Čierna labuť vzlieta

Čierna labuť vzlieta https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170232/bmid_cierna-labut-vzlieta-170232.jpg 4 192 46

Černá labuť vzlétá série

1. díl >

Jedného pochmúrneho dňa sa Garet Jamesová, šperkárka z New Yorku, zatúla do čudesného starožitníctva a v tej chvíli sa jej život obráti naruby. Záhadný obchodník John Dee jej ponúkne veľmi štedrú sumu za otvorenie starej striebornej skrinky. Garet nemôže uveriť vlastným očiam, keď na skrinke zbadá symbol labute – identický so znakom na prsteni, ktorý dostala od svojej zosnulej mamy. Ale keď skrinku otvorí, začnú sa diať prapodivné veci... Garet sa pustí do pátrania a zistí, že sa ocitla v storočnom proroctve. Otvorením skrinky totiž vypustila zlé sily. Postupne sa dozvedá, kým vlastne je, a aj to, že ju mama pred týmto poznaním chcela za každú cenu ochrániť. Mocní démoni totiž sužovali a nakoniec zahubili mnoho žien z Garetinho rodu po celé generácie – vrátane jej milovanej mamy. Dokáže Garet využiť svoje schopnosti a porazí tak ničivé sily z podsvetia?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Black Swan Rising , 2010


více info...

Přidat komentář

MonaLisa42
06.08.2023 4 z 5

Kniha a její příběh mě velmi zaujaly a získaly si mou pozornost.
Nápad je to přímo úžasný, ráda bych si o tom přečetla víc. V knize se otevřel úplně nový svět, s mnoha zajímavými postavami, některé nejsou vymyšlené a jsou z naší historie i přítomnosti (což je super). Bohužel vše plynulo hrozně rychle. Z hlavní 'lidské' hrdinky se z ničeho nic stává 'superhrdinka', která dokáže všechno. Láska se také objeví okamžitě a z ničeho. Postavy rychle mění své vlastnosti. Na mě je příběh prostě moc uspěchaný.
Ale i přesto se moc těším na další díl. Děkuji!!!

Aichah
16.09.2022

Nějak nevím, co si o téhle knížce myslet. Takové hrdinou snadno a rychle. Neumíš létat? Puf, už umíš. Hrdinka dějem spíše proplouvala bez nějakého většího úsilí. Nevím. Přijde mi, že autoři měli hodně nápadů a honem rychle je museli ze sebe vychrlit. Do druhého dílu už asi nepůjdu.


EllSeifert
30.08.2021 2 z 5

Zajímavý nápad, ze kterého se však dalo vytěžit mnohem více. Postavy mě nijak nezaujaly, děj se příliš táhne, akci zde nehledejte. U výcviku se zdálo, že hrdinka vše ihned umí, téměř nic nebylo vysvětleno. Samotné poslání strážkyně bohužel nebylo blíže specifikováno a popsáno, ač na něm stojí celá kniha (a vlastně i nápad na celou knižní sérii). Propojení s historií vcelku zajímavé, ale to knihu netvoří. Další díly asi vynechám.

Arlienen
06.10.2020 3 z 5

Kniha byla tak moc čtivá, že jsem najednou byla na konci, a ani jsem nevěděla, jak se to stalo.

Damonka12
27.09.2019 3 z 5

Kniha měla poměrně dost nudných pasáží, ale hodnocení jí zvedlo propojení s historií - Shakespeare, Hitler a mnozí další. Také námět a hlavní hrdinové byli super.

knihomolka27
29.07.2019 4 z 5

Na knize mě baví vsazení pohádkových postav do reálného světa a taky hlavní hrdinka.

Adel822
28.05.2019

Knihu tet čtu prvních 50 stránek mě nebavilo ale potom se to rozjelo a sice to není nejlepší kniha co jsem četla ale velmi se mi líbila mohu jenom doporučit všem milovníkům fantazy.

Marthas
08.04.2019 2 z 5

Ne, nebylo to špatné. Pouze mne mrzí, že si odpovědná osoba nedala pozor na pletení různých písmenek s háčkem. Mělo to velmi rušivý efekt. Dále se v hodnocení projevila absence všech dílů na trhu.

Áža707
21.03.2019 4 z 5

Super, miluju fantasy a tohle bylo napínavý ????

Áža707
21.03.2019 4 z 5

Super, miluju fantasy a tohle bylo napínavý ????

Ewiczka_areebah
03.03.2019 4 z 5

začíst se pro mne nebylo snadné.začátek mi úplně nesedl,ale poté mne knizka jen prekvapovala.dej snadno plynul.nahled na "kouzelné" bytosti byl dost originální a celkově mne kniha bavila.

kalinka99
27.01.2019 3 z 5

Zprvu mi to přišlo jako nějaká pohádka. Spousta kouzelných bytostí, ale pak se děj spustil, že jsem nemohla přestat číst. Tedy spíš ke konci to začalo nabírat na obrátkách. No, akorát bych čekala ten konec trochu ve větším stylu. Jsem zvědavá na druhý díl.

Annkag
15.05.2018 3 z 5

Knihu som si odložila hned po tom ako som ju v práci vykladala do regálu...a hned i pokračovanie.
Fantasy ja možem v akejkolvek miere a som rada že to nie je stále to isté,omielané 20x ale že sa fantázia autora pohrá i s niečim takým ako je drak ku ktorému si po tom čo nám príde predvolanie ideme zaplatit pokuty(a že sú tie pokuty podla zvláštnych prestupkov.)
Ano,rozbeh knihy trocha trval ale potom to stálo za to a pobavila som sa.Postavy a bytosti,ktorými sa celý dej hemží,akcia,zvláštna láska,rozuzlenie,pointa koniec....
...a teším sa na pokračovanie.

VeronikaHV.
03.04.2018 3 z 5

No, taková pěkná oddychovka, se zajímavým námětem.

prestiggio
05.01.2018 4 z 5

Niekedy sa dlho neviem rozhodnut co dalej citat. Po tejto knihe som siahla len tak. Co chytim prve to precitam. Trochu som sa bala, zeto bude nuda. Priznavam si chybu. Mylila som sa. Pribeh pekny, plny akcie s trochou romantiky, zahaleny do nadprirodzena.

Lil30
30.11.2017 4 z 5

Musím říct, že jsem čekala průměrnou fantasy, ale tahle byla mnohem lepší. I když začátek byl trošku nudnější. Kniha je krásně promyšlená, děj má spád a během chvilky jsem ji přečetla. Rozhodně se těším na další díl.

Fizulka71
27.09.2017 3 z 5

Na první pohled: hmmmm... další fantasy....hmmmm....to asi nebude nic moc. Teda spíš nic než moc. Ale konalo se překvápko. Starý dobrý starokontinentální nadpřirozený potvůrky, žádný dlaci, upír jen jeden, a bez třpytek. Žádné překombinované složitosti, děj měl spád, za tři dny bylo přečteno. Za mě dobrý. Jdu ulovit druhý díl, zajímá mě, jak to s Garet dopadne. Užijte si čtení!

Laf
28.06.2017 3 z 5

Zase trochu jinak pojatý příběh ze světa fantasy. Je to čtivé a objevují se zajímavé zápletky, ale něco tomu chybělo. Nebylo to úplně ono. Za přečtení to i tak stojí.

BarkaS
19.03.2017 4 z 5

Zajímavá a originální urban fantasy s duší. Byť trochu nedotažená, to ale nic nemění na tom, že stojí za to si ji přečíst.

CampHalfBlood
29.08.2016 3 z 5

Musí říci, že jsem od této knihy moc neočekávala, takže jsem nebyla ani nijak zklamaná po pár prvních kapitolách, ale jak jsem se začetla, tak to začínalo být poutavější a zajímavější..
Další pokračování si rozhodně přečtu, ale prostě mi přijde, že si autorka moc nehraje s postavami. Mohla by tam dát větší prostor vztahům mezi nimi. Nápad a provedení je ale velmi zajímavé :) Taky chci říct, že i přijde, že Will je zamilovaný do Garet jenom kvůli jejím předkům... ale možná e to jeom můj názor, ale přeci jenom... že miloval její babičku (že?) a pak ji... neříkejte, že vás to nebilo do očí...

Štítky knihy

upíři víly, rusalky

Autorovy další knížky

Lee Carroll
americká
2013  71%Černá labuť vzlétá
2013  63%Země věčného léta

Kniha Čierna labuť vzlieta je v

Právě čtených7x
Přečtených306x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených7x
Knihotéce180x
Chystám se číst140x
Chci si koupit19x
dalších seznamech6x