Declan
Černá vdova série
< 3. díl
Po neplánovaném návratu do Wichity jsem si myslela, že si na chvíli odpočinu. Vyrovnám se s tím, že mě nevzali na navazující studium, vydělám si pár dolarů a strávím čas s kamarádkami. Byl to jednoduchý plán. Alespoň do té doby, než mi ho překazil jeden nejmenovaný doktor se zálibou v provokacích. Uznávám, že za většinu problémů si můžu sama. To já jsem se nepodívala, než jsem přešla silnici. To já jsem kývla na návrh, který měl být jen vtip. Od té chvíle jsme rozpoutali válku plnou sarkastických poznámek, která nás zavedla až do klubu, o němž se nemluví nahlas. Do podniku prosyceného nejen chtíčem, ale i něčím, co bych nečekala. Na místo, kde se sarkasmus mění v něhu a špičkování v důvěru. Jenže jakmile tomu dáme jméno, přestane to být hra. A my si rádi hrajeme.... celý text
Komentáře knihy Declan
Tak mám dočteno a musím říct – opět pecka! Kniha byla napsaná tak skvěle, že stránky mizely samy
Objevují se tu sice dost zajímavé (a pro mě trochu nepředstavitelné ) sexuální preference, ale jak se říká – proti gustu žádný dišputát, že jo?
Ze všech tří dílů byl za mě nejlepší ten první, ale i druhý a tenhle závěrečný rozhodně stojí za přečtení. Jsem ráda, že jsem na tuhle sérii narazila – bylo to fakt fajnové čtení!
Doporučuju i těm, kdo nemusí extra erotické scény – tady to, jak skvěle je to napsané, přebije úplně všechno :)
Beth se nedostala na vysněnou školu, a vrací se zpět Wichity s pocitem, že selhala, ale s myšlenkou, že je asi načase zpomalit a nabrat dech. Těší se, že opět bude potkávat kamarádky, i když to znamená, že i jistého doktora, se kterým se vždy provokovali, ale teď je od jejich opětovného setkání něco jinak a brzy se toho změní mnohem víc....
Ani nevíte, jak jsem se na návrat do Černé vdovy těšila. Tedy těšila a zároveň to odkládala, protože jsem věděla, že je to poslední díl a já se nechtěla loučit, ale čas nadešel a já se k zdejším hrdinům vrátila.
Nevím, jak to autorka dělá, ale bylo to jako bych předchozí díly četla včera, protože jsem se hned začetla a velmi rychle byla polapená.
Beth a Declan si nejsou nic dlužni a navzájem se špičkují jako o život, a přesto o tom druhém nic nevědí. Je tu ukázáno jak předsudky a naše představy o ostatních vládnou a mnohdy díky nim nahlížíme na ostatní nespravedlivě.
Tahle kniha si rozhodně zaslouží a přestože se osobně s tím co tu bylo neztotožňuji, tak nemohu popřít, že to bylo velmi žhavé. A nějak si to všechno sedlo.
V jednu chvíli jsem si tu říkala, kdy dojde k rozuzlení dvou linek, protože jsem se blížila do poslední části a byla jsem zvědavá, jak to je a ono furt nic ohledně toho. Jednu jsem tušila od začátku, jak to je, ale u druhé jsem byla při odhalení překvapená. V téhle věci mi trochu přišlo, že to možná chtělo pár řádků navíc, ale i tak rozhodně obě linky ve mě dokázaly vyvolat různé emoce při čtení.
V příběhu se opět skvěle kombinuje oddech s vážnějšími tématy, které udělají z příběhu něco víc a já za sebe mohu říct, že jsem si všechny postavy užila a tuším, že se do Černé vdovy jednou vrátím a pokud jste ji vy ještě nenavštívili, tak už neotálejte a koukejte se sem podívat. Věřím, že si tu jízdu ve společnosti zdejších mužů užijete. A také doporučuji mít sérii v tištěné verzi, protože zpracování je úžasné - společný hřbet a ořízka ze všech stran? Boží! V knihovně to vypadá parádně
"Proč tvé lichotky znějí tak, že člověk neví, jestli ti poděkovat, nebo ti jednu vrazit."
Na téhle knize je skvělé asi úplně všechno! Příběh dotažen téměř k dokonalosti, fantastická vizuální stránka a postavy, které si určitě zamilujete!
S touto další knihou nám autorka potvrdila, že má skvělé nápady a postavám umí vdechnout zajímavý život.
V příběhu má hlavní roli "pan Kozař" a "žabička".. Jinak jako Declan a Beth. Celé jejich popichování a souznění jsem si moc užívala.. Je tu linka od nenávisti (nebo spíše lhostejnosti) k lásce, ale už na začátku cítíte to jiskření. Přiznám se, že tedy úplně nesouzním s Declanovo působením v klubu, ale stejně když pan "sexy doktor" přijde na scénu, odpustím mu úplně všechno.. a ještě s úsměvem na rtech. Je to velmi žhavé, provokativní a prostě k nakousnutí. Je tu opravdu dost rotických scén, ale na tolik žhavosti je zde i dost děje.
Musím vypíchnout krásnou zálibu Beth a tou je veterina a starání se o psíky.. I když je to tady takové moje hřejivé, ale velmi bolavé místo.
Zajímavá je zde i zápletka, střetává se tu zranitelnost s odvahou. Autorka šla v detailech do hloubky, ale na druhou stranu tu nepřekročila nějakou tu pomyslnou hranici, kdy by to bylo až moc. Když už tedy konečně přišlo na velkou akci, možná mě jen lehounce zklamalo to, že to zase rychle skončilo.
Jakoukoliv knihu od Eleanor Corvin vám moc doporučuju, a Declan není výjimkou.
"Možná, že domov není místo. Je to člověk, který vás rozesměje i ve chvíli, kdy byste ho nejraději zaškrtili."
Moc děkuji za knihu k recenzi @mojeromantika_cz
(SPOILER)
Na tuto trilogii jsem se moc těšila. Asi proto jsem byla trochu zklamaná. Půjdu proti proudu.
Pohádka z moderního světa, kde muži jsou sexy, každý nějakou sexuální úchylku a nese si svůj kříž z minulosti (prudérní výchova, tragická smrt rodičů, pěstounská péče apod.). Tentokrát mi pojetí tíhy minulosti úplně nesedlo ani v jedné knize. Na knihách této autorky se mi líbí to, že nezní svatební zvony. Dvojice si zkrátka řekne, že si dají šanci. Pravda zrovna v Declanovi je to kapku naopak. :)
Beth a Declan měli asi nejlepší chemii a vzájemné špičkování bylo super.
Trojka v klubu mi nevadila. Ani to, že měli "otevřený" vztah. Beru to tak, že dnes nejsou v kurzu klasické romance.
Jsem na pohádky, takže u mě vede pohádková série Smrti se smát. :-)
Tak mám za sebou poslední díl série Černá vdova, a musím přiznat, že všechny díly stály, za to...
Tentokrát sledujeme Declan a Beth, kteří se ze začátku k sobě chovali jak Tom a Jerry :) Ale jak to tak bývá, co se škádlívá...
No, u třetího dílu mám trochu rozporuplné pocity. První díl mě nadchl, druhý měl pár slabších míst, ale ještě jsem si ho užila. Tento poslední mě bohužel už tolik nezaujal.
Co mi hodně vadilo, byla scéna s trojkou – příběh mi tím úplně ztratil kouzlo. Nelíbilo se mi ani chování některých postav a to neustálé stavění do role, že spát s jinými je vlastně normální jak už tu jeden komentář byl. Místo aby mě to vtáhlo, spíš mě to odradilo.
Za mě tedy tentokrát spíš zklamání a příběh jde do …. Ale to je jen můj názor – každému sedne něco jiného a věřím, že si knihu někteří čtenáři užijí víc než já.
Jsem lehce rozčarovaná. Na Declana jsem se hodně těšila, ale tohle mě opravdu nenadchlo.
Na Declana jsem se těšila snad ze všech dílů nejvíc – a musím říct, že to čekání stálo za to. Už od prvního dílu na mě působil jako ten správný týpek, kterého si oblíbíte. A moje tušení se potvrdilo – dostala jsem přesně to, co jsem chtěla, a možná ještě víc.
Celá kniha byla jedna velká, hříšná jízda, která mě okamžitě vtáhla do děje. Atmosféra byla napínavá, provokativní a přitom neuvěřitelně čtivá. Spicy scény? Ty byly vyloženě povedené! Právě ty dávaly příběhu tu správnou jiskru.
Beth i Declan mi rychle přirostli k srdci. Jejich dynamika, slovní přestřelky a chemie mezi nimi byly skvěle vykreslené a bavily mě od první do poslední stránky. Líbilo se mi také to, že příběh nestál jen na jejich vztahu – oba řešili i vlastní problémy ve svých zaměstnáních, což přidalo ději na opravdovosti a hloubce.
Celkově pro mě Declan nebyl jen dalším dílem série, ale knížkou, která potvrdila, proč si tuhle trilogii tolik užívám. Silný příběh, sympatické postavy, špičkování plné napětí a k tomu pořádná dávka vášně – tohle všechno dělá z Declana knihu, na kterou jen tak nezapomenu.
Na Declana jsem se těšila nejvíc a opravdu to stálo za to.
Ještě že mám knihu ele verzi a mohu si to opakovaně užít.
Já jsem nadšená.
Strhující atmosféra, chemie mezi Declanem a Beth boží.
Toto rozhodně ano!
Asi půjdu trochu proti proudu, ale mě na příběhu prostě vadila scéna tý trojky... Nejsem žádný puritán, to ne - ale aby pro mě byl ten cit mezi Beth a Declanem uvěřitelný, tak prostě ne takhle.
Ještě jsem brala moment, kdy Declan Beth odvedl do klubu, aby jí ukázal jak spí s jinou a tím v podstatě dal své manželce najevo, o co "přichází". A ten moment kdy si on myslel, že ona na něj kouká a přitom si to rozdala s jeho kamarádem... To bylo celkem působivé a příběh to u mě vyšponovalo do očekávání pořádné jízdy-řekla jsem si dobře mu tak, když se chová jako blbec... Celkově tohle bylo docela silné. Ale bohužel jsem se dočkala něčeho jiného, než v co jsem doufala. Sklouzlo to v podstatě do takové normálnosti až mi to lezlo na nervy. Ten příběh to poslalo úplně jiným směrem...
Jinak je to čtivé, pěkně napsané, autorka psát umí, má to spád. Jen mě prostě štvalo jednání postav a trochu takové to stavění do role, že vlastně spát s jinými je normální-teď je těch knížek v podobném duchu docela dost, už jsem měla čest číst asi 4, kde se podobná scéna vyskytla a nikdy mi to teda neuchvátilo a spíš naopak-za mě ten příběh pak jde do kopru.
Ale jen můj názor - každému se mu líbí něco jiného.
Skvělý, skvělý, skvělý. Celou sérii jsem si moc užila a právem má tolik hvězdiček. Všechny příběhy byly super a poslední to krásně zakončil. Celá série rozhodně stojí za přečtení.
(SPOILER)
Na rozdíl od minulých dvou dílů mám tady jeden malý problém, který mi trochu bránil si knihu naplno užít.
Declan je doktor, což je samo o sobě geniální. Oba dva byli boží stejně tak ten postupný vývoj vztahu. Teď bude malý SPOILER tak kdyžtak přeskočte další odstavec.
Já nemám celkově problém s harem romacemi, ale problém mám, když si nejsou jakože rovnocenní. To se mi pak tak strašně čte, protože vím, že borka skončí jen s jedním ale prostě má tam oba. Prostě pain.
Mimo tenhle malý detail jsem si zbytek knihy užila. Sice po Noahovi neměla nejmenší šanci, protože to moje očekávání vyboostovalo někam do výšin, ale slupla jsem to i tak.
Děkuji mojeromantika.cz za knihu v rámci spolupráce.
I poslední díl jsem si užila. Jak se říká: "Sto lidí, sto chutí." tak to platí nejen o jídle, ale i v sexu a co si budem... chlap který ví co chce a nemyslí jen na sebe je prostě výhra :-)
Suverénně nejlepší díl z celé trilogie. Declan oba šoupnul do kapsy s prstem v nose. Beth je ze všech holek taky nejlepší. 5/5*
Skvělé zakončení série i když jsem tajně doufala, že se ještě dočkáme příběhu Benedikta a potkáme se s předchozími páry po letech.....
První díl série mě uvhvátil. Druhý byl moc dobrý.
Ale ten třetí je prostě pecka!
Baví mě, jak se tam vždycky řeší neco extra, co rezonuje společností. Akorát nevím, jestli aktuální problémy nebo žhavé scény jsou přidanou hodnotou.
Každopádně bych asi i já chtěla někdy nakouknout do Zálib.
Tak tady jsem konecne byla spokojena. Declan bys skvelej. Jak dil, tak postava. Paradne jsem si to uzila a nic koc me tady neiritovalo jako v predchozich dilech. Takze tenhle dil je za me TOP.
Jediny co me mrzi je, ze tam byly popsane pouze dve interakce v Zalibach s nekym jinym nez Declanem. To je skoda. Pac byly super.
Celá série si mě naprosto omotala kolem prstu, ale třetí díl? Ten je za mě jednoznačně nejlepší Bylo nám avizováno, že nás čeká jedna pikantní paprička navíc a příběh to rozhodně splnil.
První dva díly mě bavily, každý přinesl jiný příběh, jinou atmosféru a hrdiny, kteří mi rychle přirostli k srdci. Declan ale mezi nimi jasně září. Od začátku mě vtáhl do děje a nepustil, dokavaď jsem nepřeklikla poslední stránku.
Declan je přesně ten typ chlapa, kterému se nedá odolat, drsný na povrchu, ale uvnitř plný citu a odhodlání chránit ty, na kterých mu záleží.
Beth byla zase krásným překvapením, zranitelná a přitom tak silná, že si její cestu nejde nezamilovat.
Jejich příběh má všechno, napětí, lásku, bolest i neskutečnou vášeň. A že se nebojí experimentovat v sexu? Tak tohle byla jízda, na kterou se nezapomíná. Trojka byla třešnička na dortu smyslná, sexy a perfektně napsaná
Autorka to celé napsala tak, že jsem příběh zhltla na jeden zátah. Declan je pro mě nejintenzivnější díl série, sexy, emotivní a nezapomenutelný.
Nemůžu zapomenout ani na jednu vedlejší postavu, která tenhle díl krásně dotvořila a já mrkám, mrkám, opravdu hodně moc mrkám a přimlouvám se aby Benedict měl svůj příběh
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Eleanor Corvin také napsal(a)
| 2021 | Jeden rok |
| 2024 | Woodhill |
| 2023 | Dvanáct měsíců |
| 2025 | Noah |
| 2023 | Šťastně až po smrti |

93 %
72 %

Od příběhu první dvojice uplynuly 4 roky a Declan Anderson (37) je v současnosti nejen primář, ale také dosti hustý prostopášník. Přiznám se, že klub Černá vdova byl celkem čajíček oproti Hříšným zálibám. Bethany Evansová (25) je po letech zpět u svých přítelkyň ve Wichitě, a to s titulem bakaláře z chovu zvířat a biologie, ale prozatím bez vidiny navazujícího studia. Její vztah s Declanem je něco jako to nejhorší mezi psem a kočkou, i když jejich špičkování a pošťuchování mě hlavně v rámci žabičky a doktora Kozaře neskutečně bavilo. A teď k tomu, co už tolik ne. První překvápko v rámci LA bylo super, ale první návštěva Zálib už ne. Asi jsem moc puritán, ale tohle by se mi v obou případech vypálilo do sítnice. Navíc slovo přítel na tomto místě má diametrální rozdíl od mého přesvědčení. Postupně jsem si říkala, že oba dva dozrají, ale k tomu co se mě zdá divné, je evidentně pro někoho normální. K tomu je celkem vhodně využit citát od Roberta Fulghuma. Každopádně tato dvojice mě zaujala od samého počátku a na jejich díl jsem se těšila, ale ve výsledku jsem dostala solidní nálož rozporuplných emocí. :) V závěru, když se nad tím zamyslím, je to tak asi dobře, protože svět není zrovna roztomilé a něžné místo. U štěněte bígla a všech týraných jedinců, vč. Noela Merrita, se mi to jen potvrdilo. Do konce, i přes rozporuplnosti je to neskutečně čtivé. 3,75/4*