Černá svině

Černá svině https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107566/cerna-svine-107566.jpg 4 22 5

Kniha má podtitul "Zpověď fotbalolového rozhodčího Ivana Grégra". Zkušený fotbalový rozhodčí, který odřídil více než dvě tisícovky utkání, včetně mezinárodních, dává čtenářům nahlédnout i do těch nejtemnějších okamžiků svého fotbalového života.

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: , Exit
více info...

Přidat komentář

RoBertino27
21.11.2023 4 z 5

Atraktivnost této publikace je zakotvena ve faktu, že nahlíží na svět "kůže strkané nohama" z druhé strany. Pana Grégra jsem znal osobně a mohu potvrdit, že své "práci" rozuměl (jinak se vyučil opravářem vah) a do jisté míry jeho profil ukazuje, že to ony "černé svině" mají mnohem těžší, že se obyčejnému fanouškovi v ochozech může zdát. Ohledně komentáře přispivatele jprsta bych zapolemizoval, jestli jeho nepříliš konkrétní přístup k otázkám ovlivňování zápasů nebyl tak trochu dán dobou vydání - tehdy se podávaly žaloby za mnohem banálnější věci než byla urážka na cti, navíc důkazy byly opravdu hodně vágní. Podobné problematice se šlo plně věnovat až mnohem později.

Kabuky
05.06.2022 5 z 5

Doporučuji


n.ezn.amy
18.12.2015 3 z 5

Určitě zajímavý pohled na kariéru skvělého rozhodčího, ovšem pochopitelně nemůže napsat "všechno"

offlineman
16.05.2013 5 z 5

Tahle knížka mě ovlivnila, abych se taky stal rozhodčím!

jprst
25.01.2012 1 z 5

Pan Ivan Grégr byl ve své době jedním z našich nejlepších fotbalových sudí, uznávaný v Evropě i světě. Jen mě trochu mrzí, že se ve své zpovědi některým ožehavým problémům, jako bylo dřív a stále je úplatkářství ve fotbale, diplomaticky vyhýbá. Ale přece neměl za celou dobu své rozhodcovské kariéry zavřené oči a zacpané uši. A to snižuje dost hodnotu jeho zpovědi.