trilogie rozhodně stojí za přečtení!

Autorovy další knížky

Anne Bishop
americká, 1955
2010  80%Dcera čisté krve
2010  85%Dědička stínů
2010  88%Královna Temnoty

Kniha Královna Temnoty je v

Právě čtených6x
Přečtených200x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených22x
Knihotéce213x
Chystám se číst79x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x