Profesionální žena

kniha od:

Koupit

Úsměvný příběh o složité cestě vytrvalé a houževnaté krásky Soni Čechové za životním snem a vlastním úspěchem lze chápat rozdílně: jako parodii na dobrodružnou a ženskou brakovou literaturu i jako povedenou analýzu životních stereotypů člověka. Páralova hrdinka začíná jako služka v pohostinském zařízení v severočeské vísce; myje schody a vykonává podřadnou práci, avšak přes nejrůznější dějové zvraty, únosy a manželství vede její cesta ke studiu a úspěšné kariéře. Zásluhu na tom má tajemný neznámý, který na dálku řídí dívčino jednání a vychovává ji nenápadně v „profesionální ženu“....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398111/big_profesionalni-zena-aah-398111.jpg 3.9244
Nahrávám...

Komentáře (34)

Kniha Profesionální žena

Hakl54
15. ledna

Mě osobně nepřipadá román jako parodie na červenou knihovnu, ale spíš pohled na ženy, které pro lásku k muži dokážou překonat sama sebe a obětovat pro to své sny a pohodlí.
Styl pana Párala je jedinečný i po tolika letech. Knihu jsem poprvé četla cca před 40 lety, splněna čtenářská výzva 2022 - autor je o 22 let starší než já.

Šárka.Šála
11.06.2022

Moje oblíbená kniha...

alichek
23.02.2022

Tento román jsem měla dlouho rozečtený i přes to, že je dobře a čitelně psán. Líbí se mi popis známého mi prostředí a tím pádem možnost návratu do let,kdy se jeho děj odehrává. Dílo popisuje osud mladé ženy a z mého pohledu velký útisk slabšího pohlaví jak v soukromí, tak v práci, takové osudy se dají pozorovat i v dnešní době, někdy mi připadá, že se vůbec nic nezměnilo.

Caa
12.10.2021

Nebavilo mě to, do čtení jsem se nutila, Páralovy parodie mi prostě nesedí.

Karimah
05.02.2021

Návrat do socialismu. Tehdy jsem Párala četla jako zjevení. Dnes si říkám, jak je možné, že jsme takhle žili.

Elea
16.12.2020

Vtipná parodie na dokonalost, podle mého názoru je to nejlepší Páralova kniha.

Katka2382
21.05.2020

Tuhle knihu jsem přečetla v mládí několikrát a až teď na DK jsem zjistila že jde vlastně o parodii:D.

katallinka
02.05.2020

To bylo tak hloupoučké a naivní až to bylo naprosto geniální. Moc jsem se při čtení bavila.