Černá sanitka: To nejlepší

Černá sanitka: To nejlepší https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60704/cerna-sanitka-to-nejlepsi-60704.jpg 4 38 4

„To mi vyprávěl kamarád, že se stalo sestřenici jeho spolužáka...“ Takhle většinou začínají uvěřitelné i neuvěřitelné historky, které se mezi námi šíří, rozesmívají nás, děsí nás nebo nad nimi lehce pochybovačně krčíme rameny. Přesto jim ale ve většině případů věříme a sami je předáváme dál, a tak putují od hospody k hospodě, od školy ke škole, od firmy k firmě, a že jde o novodobý folklor si většinou ani neuvědomíme. Černá sanitka: To nejlepší obsahuje ty nejznámější pověsti a fámy pečlivě vybrané ze všech tří dílů knižní série Černá sanitka, doplněné dosud nepublikovanými verzemi nejrozšířenějších historek a také příběhy, jež se dočkaly televizního zpracování ve stejnojmenném seriálu. Celkem tato publikace nabízí čtenářům 291 historek, které jsou snad až příliš dobré na to, aby byly pravdivé.... celý text

Přidat komentář

knihyKeMne
28.07.2020 4 z 5

Neznám předchozí díly, z nichž to má být výběr, ani seriál, tedy to pro mě bylo něco nového. Taková příjemná knížka do kabelky, kde ničemu neškodí, když se interval mezi čtením protáhne. Obsah byl zprvu hodně zajímavý, jako všechno nové, později už tak nějak pořád na stejný způsob. Zprvu byly zajímavé strašidelné historky o maniacích, které by se daly využít i v praxi, takže je dobré se předem připravit. Zaujalo mě, že jedna historka, zde uvedená jako nepravdivá, byla kdysi uvedená v nějakém časopise jako pravdivá historie jistého mlýna (to se v knížce nedozvíte, to si pamatuju z toho časopisu) - takže když už nic jiného, člověk po přečtení knížky vidí, že ne všechno, co se píše, je pravda. A já myslela, že se tu dozvím jen o takových těch hoaxech, co kolují v mejlech. Knížka má mnohem širší záběr. I když u mnohých storek vysvětluje, kdy a kde vznikly nebo v jakých variantách se šířily, mnohé taky bohužel zůstalo bez komentáře. Jak je to teda s tou žárovkou v puse? Způsobí křeč nebo ne?

linda2125
15.02.2020 2 z 5

Nebavilo mě to. Nelíbil se mi styl psaní ani struktura knihy.


Marťanov
29.12.2018 4 z 5

Zajimave pribehy, knihu doporucuji.

Cryptkeeper
03.04.2018 2 z 5

Zajímavé byly většinou pouze texty psané tlustou čarou. Zbytek jsem se snažil ze začátku číst,ale většinou to bylo takové klišé,že to člověka od knihy akorát odrazovalo.