Černá kniha globalizace

Černá kniha globalizace https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141415/cerna-kniha-globalizace-141415.jpg 4 8 2

Mezinárodní zločin a globalizovaná ekonomika - Průkopnická studie významného jihoamerického ekonoma a politika odhaluje praktiky pašeráků, ilegálních obchodníků a padělatelů všeho druhu, jež byly umožněny novým prostorem celosvětové ekonomiky. Autor si získal uznání nejen svými odbornými články, ale též jako editor významného časopisu Foreign Policy (Zahraniční politika). Své teoretické znalosti zúročil na postu ministra průmyslu a obchodu ve Venezuele a jako výkonný ředitel Světové banky. Ve své nové knize nepodává jen truchlivý obraz šedé ekonomiky a čile fungujícího nezákonného obchodu se zbraněmi, drogami, lidmi a všemožným zbožím napříč hranicemi, ale snaží se především ukázat kořeny toho, proč je takové podnikání možné a co proti těmto praktikám mohou konkrétně vykonat vlády jednotlivých zemí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu , Literatura naučná

Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Illicit. How Smugglers, Traffickers, and Copycats are Hijacking the Global Economy , 2005


více info...

Přidat komentář

nokid
04.04.2022 4 z 5

Zajímavé zjištění! Takže nemůžete nakupovat, cestovat ani využívat některých služeb - aniž byste pasívně nenapomáhali některému typu organizovaného zločinu!
Je to všude kolem nás, asi jako vzduch. To abych se šel nejspíš sám udat, no ne?

Lussier
17.01.2018 5 z 5

První seznámení s bývalým šéfeditorem "Foreign policy" Moisés Naím. Čtivý vhled do světa organizovaného zločinu, transnacionálních obchodních a pašeráckých sítí. Občas má autor tendenci věty příliš květnatě komplikovat, ale nejedná se o tak častý jev. Kniha je spíše pro člověka alespoň trochu znalého problematiky bezpečnostní politiky v mezinárodních vztazích. Kniha je sondou do světa korupce a klientelismu, špinavých peněz a je jakýmsi propletencem těchto faktorů s legální politikou, státním aparátem a soudci. Dobře vysvětluje transformaci mezinárodního politického systému a adaptaci zločineckých organizací po konci studené války a dále po 11. 9. Za mě plný počet bodů a už objednávám "Soumrak moci"


Štítky knihy

antiglobalizační pašeráctví globalizace padělatelé

Autorovy další knížky

Moisés Naím
venezuelská, 1952
2008  88%Černá kniha globalizace
2016  85%Soumrak moci
2022  90%Pomsta moci: Ako autokrati pretvárajú politiku pre 21. storočie

Kniha Černá kniha globalizace je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x