Doktor Andromeda a království ztracených zítřků

Doktor Andromeda a království ztracených zítřků https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470784/bmid_doktor-andromeda-a-kralovstvi-ztrac-ubP-470784.png 5 30 10

ZE SVĚTA ČERNÉ PALICE Příběh zasazený do světa Černé palice odhaluje odkaz slavného superhrdiny zlaté éry. Zestárlý bojovník se zločinem zoufale touží obnovit vztah se svým synem, jemuž chtěl jednoho dne předat svou superhrdinskou pláštěnku, ale řízením osudu se jejich vzájemné pouto zpřetrhalo. V průběhu vyprávění odhalíme začátky Doktora Andromedy z časů druhé světové války, zjistíme, jak získal své schopnosti, a staneme se svědky jeho vzrušujících hvězdných dobrodružství, stejně jako prvních krůčků některých z hlavních hrdinů komiksu Černá palice. To vše a mnohem více v tomto dechberoucím komiksu o vztahu otce a syna.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Doctor Andromeda & The Kingdom of Lost Tomorrows , 2021


více info...

Přidat komentář

Kapis
19.10.2023 3 z 5

Další doplnění světa Černé Palice, která mě začíná nezajímat více a více. Ani mě to teda nějak zvlášť nedojalo. Ale třeba vše lépe sedne, když tomu dám šanci celému naráz někdy v budoucnosti, jestli to sakum pikum neprodám.

fvalek
18.12.2022 5 z 5

Nechci říct, že by Černá palice byla nějaká komedie bez hlubší myšlenky, ale Doktor Andromeda byl na svět Černé palice až výjimečně vážné a soucitné dílo. Popravdě jsem vůbec nevěděl, co čekat. V jakém období bude příběh zakořeněný, o čem bude apod. A bylo to opravdu milé překvapení.

Příběh o rodině v podstatě jako každý jiný, nic výjimečného, ale přesto dokázal chytit za srdce a ukázat něco nového. Když pominu tu okatou parodii na Green Lanterny, tak to bylo celkově dost originální. Časové skoky byly logicky uspořádané, vše doplnil příběh vypravěče. Ukázali se ostatní hrdinové a Doktor Andromeda dostal prostor na vše, co bylo důležité. Nemůžu říct, že by to mělo atmosféru Černé palice, i když tam něco podobného bylo, ale Lemire dokázal vytvořit zcela samostatný příběh, a to jak do děje, tak do kvality. Finále bylo naprosto dojemné.


puml
29.08.2022 5 z 5

Kolik žolíků má tenhle Lemire ještě v rukávu, to by mě vážně zajímalo... Další parádní příběh ze světa Černé palice. Nevěřil jsem, že by to mohlo být tak dobré, jak jsem četl v recenzích, ale je fakt, že na konci jsem byl docela naměkko. Je to vlastně od začátku tak nějak jasné o co půjde a jen se postupně naplňuje to, co čtenář celou dobu tuší, ale to jak to Lemire vypráví a jak je to nakreslené... je to výjimečná záležitost. Jediná věc, která mě přišla trochu matoucí je datování a především pak to, co je v tomhle komiksu vlastně "současnost". Doporučuji.

Norri
26.12.2021 5 z 5

Tak se mu to zase povedlo. Zase mě dohnal k slzám. Černou Palici čtu ve správné čtecím pořadí a Doktor Andromeda, coby čtvrtá kniha, je zatím nejtypičtější lemirovina v této sérii. Tipuji, že v tomto směru už tento díl žádný další nepřekoná. Tento vedlejší příběh superhrdinské série je niterní zpovědí o jedné rodinné tragédii. O muži, jenž pomohl celému vesmíru, ale zapomněl přitom na své nejbližší. Jde v podstatě o velmi komorní příběh na pozadí epických událostí. Velmi se povedla i kresba Maxe Fiumary. Dvoustrana, na které jsou v pozadí technické nákresy, je naprosto famózní. Velkou pochvalu za barvy a stínování si zde zaslouží Dave Stewart.

Mydlivoj
18.12.2021 5 z 5

Tohle mě totálně odzbrojilo. Tečka.

trudoš
21.11.2021 5 z 5

„Vesmír nebyl stvořen pro slova. Jsme tu jen ty a já. Malý chlapec v náručí svého otce, protože tak to mělo vždycky být.“
Budu chlap a přiznám, že na konci mi slza ukápla. Může za to fakt, že jsem se velmi snadno ztotožnil s ústřední postavou, ačkoli smutnou pravdou je, že nedisponuji žádnou nadlidskou schopností a kupodivu ani ne abnormální inteligencí. Číst komiksy evidentně k superhrdinství nestačí, ale to vám nikdo neřekne – na to musíte s přibývajícím věkem přijít sami.
Podobně jako Sherlock Frankenstein je i Doktor Andromeda hluboce lidský příběh, tentokrát o komplikovaném vztahu otce a syna, což je oblíbené téma Jeffa Lemireho. Ovšem namísto složitého filozofování a mlhavých metafor hraje autor pro jednou přímočařejší hru a možná právě kvůli tomu o tolik dojemnější, což ještě podtrhuje excelentní výtvarné zpracování Maxe Fiumara. Po lehkém zklamání z finále Černé palice a následných dvou alb Z temných koutů Spiral City a 1945 je tohle skutečně lahodný dezertík na úplný závěr.

RaptoR
27.10.2021 5 z 5

Nejsou to galaktické dálavy, které mě při četbě doslova přibily do křesla. Je to obyčejný lidský příběh o muži, který nebyl ve správný čas na správném místě. A ani všechno dobro, které mezitím vykonal, na tom již nic nezmění. Království ztracených zítřků je rozhodně to nejlepší, co u nás v rámci Černé palice vyšlo!
Více v recenzích.

davidurban1973
09.09.2021 5 z 5

Perfektní příběh.

DennisMoore
01.09.2021 5 z 5

Tak smutný příběh, tisíciprocentně smutný, a vlastně přitom tak krásný. Taková kombinace superhrdinského šestákového čtiva a zároveň obyčejně lidského dramatu plného uvěřitelných emocí. A přitom pořád taková zábava. To všechno prostě Jeff Lemire ovládá dokonale. Doktor Andromeda čtenáře nijak nešetří a ačkoliv sice vesmír Černé palice na první pohled nijak zásadně nerozšiřuje, je to dechberoucí představovačka postavy, s níž bychom do budoucna měli rozhodně počítat (a nejen s ní). Velké plus podle mě také je, že si knihu bez nejmenších problémů užijí i čtenáři, kteří Černou palici zatím neznají.

Lenka.Vílka
31.08.2021 5 z 5

Na tuhle knihu jsem se strašně moc těšila. Černá palice a celý její svět je dokonale vymyšlený universum. Možná i proto, že je jejím tvůrcem někdo tak úžasný, jako je právě Jeff Lemire.

Doktor Andromeda je další z doplňujících střípků do celého obrázku. Přesto si myslím, že to nebude kniha pro úplně každého, ale spíš pro hodně skalní fanoušky Černé palice. Protože sice je součástí příběhu samotný zrod Doktora Andromedy, jeho životní pouť a všechna ta dobrodružství. Ale taky ta odvrácená stránka. Odloučení otce a syna. A na tohle je Lemire expert. Takže jo, je to spíš příběh o rodině a následcích našich rozhodnutích a oněch rozhodnutí samotných, než o epických vesmírných bitvách. Jenom škoda, že je příběh tak krátký. Je to hned pryč :(

Kresba byla skvělá. Sice toho od Maxe Fiumary u nás ještě moc nevyšlo (tohle je druhá věc), ale už teď je jasný, že mě bude hodně bavit (a možná by se to časem mohlo trochu nafouknout při pohledu do světa). Takže dobromady s příběhem jsem dostala typickou "Lemiřinu", kterou zbožňuju a jsem ráda. Víc takových :)

Autorovy další knížky

Jeff Lemire
kanadská, 1976
2019  90%Essex County
2021  87%Potápěč
2019  91%Rváč
2017  87%Tajemství počátků
2019  83%Thanos se vrací

Kniha Doktor Andromeda a království ztracených zítřků je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x